Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Martyna Duraj Pawel x Magda lena (3433 niezalogowanych)
34 Posty

(Ibanez)
Nowicjusz
SpikeMc2 napisał:
JA nie rozumiem konfidenctwa za to powinno się jaja lub bobra przypalić.
Niemniej jednak norki i tak się nie zmienią. Ale co to za polityka żeby donosić na sąsiada za to że np. pracuje w niedziele albo krzaki wyrosły o 30 centymetrów dalej niż na jego działce. Niektórzy są niewinni a i tak dostają po dupie. Mnie sąsiad podp........ do mojego szefa od chaty że w zakręt na drifcie wchodziłęm przed chatą i to w dodatku na żużlówce gdzie bardzo nikt nie chodzi. Za to że uczą dzieci czegoś takiego to powinna się im jaja urwać. Polak by czegoś takiego nie uczył tylko jak dziecko by coś doniosło to by mu kratke na du... zrobił i by się oduczyło. Te norki ze swą polityką to w porównaniu do polaków są 100 lat za murzynami może i kase mają ale za to nie mają mózgu bo kasa im go zastępuje.
Podsumując lepiej niech norki oddadzą nam trochę kasy to nauczymy ich myśleć.

Zwlaszcza tobie bo jestes przykladnym obywatelem..
Swoje wiejsko-przystankowe komentarze zachowaj dla siebie elokwencie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
85 Postów
Krzysztof Woźniak
(SpikeMc2)
Początkujący
Mówię tylk jaka jest szara i przerażająca rzeczywistość tu w norwegii a dwa to nie cierpie konfidentów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Mariusz Ścisły
(Marniusz)
Początkujący
Czy brak donosicielstwa nie prowadzi z czasem do znieczulicy społecznej? Leży ktoś na chodniku - pewnie pijak, biją kogoś - pewnie zasłużył, awantury u sąsiadów - nie moja sprawa itd.
Takie wartości próbujecie importować do tego "zacofanego" kraju, gratuluję inwencji.

@balum - jeśli pytasz o donosicielstwo i chcesz poznać opinie to nie zaczynaj od pokazania tylko ciemnej strony tego zjawiska, wyraziłeś swój pogląd na ten temat więc nie wiem po co pytasz w pierwszym poście.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
we wszystkim powinien byc sens i logika,zwykle oddzielenie spraw w ktorych nalezy powiedzmy "doniesc"a w ktorych nie powinno sie tego robic,ale do tego potrzebna jest umiejetnosc rozrozniania i myslenia.........,a tutaj sie tego nie uczy,bo za obywatela mysli rzad,a obywatel ma tylko robic to co rzad wymysli.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Naprawdę .........przestań pić balum,bo na prawde bredzisz.
Póki co ....sam jesteś malkontentem.Jeśli ci nie pasuje ten system,dlaczego nie próbujesz coś robić żeby to zmieniać.....zamiast narzekać?Dróg jest wiele......wybór należy do ciebie.
Z własnego kraju wyjechaliście i chcecie zmieniać miejsce swego "czasowego" pobytu na to samo co żeście zostawili ? To wkońcu jak to jest w tej Polsce.....zajebiście dobrze,czy też zajebiście hujowo? Większość z was pieprzy non stop , jak to jest żle w kraju,że państwo ma w dupie obywatela i trzeba włóczyć się po świecie za chlebem !!! A jak tylko dupie trochę lżej to chcecie wprowadzać swoje wartości i kryteria współżycia społecznego ? Jestem tutaj już jakiś czas i jakoś nikt na mnie nigdzie nie doniósł. Póki co..... pasuja mi tutejsze warunki współżycia,i nie chciałbym drugiej Polski w Norwegi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Hmm ostatnio w gazecie czytalem cala ta antynikotynowa nagonke o zakazie palenia rowniez w ogrodkach przy knajpach itd. Co wyczytalem jeszcze a no to ze w moim wlasnym domu np moje dziecko poskarzy sie w jakiejs instytucji ze pale w jego(np kuchnia albo lazienka bo te miejsca preferuje poniewaz nie zolkna fieranki ) obecnosci panstwo bedzie mialo prawo interweniowac przy pomocy odpowiednich sluzb!!!! projekt ustawy .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Hubert Hubert
(hooba007)
Początkujący
Nie da się ukryć, że Norwegia jest po trosze państwem policyjnym... Wielokrotnie czytałem w gazecie ogłoszenia policji z prośbą o info o pomoc w takiej czy innej sytuacji lub artykuł o tym, że po info od przypadkowego "widza" policja trafiła na ślad... Swoją drogą, bezpieczniej się czuję tu niż w Polsce, a jeśli nie masz nic za pazurkami - nie masz się czego bać. Wszystko ma swoje dobre i złe strony...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
Jest różnica między donosem na pianego kierowce,a donosem na łowienie ryb w zakazanym miejscu? Czy uczą tych różnic?
Tak przedstawiłem swoją ocene na różne rodzaje donosicielstwa ale Marniusz niestety nie zrozumiał Czy brak donosicielstwa nie prowadzi z czasem do znieczulicy społecznej? Leży ktoś na chodniku - pewnie pijak, biją kogoś - pewnie zasłużył, awantury u sąsiadów - nie moja sprawa itd.
Takie wartości próbujecie importować do tego "zacofanego" kraju, gratuluję inwencji.
Pewnie widzisz wszystko albo na biało albo na czarno-smutne.
Następny, retierPóki co ....sam jesteś malkontentem.Jeśli ci nie pasuje ten system,dlaczego nie próbujesz coś robić żeby to zmieniać.....zamiast narzekać?Dróg jest wiele......wybór należy do ciebie. narzekanie-panie inteligent,jest pierwszym krokiem do zrobienia czegoś,to po pierwsze ,a po wtóre-co z tym zrobić? a nic,przecież to nie mój kraj,niech sobie donoszą dniami i nocami,ale moim prawem,prawem wolnego człowieka jest zwrócenie uwagi szerszego grona na tą odmienność społeczną.Po co? po to ażeby nie przejść nad tym do porządku codziennego,żeby nie brać czasem wzorców z tego bezwolnego donosicielstwa.Są donosy w słusznych jak i w gównianych sprawach.Oni nie rozróżniają,wpojono im nakaz informowania o wszystkim,ale my?
Do czego pije? Obserwuje coraz większą ilość Polaków,którzy upatrują jakichś dywident z podlizywania się norkom.Co niektórzy już prawie oficjalnie mówią że chcąc tu być-powinno się dostosować i donosić-WSTYD I HAŃBA,I NA POHYBEL LEWUSOM.
Nie wiem już kto gorszy,tresowane norki,czy lewusowska wazelina via Polen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
hitlerowi -tez caly narod przytakiwal.....,bo bylo mu dobrze,przez chwile przynajmniej......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Wytłumacz mi tylko balum..... co takiego daje uświadamianie polaków?
Myślisz że jeśli ktoś w kraju tego nie robił....bo sie bał konsekwencji, to tutaj będzie to robić ...... bo jest na to przyzwolenie władzy? Nie bądź śmieszny ! To co ty jeszcze tutaj robisz?
Ja i tak zadzwonię gdy będziesz jechał pijany drogą,czy będziesz łowił w zakazanym miejscu.........więc już wiesz na 100%że jestem kapusiem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok