Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1006 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
co do fachowosci w tym kraju to i owszem moze starsze pokolenie cos potrafi,ale w tej chwili mlodziez po szkole w wiekszosci to dno,niepotrafiace samodzielnie myslec.
a prawdziwego dziadostwa w pracy nauczylem sie tutaj,bo liczy sie szybko a nie dokladnie,
a tym fachowcom po szkole firma dziekuje po okresie probnym,juz nawet nie szukaja nowych.
pewnie ze nie wszyscy rodacy to fachowcy,i nie wszyscy norwedzy to tumany....
tylko espen przestan pitolic ze tutaj jak skonczy zawodowke to juz super fachman,wielu nic nie potrafi i nigdy potrafic nie bedzie,bo i po co maja sie wysilac,nie tu to tam popracuje i jakos bedzie,z glodu nie umrze.nic ich nie zmusza zeby czegokolwiek sie uczyc,bo to taki bezstresowy kraj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
MareckiMarecki napisał:
Piwa nie pijesz bo Ci szkodzi , ale to nie mój problem tylko Twój . Jeśli piszesz do mnie to " ty " piszę się z dużej litery . Nie atakuję Ciebie tylko bronię siebie , a to dwie rożne rzeczy , a myślenie zostaw innym , bo za dużo myślisz i to Ci szkodzi . A o czym tu dyskutować i z kim ??? Dobranoc prostaku .

Oto kolejny,który ci jedzie i stosuje osobiste wycieczki.....

Zastanawiam sie z kim jest cos nie tak......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Ladne po Mezu
(ambra)
Początkujący
jeszcze chwila..i momevt....pobijesz...ich....................i tak Gabriel rzadzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
MareckiMarecki napisał:
Piwa nie pijesz bo Ci szkodzi , ale to nie mój problem tylko Twój . Jeśli piszesz do mnie to " ty " piszę się z dużej litery . Nie atakuję Ciebie tylko bronię siebie , a to dwie rożne rzeczy , a myślenie zostaw innym , bo za dużo myślisz i to Ci szkodzi . A o czym tu dyskutować i z kim ??? Dobranoc prostaku .

Naucz sie czytac ze zrozumieniem.
1: Nigdzie nie napisalem, ze mi piwo szkodzi. napisalem, ze wywraca profil hormonalny a to znaczna roznica.
2: Zwrot "ty" pisany duza litera obowiazuje w korespondencji jako forma grzecznosciowa. piszac niemerytoryczny post w ktorym dezawuujesz moje kompetencje i jako remedium proponujesz alkochol, odebrales sobie prawo do tego. Nie zamierzam byc grzeczny dla kogos, kto nie potrafi zachowac sie w ten sposob wobec mnie
3: Napisales, ze sie bronisz - zastanawiam sie przed czym? Moj post dotyczyl kompetencji zawodowych norwegow i polakow w norwegii. natomiast twoja odpowiedzia na post bylo to:

" Espen Specjalista " - Jest weekend więc napij się lepiej piwa , bo widzę że jesteś odwodniony i bredzisz .

4: Dalej twierdzisz, ze nie ma z kim rozmawiac i stwierdzsz, ze jestem prostakiem.
Chaotycznosc i bezmyslnosc twoich wypowiedzi karze mi przypuszczac , ze mam do czynienia z osoba z co najmniej lekkim uposledzeniem, dlatego nie zamierzam wdawac sie z toba w pyskowki. proponuje powtorne przesledzenie postow i refleksje nad soba.

Tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
ambra napisał:
jeszcze chwila..i momevt....pobijesz...ich....................i tak Gabriel rzadzi

Kolejna ktora nie czyta ze zrozumieniem.
Jezeli przesledzisz kolejnosc postow, zauwazysz, ze to ja zostalem wezwany do konfrontacji. Co wedlug Ciebie powinienem zrobic? schowac glowe w piasek i pozwolic jezdzic po sobie? czy moze dalej wdawac sie w bezprzedmiotowe pyskowki? Ta retoryka zostala mi narzucona przez 2 krzykaczy, ktorzy z zasady zachowuja sie w ten sposob. Nie zamierzalem nikogo bic, zbyt wiele razy to w zyciu robilem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
kryss napisał:

To jeden z niewielu postow na temat i za to dziekuje.

co do fachowosci w tym kraju to i owszem moze starsze pokolenie cos potrafi,ale w tej chwili mlodziez po szkole w wiekszosci to dno,niepotrafiace samodzielnie myslec

W poscie chodzilo mi o to, ze mlodziez po szkolach zawodowych jest dobrze przygotowana do zawodu, natomiast sprawo wtorna sa ich checi do pracy. W regionie Buskerud w 2011 bylo 2 chetnych do szkoly zawodowej w charakterze malarza oraz O!! chetnych na murarza. W innych branzach jest podobnie. Jest to jednak tendencja ogolnoeuropejska. To samo jest w Niemczech( dlatego nasi sasiedzi poszukuja narybku w Polsce) Polskie szkoly zawodowe maja ten sam problem, poniewaz wszyscy chca skonczyc studia, bez wzgledu na ich poziom co skutkuje tysiacami bezrobotnych magistrow i inzynierow BHP i ochrony srodowiska

a prawdziwego dziadostwa w pracy nauczylem sie tutaj,bo liczy sie szybko a nie dokladnie,
a tym fachowcom po szkole firma dziekuje po okresie probnym,juz nawet nie szukaja nowych.
pewnie ze nie wszyscy rodacy to fachowcy,i nie wszyscy norwedzy to tumany....

Dlatego napisalem, ze jest to SUBIEKTYWNY ranking. Ja mam do czynienia zarowno z Polakami jak i Norwegami, stadl ten post.

tylko espen przestan pitolic ze tutaj jak skonczy zawodowke to juz super fachman,wielu nic nie potrafi i nigdy potrafic nie bedzie,bo i po co maja sie wysilac,nie tu to tam popracuje i jakos bedzie,z glodu nie umrze.nic ich nie zmusza zeby czegokolwiek sie uczyc,bo to taki bezstresowy kraj[/quote]

Nic takiego nie napisalem. Twierdze, ze sa lepiej przygotowani do wykonywania zawodu, natomiast fachowcami sa( w wiekszosci) po podniesieniu kwalifikacji - svennebrev i mesterbrev.
A co do smierci glodowej nie jestem taki pewiem, mysle, ze jezeli ta tendencja sie utrzyma emigranci przejma ich role, natomiast za 20- 30 lat ich dzieci przejma wyzsze stanowiska i wymusza debate oraz rewizje systemu spolecznego. To samo dzieje sie teraz we Wloszech. Ale to juz czysta futurologia.

Pozdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
marianek73 napisał:
MareckiMarecki napisał:

Oto kolejny,który ci jedzie i stosuje osobiste wycieczki.....

Zastanawiam sie z kim jest cos nie tak......

Ciebie nie ma. czekam na priv
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
26 jest gala mma w lodzi moze zglosze wasze przybycie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
marekkolo napisał:
26 jest gala mma w lodzi moze zglosze wasze przybycie

Dzieki, ale mysle, ze to nie bedzie zbyt widowiskowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
espen-jesli jasniej bedziesz pisal co masz na mysli to moze twoje posty znajda wieksze zrozumienie,co do twojego komentarza odnosnie mojego postu to w tym momencie w wiekszosci sie z nim zgadzam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok