Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pytanie o lotnisko Torp/Sandefjord - Norwegia

Czytali temat:
Michael Michal SZILA Natalia Wawer lina93 martucha123 Alina190 Tomekk112 (4957 niezalogowanych)
2 Posty
Piter Kowalksi
(pitere89)
Wiking
Witam wszystkich!

Wraz z dziewczyną chcemy kupiliśmy bilety na lot z wrocka na lotnisko Torp wraz z powrotem tego samego dnia (lądowanie o 16, start powrotny o 21), tak po prostu mała wycieczka samolotem w obie strony Lot mamy na koniec listopada.
I tu moje pytanie - ponieważ jesień już w pełni i mam pewne obawy czy może zdarzyć się tak, że np. wylądujemy planowo w Torp (samolot pomiędzy robi kurs do Rygi) i wracając do Oslo w Torpie będzie mgła uniemożliwiająca lądowanie i nasz lot zostanie odwołany? Tzn wiem, że taka możliwość jest zawsze, dlatego też jak w dniu wylotu będą tragiczne prognozy pogody (które śledzę cały czas), śnieżyce, mgła itp, to po prostu przeżyje te 70 zł za bilety i zostanę w domu
A chciałem się spytać czy może przydarzyło się Wam, Waszym znajomym itp? Bo jak śledzę wykaz lotów na stronie torp.no to widzę, że lotnisko to nie ma w ogóle problemów z mgłami, podczas gdy np. w Gdańsku już 2 razy w ciągu tygodnia było zamknięte i widzę, że wszystko chodzi tam jak w zegarku, tylko pytam się czy może słyszeliście o zamknięciu tego lotniska gdzieś w przeszłości albo czy Wam się takie coś przytrafiło
Nie chciałbym utknąć tam na kilka dni w wakacje spędziłem miesiąc podróżując po Norwegii i wiem jak jest tam drogo (wtedy spałem tylko w namiocie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
błagam > nie nazywaj tego lotniskiem!
to mała kawiarnia z pozwoleniem na lądowanie
W zime nie ma mgieł,wiec dobrze zainwestowałes tw swoje 7 dych : ))
A jak bedzie chujowa pogoda, to nie wysiadaj, tylko sie schowaj, to przeczekasz w samolocie,a i rygge zobaczysz : ))
to kolejna kawiarnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
pitere89 napisał:
Wraz z dziewczyną chcemy kupiliśmy bilety na lot z wrocka na lotnisko Torp wraz z powrotem tego samego dnia (lądowanie o 16, start powrotny o 21), tak po prostu mała wycieczka samolotem w obie strony
Czy ja dobrze rozumiem - macie byc w Norwegii tylko 5 godzin?
Sam dojazd do Oslo zajmuje 2 godz. w jedna strone.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
cos mnie sie wydaje ze nie za duzo zobaczycie oprocz poczekalni lotniskowej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów

(espen)
Początkujący
marianek73 napisał:

W zime nie ma mgieł,wiec dobrze zainwestowałes tw swoje 7 dych : ))

Ciekawa teoria, ze w zimie nie ma mgly. A slyszales o mgle radiacyjnej i adwekcyjnej? - proponuje google i wieksza powsciagliwosc w przyszlosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
Gratulacje! Zobaczysz sobie fjordy, lodowce, łosie i góry. Ech... zazdroszczę Ci trochę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
lena kkkkkkkk
(lena64)
Nowicjusz
Nie wierz w to że wszystko pracuje tam jak w zegarku...czasami nastepują różne sytuaje nie zalezne od ludzi....Kiedyś wracalismy po świetach wielkan.i lot był do Torpu...a musielismy lądować w Gardemoen...i zeby było ciekawiej..to samolot już sie zniżał do lądowania w Torpie...i musiał kapitan zrezygnować z tego lotniska ze względu na pogodę.....Także..czasem spodziewaj się nispodziewanego....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(Mielony)
Nowicjusz
Za dużo nie po zwiedzasz jak zdążysz z bramkami to 16:30 masz autobus jesteś w Oslo koło 17:40 więc zostaje Ci jakieś 20-30 minut. Dla zorientowanego to wystarczy żeby podejść do pałacu ale ktoś kto jest pierwszy raz zanim się zorientuje to straci 15 minut jakże cenna w waszej sytuacji.
To ja już wolałbym w takiej sytuacji na jakieś "wygnajewo" w Hiszpanii chociaż słońce byś zobaczył. Pomysł sam w sobie nie głupi jakby było przerwy między przylotem a wylotem 12h. Nigdy nie myślałem o takiej jednodniowej wycieczce ale sam sprawdzę może jakaś okazja będzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Piter Kowalksi
(pitere89)
Wiking
Dziękuję i już odpowiadam Wiem ze nic nie zobaczymy na miejscu, po prostu lecimy aby sobie polatać trochę jednego dnia A do Oslo wcale nie zamierzamy jechać, jak napisałem w pierwszym poście spędziliśmy w wakacje w Norwegii cały miesiąc, podróżując stopem z Beregen (tu lot z Gdańska) przez Maloy, Geiranger, Jotuheimen i Oslo. Później wylot mieliśmy z Goteborga A w samym Oslo spędziliśmy tydzień (na Eckebergu) więc miasto mamy dość dobrze zwiedzone, i jak pisałem, lecimy dla samego lotu, a wyszło, że akurat najtańszy w obie strony jednego dnia był do Oslo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
pitere89 napisał:
lecimy dla samego lotu, a wyszło, że akurat najtańszy w obie strony jednego dnia był do Oslo
CIEKAWE ... podejście do tematu ...
---
Gdzieś w Necie , jest nawet Forum , Osób które w taki sposób spędzają własny czas wolny ode pracy ... zbierają forsę i bacznie śledzą loty na całym kontynencie , by trafić na jak najtańszy lot ...
Tylko to forum jest angielskojęzyczne ...
---
TAM I Z POWROTEM.. dla samej przyjemności ...LOTU ... bez stresu ...na luzie ... tylko lekki plecak na potrzebne drobiazgi parę groszy na kawę , drinka ... aparat z pojemną kartą i...i...i...i...
...HEJA ...a...a...a...a
...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok