Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Anna Zolnierczyk numeo (4695 niezalogowanych)
86 Postów
Początkujący
Dzień Dobry. Jestem płatnym mordercą z kilkunastoletnim doświadczeniem. Podejmę się najróżniejszych zleceń, zwykłych, czy jakieś konkretne na życzenie zleceniodawcy.
A to nie jest dział ogłoszenia...?
A tak na poważnie, to kolego temat jest o ateizmie, zresztą ja się dziwie czemu jeszcze jego post tutaj jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Viola K.
(Viooltje)
Wiking
brzydal napisał:
...a

gdzie byl smok

w tej-twojej bajce?

A smok, proszę Brzydala, jest i ma się dobrze. Tylko nie w mojej, a w innej bajce, której fragment pozwolę sobie tu przytoczyć:

"(...) (3) I było widać inny znak na niebie: a oto wielki smok barwy ognistej, mający siedem głów i dziesięć rogów, a na jego głowach siedem diademów; (4) a jego ogon wlecze trzecią część gwiazd nieba - i zrzucił je na ziemię. I smok stał przed niewiastą, która właśnie miała urodzić, aby mógł, gdy już ona urodzi, pożreć jej dziecko.(...)"
Biblia, objawienie Jana, Apokalipsa 12.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Viola K.
(Viooltje)
Wiking
Dino napisał:

To zakrawa na fanatyzm . Jeśli według Ciebie "w otaczającym nas świecie nie ma rzeczy, które można zanegować", to nie można rownież zanegować istnienia boga, więc nie ma miejsca na ateizm.

Masło maślane.
1. Ateizm nie jest zjawiskiem tylko światopoglądem. I jest faktem. Na świecie i w Polsce liczba ateistów wciąż rośnie.
2. Jaką z otaczających nas rzeczy mógłbyś zanegować?...

Poza tym, bóg nie musi być istotą nadprzyrodzoną, może być zjawiskiem naturalnym, w końcu nie wiemy jeszcze wszystkiego o otaczającym nas świecie.

Jakim zjawiskiem naturalnym miałby być bóg? Bo jakoś w żadnych publikacjach się na takie nie natknęłam.
O otaczającym nas świecie może i nie wszystko wiemy, ale wiedza ta jest wystarczająca do stwierdzenia, że nie ma żadnego gościa na chmurce, a głęboko pod ziemią jest - i owszem - gorąco, ale nie wyją tam dusze potępione, tylko bulgocze lawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Viola K.
(Viooltje)
Wiking
jasta102 napisał:

przytaczałem tu kiedyś, i nie chcę się powtarzać, oficjalne dane ONZ na temat analfabetyzmu w Polsce roku 2002. przypomnę krótko, iż w owym roku było nad Wisłą circa 80% analfabetów wtórnych (teraz pewnie nie mniej).

Chętnie poznam źródło.
w czasach Jezusa i Mahometa wskaźnik analfabetyzmu na świecie był pewnikiem jeszcze ciut wyższy no i jak tu było tą bozię przedstawić matołkom?
musiała być duża, mieć wąsy, i potrafić nieźle przy... niegrzecznym

Mahomet urodził się 6 wieków po Jezusie. Allah ostał przedstawiony tak, jak go sobie ów kupiec wyobraził. A Jezus wyglądał (z dużym prawdopodobieństwem) tak: fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/jak-wy...ar-mechanics,3760399

i teraz jakiś będący na pograniczu analfabetyzmu śmieje się z tych bozi stworzonych na potrzeby baranich stróżów
ale było tak kiedyś i jest teraz, że kto szukał, to znalazł, o ile zdążył
zacznij może od taoistów, albo prościej od M.F. Long - Magia cudów, może J. Murphy - Moc podświadomości, albo też S.K. King- Szaman miejski, itp, i wtedy może zaczniesz pomału coś rozumieć

Przepraszam, ale co mam zrozumieć? Ezoteryka ma wszystko wyjaśnic?... Taaaa...

Poza tym, jeśli już uczestniczysz w dyskusji, staraj się unikać obrażania innych. To obosieczna broń.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
gabriel napisał:
BiZi napisał:...ja jestem zupelnie niewierzacy....
A mógłbyś tą Swoją Światłą Myśl uściślić ...?
-znaczy nie wierzysz , że Jutro będzie piątek...
- nie wierzysz ,że to co w pracy wykonujesz jest dobrze wykonane ...
-Nie wierzysz , że nz twoje konto wpłynie następne wynagrodzenie za pracę ...
-......
-.....
-......
Zupełnie nie wierzysz , iż jesteś Dzieckiem Swojej Matki...
-....
-....
ZUPEŁNIE NIE WIERZYSZ W TO CO PISZESZ , ŻE W OGÓLE PISZESZ I ZARAZEM CZYTASZ INNE WYPOWIEDZI...

JA JEDNAK WIERZĘ , że Ty z Nudów piszesz coby pisać i się trochę intelektualnie pobawić .

Gabrys, gdybys przeczytal watek to wiedzialbys o czym napisalem, ponoc udajesz inteligentnego.

W celu wyjasnienia napisze ci oco mi chodzi, mianowicie nie wierze w zadne bostwa i inne tego typu rzeczy.
Nie przeszkadza mi, ze ktos wierzy w boga czy tez w rozowa pantere czy innego misia polarnego do momentu kiedy nie ogranicza to mojej swobody czy tez mnie obraza.
Kazdy ma prawo wyboru, czy nie oto chodzi w zyciu ?
Nie mozna mowic, ze osoba nie wierzaca nie ma zasad, bo to nie religia uczy zycia w spoleczenstwie czy tez ogolnie przyjetych zasad moralnych, tylko rodzice i otoczenie w ktorym przebywasz.
Wystarczy przyjzec sie patologii w PL i juz wiadomo, ze 95 % to katolicy, przynajmniej wg. statystyk koscielnych, wg. aktow chrztu. Problem polega w tym, ze ci ludzie maja spaczone pojecie zycia w spoleczenstwie- taki maly przyklad...

cdn. bo musze leciec....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
BiZi napisał:
gabriel napisał:
BiZi napisał:...ja jestem zupelnie niewierzacy....
A mógłbyś tą Swoją Światłą Myśl uściślić ...?
-znaczy nie wierzysz , że Jutro będzie piątek...
- nie wierzysz ,że to co w pracy wykonujesz jest dobrze wykonane ...
-Nie wierzysz , że nz twoje konto wpłynie następne wynagrodzenie za pracę ...
-......
-.....
-......
Zupełnie nie wierzysz , iż jesteś Dzieckiem Swojej Matki...
-....
-....
ZUPEŁNIE NIE WIERZYSZ W TO CO PISZESZ , ŻE W OGÓLE PISZESZ I ZARAZEM CZYTASZ INNE WYPOWIEDZI...

JA JEDNAK WIERZĘ , że Ty z Nudów piszesz coby pisać i się trochę intelektualnie pobawić .

Gabrys, gdybys przeczytal watek to wiedzialbys o czym napisalem, ponoc udajesz inteligentnego.

W celu wyjasnienia napisze ci oco mi chodzi, mianowicie nie wierze w zadne bostwa i inne tego typu rzeczy.
Nie przeszkadza mi, ze ktos wierzy w boga czy tez w rozowa pantere czy innego misia polarnego do momentu kiedy nie ogranicza to mojej swobody czy tez mnie obraza.
Kazdy ma prawo wyboru, czy nie oto chodzi w zyciu ?
Nie mozna mowic, ze osoba nie wierzaca nie ma zasad, bo to nie religia uczy zycia w spoleczenstwie czy tez ogolnie przyjetych zasad moralnych, tylko rodzice i otoczenie w ktorym przebywasz.
Wystarczy przyjzec sie patologii w PL i juz wiadomo, ze 95 % to katolicy, przynajmniej wg. statystyk koscielnych, wg. aktow chrztu. Problem polega w tym, ze ci ludzie maja spaczone pojecie zycia w spoleczenstwie- taki maly przyklad...

cdn. bo musze leciec....

Brawa dla tego Pana!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Viola K.
(Viooltje)
Wiking
Jasna napisał:

Brawa dla tego Pana!!!

Podpisuję się pod tym. Pisz, BiZi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Viooltje napisał:

Chętnie poznam źródło.

www.wprost.pl/ar/8749/Cywilizacja-analfabetow/?O=8749&pg=0
Dotarliśmy do najnowszych badań (prowadzonych pod auspicjami OECD i UNESCO) na temat analfabetyzmu cywilizacyjnego
.. kto w Polsce ma korzystać z europejskich standardów cywilizacyjnych, technologicznych, organizacyjnych i kulturowych, jeśli aż 80 proc. z nas nie rozumie prostych informacji i pojęć. Z czym chcemy wejść do Europy, skoro 81 proc. Polaków nie potrafi formułować krótkich komunikatów? Jak mamy wykorzystać szanse stwarzane przez procesy globalizacji, jeśli 93 proc. nie umie korzystać z nowych technik bankowych, zaś 95 proc. ma kłopoty z komputerem i Internetem?
..Polskie społeczeństwo znacznie odstaje cywilizacyjnie nie tylko od Skandynawów czy zachodnich Europejczyków, ale także od Czechów i Węgrów, którzy z kolei wypadają lepiej niż Portugalczycy. Gorsze od nas wyniki - nieznacznie - uzyskali tylko Bułgarzy, Rumuni i Ukraińcy. Najgorzej nam idzie ze zrozumieniem lub sformułowaniem prostych komunikatów i informacji użytkowych: kłopoty ma z tym ośmiu na dziesięciu Polaków, podczas gdy w krajach UE - dwóch, trzech badanych.
no i teraz ja mam z tobą dyskutować o zdjęciu Jezusa, albo dowiem się kiedy się Muhamad narodził
a wiesz przynajmniej co to karma jest?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
jasta102 napisał:
Viooltje napisał:

Chętnie poznam źródło.

www.wprost.pl/ar/8749/Cywilizacja-analfabetow/?O=8749&pg=0
Dotarliśmy do najnowszych badań (prowadzonych pod auspicjami OECD i UNESCO) na temat analfabetyzmu cywilizacyjnego
.. kto w Polsce ma korzystać z europejskich standardów cywilizacyjnych, technologicznych, organizacyjnych i kulturowych, jeśli aż 80 proc. z nas nie rozumie prostych informacji i pojęć. Z czym chcemy wejść do Europy, skoro 81 proc. Polaków nie potrafi formułować krótkich komunikatów? Jak mamy wykorzystać szanse stwarzane przez procesy globalizacji, jeśli 93 proc. nie umie korzystać z nowych technik bankowych, zaś 95 proc. ma kłopoty z komputerem i Internetem?
..Polskie społeczeństwo znacznie odstaje cywilizacyjnie nie tylko od Skandynawów czy zachodnich Europejczyków, ale także od Czechów i Węgrów, którzy z kolei wypadają lepiej niż Portugalczycy. Gorsze od nas wyniki - nieznacznie - uzyskali tylko Bułgarzy, Rumuni i Ukraińcy. Najgorzej nam idzie ze zrozumieniem lub sformułowaniem prostych komunikatów i informacji użytkowych kłopoty ma z tym ośmiu na dziesięciu Polaków, podczas gdy w krajach UE - dwóch, trzech badanych.
no i teraz ja mam z tobą dyskutować o zdjęciu Jezusa, albo dowiem się kiedy się Muhamad narodził
a wiesz przynajmniej co to karma jest?

Szama(!).. nie karma. Karma to jest dla psa..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Sethur napisał:

Szama(!).. nie karma. Karma to jest dla psa..

tak jeszcze pewnie zaraz wkleją zdjęcie jakiegoś whiskas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok