Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Droższa niż przed miesiącem, tańsza niż przed rokiem. Co dalej z koroną norweską? - Norwegia

Czytali temat:
Jacek Duda Zbigniew Karpinski mart enty Miroman Riggman (1710 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Dobromirspoleczny
(Dobromirspoleczny)
Wiking
Nie jestem ekspertem od ekonomii. Ale Norwegowie przespali pandemię I wojna na ukrofili ich pogrążyła.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

()
Wiking
Witam forum, chciałbym zapytać czy w norwegii można płacić monetami 5 10 20 koron?
edit 50 koron oczywiście chodzi o banknot ale ten z Panem w okularach. Przepraszam z niedoprecyzowanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
170 Postów
Stały Bywalec
nie można, można tylko płacić banknotami o nominałach 1 milion, 2 albo 5 milionów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1580 Postów
mart enty
(bodys)
Maniak
Mówi się, że nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi.
Niestety, to porzekadło zostało zaorane przez gimbazialnych użytkowników tego forum, lub przez "geniuszy" MN udających gimbazę...
Whatever...
No ale umówmy się...
Nie da się mądrze odpowiedzieć na tak debilne pytania.
jeszcze, żeby to człek zadający takowe, mógłby usprawiedliwić się jakimś porażeniem mózgowym, czy czymś podobnym.
No ale czy może???
Podobnie te komenty pod "ARTYKUŁAMI" (sic...)
Cóż... jak trzoda, to trzoda.
Chodząc po tej wsi, wdychać jej wyziewy trzeba.
Czasem tę wiejską rzeczywistość, próbuję tu pokazać, jako łąkę pachnącą kwiatami, słońcem płonącą, dzikim zwierzem
groźną czasami, ale nic to...
Świnie na wsi rządzą i ten smród trwa i TRWA MAĆ!!!
I jeszcze ten koleś pytający o monety 50nok ma na profilu, że jest z Wawy :rotfl
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(zolnierz222)
Wiking
Doprecyzuję moje pytanie chociaż nie wiem czy warto. Nie mieszkam, nigdy nie byłem i nie zamierzam być w Norwegii. Ale zupelnie przypadkiem mam w posiadaniu trochę Koron Norweskich o które pytałem. Na forach numizmatycznych pisali że w skandynawii już praktycznie nie chcą przyjmować monet. Tu cytat
- ,, W innym dziale piszą, ze banknoty, a co mówić o monetach, z niektórych państw kantory nie skupują lub skupują z dużą marżą. ponadto w państwach tych nie chca przyjmowac "realnych" pieniędzy np. w restauracjach czy sklepach (Dania, Norwegia, Szwecja).,,
Stąd było moje jakże idiotyczne pytanie na które uzyskałem bardzo inteligentne odpowiedzi. Mimo wszystko pozdrawiam wszystkich ,,pomocnych,,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1580 Postów
mart enty
(bodys)
Maniak
zolnierz222 napisał:
Doprecyzuję moje pytanie chociaż nie wiem czy warto. Nie mieszkam, nigdy nie byłem i nie zamierzam być w Norwegii. Ale zupelnie przypadkiem mam w posiadaniu trochę Koron Norweskich o które pytałem. Na forach numizmatycznych pisali że w skandynawii już praktycznie nie chcą przyjmować monet. Tu cytat
- ,, W innym dziale piszą, ze banknoty, a co mówić o monetach, z niektórych państw kantory nie skupują lub skupują z dużą marżą. ponadto w państwach tych nie chca przyjmowac \"realnych\" pieniędzy np. w restauracjach czy sklepach (Dania, Norwegia, Szwecja).,,
Stąd było moje jakże idiotyczne pytanie na które uzyskałem bardzo inteligentne odpowiedzi. Mimo wszystko pozdrawiam wszystkich ,,pomocnych,,

Chopok. Tak gwoli ścisłości.
Czytasz fora numizmatyczne w kontekście płacenia gotówką? Zedytowałeś swój post po moim komentarzu, bo się zreflektowałeś, że jebnąłeś głupotę, a potem piszesz o "jakże inteligentnych odpowiedziach" no bo przecież to inni mają się domyśleć, co autor miał na myśli. No i oczywiście zastosowałeś pseudosocjotechniczną zagrywkę w postaci odbicia piłeczki.
I tym właśnie postępowaniem potwierdziłeś, że zaraz będziesz stękał jak i inni nieogarnięci, nie potrafiący poprawnie zadać pytania, że w odpowiedziach - to Polak Polakowi wilkiem
Seeerio? Sprawdzasz info o walucie na forach NUMIZMATYCZNYCH? :rotfl
Niee, w Norge nie można płacić monetami.
Płacimy tu tylko kartą, potem i wlasną krwią
Za to sramy złotem
#matkoboskoczennnstochowsko...
P.S. myślę, że jeszcze bardziej powinieneś popracować nad doprecyzowaniem pytania, bo...
1. Masz monety.
2. Nie masz zamiaru być w Norge.
3. Jak wnioskuję, chciałbyś te moniaki opchnąć.
4 . PYTANIE POWINNO WIĘC RACZEJ DOTYCZYĆ PRZYJMOWANIA NORSKICH MONIAKÓW W POLSKICH KANTORACH?
Przemyśl, i zadaj pytanie jeszcze raz. Tak bardziej z sensem, bo choć nie wiem, jakbym się starał, to sensu Twojego pytania nawet po Twoim edicie, to ni chu chu, nie widzę
I to właśnie tego braku sensu w Twoim pytaniu, mój pierwszy post w tym wątku dotyczył.
Nosz kuffa, jaśniej nie mogę...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1631 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
zolnierz222 napisał:
Doprecyzuję moje pytanie chociaż nie wiem czy warto.

To się zastanów dwa razy. Potem napisz pytanie.

P.S. Czy warto? Może szybciej znajdziesz odpowiedź sam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok