Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Do Norwegii nadciąga gorąca wiosna. Związki zawodowe szykują się do negocjacji - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek Zbigniew Karpinski Riggman (913 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1) Online
Wiking
Przede wszystkim powinno się z rządem porozmawiać, to oni łupią i bogatych i biednych. Ja rozumiem że należy zapewniać dobra wspólne z podatków, ale to co obecnie się dzieje to absurd. Jesli duże firmy podwyższą płace to automatycznie reszta również będzie musiała by nie stracić pracowników a koszty są takie że będzie trzeba zwalniać ludzi. Dla zwykłego człowieka sprawa jest prosta, skoro 15 lat temu z jednej wypłaty można było utrzymać rodzinę a dziś potrzeba dwóch wypłat by rodzinę utrzymać, to jak się to ma do tego że dziś Norwegia bije rekordy sprzedaży i jest bogatsza niż 15 lat temu??? Nie jestem ekonomistą, ale w podatkach płacę za ich pracę i mam prawo powiedzieć że coś tu śmierdzi! Ja nie mam na myśli swojej sytuacji, mam na szczęście bogatych klientów, ale to średnia klasa jest najlepszą klientelą a ona się kurczy. Im mniejsza średnia klasa tym gorzej dla wszystkich. Ciągle słyszę że wiele firm ledwo zipie, wysyła na permitteringi a bałwany z rządu co robią, dają 55000 ludziom, którzy tu dnia nie przepracowali? To jest realnie więcej, wynajem mieszkania, jedzenie, prąd, ubrania, kursy, opieka medyczna… prawie wszyscy, którzy przez ten rozpieszczający system przechodzą później nie pracują, dopiero ich dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:40  
Odpowiedz   Cytuj
480 Postów
Riggman
(Riggman)
Wyjadacz
co z tego ze sa podwyzki jak w mniejszych firmach pensje stoja od 5 lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów