Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Walander napisał:

Sorki jlk faktycznie nie doczytałem tego pół litra,wybacz ale wczoraj byłem "po" pół litra.

o tym to my wiemy
wiemy również, że taki sam będziesz
następny piątek, sobota i niedziela
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Walander napisał:
Sorki jlk faktycznie nie doczytałem tego pół litra,wybacz ale wczoraj byłem "po" pół litra.Jednak nie zmienia to faktu że w SE ceny alkoholi są niemal takie same jak w norge

no i co teraz?? a taki madry byles?? male porownanie dla Ciebie:

NO: www.vinmonopolet.no/vareutvalg/sok?query=ballantines

SWE: www.systembolaget.se/globalsok/?searchquery=ballantine

mala buteleczka 350ml:

NO: (35 cl)
Kr. 199,-
Kr. 568,60 pr. liter

SWE: Flaska (350 ml)
Kr/lit (397,14)
Pris 139,00 kr

i dla porownania pojemnosci 0,7

NO: (70 cl)
Kr. 345,-
Kr. 492,90 pr. liter

SWE: Flaska (700 ml)
Kr/lit (370,00)
Pris 259,00 kr

570 a 400 na litrze... albo 500 czy 370 na litrze to jest chyba roznica?? zwlaszcza ze jaki teraz jest kurs?? 0,8 bedzie?? to ci wyjdzie ze 340nok na litrze przy tej wiekszej butli... 500-340=160 ... jak dla mnie to jakies 1/3 tak na oko i nie mowimy tu o tych ballantinach kilkunastoletnich... tam roznice sa jeszcze wieksze... a teraz na stronie zauwazylem ze w Szwecji jest 21 letnia ktorej to nie ma w Norwegii..

prosze, to sa te Twoje prawie takie same ceny... taniej i wiekszy wybor do tego...

nie medrkuj juz i skoncz z tymi wycieczkami w moja strone... czesc.. milego wieczoru
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
jlk tylko zapomniałeś dodać że porównujesz ceny w zwykłym sklepie se i sklepie no z dostawą .Troszkę inne są ceny w No jak sam się pofatygujesz.Wiem ile płacę w NO i SE,tylko na piwie można faktycznie oszczędzić.Co do wyboru trunków to faktycznie w SE jest znacznie większy.Kurs NOK-SEK no niestety ciężko znaleźć kantor(w Torsby znalazłem jeden) a wymiana to zysk 7kr na setce dlatego zazwyczaj płacę w sklepie NOK kurs wtedy wynosi 1:1.To tyle w temacie z mojej strony!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
nie wiem jak Ty liczysz ale mnie za 100sek wychodzi jakies 80nok.. i place normalnie karta.... a gotowke w banku mozesz sobie rozmienic albo wybrac w bankomatow z sekami/dkk/euro itd (sa takie i to nie tylko na lotnisku)

skoro Ty placisz 1:1 to ja nie mam wiecej pytan.... ja zawsze mam duzo taniej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Walander napisał:
jlk tylko zapomniałeś dodać że porównujesz ceny w zwykłym sklepie se i sklepie no z dostawą .Troszkę inne są ceny w No jak sam się pofatygujesz.Wiem ile płacę w NO i SE,tylko na piwie można faktycznie oszczędzić.Co do wyboru trunków to faktycznie w SE jest znacznie większy.Kurs NOK-SEK no niestety ciężko znaleźć kantor(w Torsby znalazłem jeden) a wymiana to zysk 7kr na setce dlatego zazwyczaj płacę w sklepie NOK kurs wtedy wynosi 1:1.To tyle w temacie z mojej strony!

i tu sie sam ugotowałes!
kto normalny zamineia nok na sek w kantorze, lub płaci w se waluta w nok ????????
hello jest 2012 rok, 21 wiek i 99,9% ludzi ma karte, za płatnosci nią nie płacisz zadnej prowizji.....
1:1 czyli "dymaja" cie na 1 nok jakies 8 groszy.....
wiec jesli zrobisz zakupy na ca 3000 nok, to jestes w plecy jakies 240pln, tj.ca 500nok.....
a pewnie zakupy sa za duzo wiecej niz 3 tys nok....
Potem wychodzi ci i nie dajesz sie przekonac, ze nie opłąca sie jezdzic do Se na zakupy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
To masz fajowy bank bo w nordea kurs na dziś to 88,92 do tego prowizja,tylko raz płaciłem kartą i na wyciągu też było niemal 1:1(nie pamiętam dokładnie) bardziej opłacało się wymienić w kantorze!Dlatego od dłuższego czasu zabieram gotówę i nawet nie chce mi się jeździć po kantorach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Marianek opłaca się,wybór lepszy swój ulubiony ser pleśniowy kupię,a najlepsze że z kumplami się spotkam.pzdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
placac mastercardem w szwecji nie mam zadnej prowizji... moze dlatego bo potrafie sobie nastawic pakiety?? mam jeszcze microspar, bsu i ze wzgledu na wplywy i saldo na koncie nie mam zadnych oplat typu 2nok za kazda transakcje na visie na przyklad... przylatuje rachunek za karte albo splacam "nowa" sume przed otrzymaniem giro na stary numer kid... zadnych dodatkowych oplat... jesli spoznisz sie ze splata albo nie splacisz calosci to odsetki odliczasz od podatku w roku nastepnym.... i tak dalej... to sa proste operacje bankowe i jakby nie patrzyl - ja jednak zawsze wychodze na plus... jedzonko tez kupuje w SWE i tez mam duzo taniej... za koszyk z ktorego sie wysypuje place okolo 2k sek... na shellu tankuje karta Re:member - dostaje 2% extra taniej do paliwa... plus za rejestracje w triumfie znow mam taniej i tak dalej... skad u Ciebie taki marny kurs i to czepialstwo do mnie to sam nie wiem...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
Walander napisał:
jlk tylko zapomniałeś dodać że porównujesz ceny w zwykłym sklepie se i sklepie no z dostawą .Troszkę inne są ceny w No jak sam się pofatygujesz.Wiem ile płacę w NO i SE,tylko na piwie można faktycznie oszczędzić.!
no fakt.... w NO do ceny internetowej jeszcze musisz doliczyc oplate za frakt...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Z czepialstwem w stosunku do ciebie już skończyłem,bo ty w postach przestałeś mieszać ludzi z błotem(przynajmniej w ostatnich).Jeśli chodzi o zakupy to tylko dyskusja czepiłem się "prawie połowy ceny z tego postu"i to tyle.Banki ciekawa sprawa widocznie jestem mało obcykany a nordea robi mnie w rogi.pzdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok