Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
nazywaj to jak chcesz.. swiat jest okrutny wiec po co mam kogos glaskac jesli ten ktos swoja postawa nie rokuje na wykorzystanie informacji albo tez poziomem wypowiedzi daje stanowczo do zrozumienia ze nie bedzie w stanie sobie sam poradzic w obcym kraju!! nawet po dluzszej pomocy osob trzecich (na przyklad jezyk, a wlasciwie jego brak... do tego kwalifikacje zawodowe albo tez ich brak, no i jeszcze pretensje do swiata ze tusk go okradl a kaczor sprawil ze szuka pracy w NO)

jesli przestalem ostatnio - widac inni ze swietej trojcy robia to za mnie wiec ja nie widze potrzeby walkowania tego samego... albo chwilowo mamy maly zastoj na forum z "inteligentnymi" pytaniami...

zawsze pisze wprost co mysle i nie owijam w bawelne. czarne to czarne a biale to biale... zycie jest za krotkie na kolorowanki! to prawdziwe zycie... nie mowie o zonie czy dzieciach - to sa dwa zupelnie inne swiaty - tam moze byc nawet i rozowy.... ech... tyle pisania.. i po co??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Tak dla porównania ...coby nie było , że KURS... SEK:NOK... To 1:1 ...
---
Jak się płaci kartą Norweską w Szwedzkim sklepie /przygranicznym/to Kasjer Jasno i zrozumiale ...pyta się jaką walutę przyjąć do rozliczenia .
Jeżeli przyjmuje się walutę Norweską To jest strata .
Jak przyjmuje się walutę Szwedzką to jest zysk
Wszystko oczywiście w symbolicznym wymiarze ...
Nie zakładam tu , że operacja w dyskoncie opiewa na minimum 5000Sek / pobierana z Norge Konta .
Przy takich ilościach , zysk jest Faktycznie odczuwalny ...

---
www.dnb.no/sek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
Tak dla porównania ...coby nie było , że KURS... SEK:NOK... To 1:1 ...Jak przyjmuje się walutę Szwedzką to jest zysk

no fakt.. ja zawsze wkladam karte do terminala ze szwedzka flaga po wczesniejszym pytaniu czy w nok czy w sek bede placil... z mastercardem sami chca jednak zebys wkladal w seki... yhm... znow do przodu... masz te swoje 1:1...

gabriel.. thx...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok