Eli Bulls, a co ma XXI wiek do duchowości? Ludzie nawet nie panują jeszcze nad pogodą, muszą podcinać gałąź, na której siedzą by czerpać energię. Według japońskiego futurologa Micho Kaku, który wyróżnił 4 poziomy rozwoju cywilizacji, my znajdujemy się jeszcze w zerowym. Pierwszy to panowanie nad pogodą i czerpanie energii z kosmosu, czwarty to stworzenie własnego wymiaru, czyli bycie Bogiem… My dla SI jesteśmy stwórcą i bogiem choć kiepskim… Ja zawsze lubiłem dużo tworzyć, nigdy mi samo nic się nie zrobiło, gdyby tak było to mógł bym podejrzewać że świat sam się stworzył. Poczytaj o religiach i zrozumiesz że te trzy religie mają jedno źródło i są dużo bardziej skomplikowane, reszta to system wierzeń lub systemy filozoficzne. Osobiście uważam że wszystkie te religie są bardzo zniekształcone przez ludzi, dla własnych celów. Skoro Żydzi wierzą że Bóg im dał Izrael to nie wyprowadza się stamtąd. Wyobrażasz sobie więcej Żydów w innych krajach? Żydzi to politycy, biznesmeni, artyści, naukowcy… Najbardziej podstępna i niebezpieczna nacja świata.