Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Martyna Duraj Pawel x Magda lena (3587 niezalogowanych)
64 Posty
Mariusz Ścisły
(Marniusz)
Początkujący
Nie przedstawiłeś balum różnych rodzajów donosicielstwa bo takich niema. Donosicielstwo dotyczy głównie łamania prawa lub zasad współżycia w społeczeństwie. Łowiąc tam gdzie nie wolno łamiesz przepisy, prowadząc po alkoholu łamiesz przepisy, rzucając niedopałki z balkonu łamiesz zasady obcowania w społeczeństwie itd.
W wielu kwestiach nie zgadzam się z Retier1, w tym przypadku mamy jednak podobne zdanie.

p.s. Zastanawiam się balum jaki będzie Twój następny temat?
Po co Norwegom aż tyle fiordów?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Krzysztof Woźniak
(SpikeMc2)
Początkujący
Wiecie co dla mnie donosicielstwo i konfidenctwo tu w norge jest za przeproszeniem wkur....... bo nie można za przeproszeniem sie po dupie podrapać alobo piardnąć głośniej bo sąsiad od razu podpi...... na psy. a swoją drogą to te ich przepisy wymyślał jakiś idiota i inni muszą ich przestrzegać. Można donieść tylko w słusznej sprawie jak na przykład kobieta by męża biła albo ktoś by popalał gandzie........ i nas nie zaprosił to wtedy to tak ale jak za niewinność jeszcze podp......... to nie jest normalne ja sam wiele razy tego doświadczyłem że ktoś mnie podkablował na psy albo do mojego szefa w Polsce to o tyle dobrze że możesz na sąsiada psa wypuścić . Więc drodzy panowie nie oszukujmy się w norge można tylko kasę zarobić ale żyć na stałe się nie da. bo kto by chciał być konfidentem nie muszę wam chyba mówić co w kiciu robią z takimi. Ja zastanawiam się jakby nasz rząd się połączył z rządem norków ja pierdziele ale by jaja były
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
teraz zakaza palic we wlasny domu,nastepnie zaloza kamery w kazdym domu zeby sprawdzic czy aby nikt tego przepisu nie lamie,a zeby mozna bylo cie w kazdym zakamaru domu znalezc to chipy wszczepia,jeszcze obroze elektryczna zaloza zeby bez fatygi do porzadku "komorke"doprowadzic,palisz w domu bzzzzzz,za duzo wypiles bzzzzzz,zle sie o rzadzie wyraziles bzzzzzz,sasiada nie podjebales bzzzz itd.
i juz mamy doskonale posluszne spoleczenstwo opiekunczego socjal raju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok