zolnierz222 napisał:
Doprecyzuję moje pytanie chociaż nie wiem czy warto. Nie mieszkam, nigdy nie byłem i nie zamierzam być w Norwegii. Ale zupelnie przypadkiem mam w posiadaniu trochę Koron Norweskich o które pytałem. Na forach numizmatycznych pisali że w skandynawii już praktycznie nie chcą przyjmować monet. Tu cytat
- ,, W innym dziale piszą, ze banknoty, a co mówić o monetach, z niektórych państw kantory nie skupują lub skupują z dużą marżą. ponadto w państwach tych nie chca przyjmowac \"realnych\" pieniędzy np. w restauracjach czy sklepach (Dania, Norwegia, Szwecja).,,
Stąd było moje jakże idiotyczne pytanie na które uzyskałem bardzo inteligentne odpowiedzi. Mimo wszystko pozdrawiam wszystkich ,,pomocnych,,
Chopok. Tak gwoli ścisłości.
Czytasz fora numizmatyczne w kontekście płacenia gotówką? Zedytowałeś swój post po moim komentarzu, bo się zreflektowałeś, że jebnąłeś głupotę, a potem piszesz o "jakże inteligentnych odpowiedziach" no bo przecież to inni mają się domyśleć, co autor miał na myśli. No i oczywiście zastosowałeś pseudosocjotechniczną zagrywkę w postaci odbicia piłeczki.
I tym właśnie postępowaniem potwierdziłeś, że zaraz będziesz stękał jak i inni nieogarnięci, nie potrafiący poprawnie zadać pytania, że w odpowiedziach - to Polak Polakowi wilkiem

Seeerio? Sprawdzasz info o walucie na forach NUMIZMATYCZNYCH? :rotfl

Niee, w Norge nie można płacić monetami.
Płacimy tu tylko kartą, potem i wlasną krwią

Za to sramy złotem
#matkoboskoczennnstochowsko...
P.S. myślę, że jeszcze bardziej powinieneś popracować nad doprecyzowaniem pytania, bo...
1. Masz monety.
2. Nie masz zamiaru być w Norge.
3. Jak wnioskuję, chciałbyś te moniaki opchnąć.
4 . PYTANIE POWINNO WIĘC RACZEJ DOTYCZYĆ PRZYJMOWANIA NORSKICH MONIAKÓW W POLSKICH KANTORACH?
Przemyśl, i zadaj pytanie jeszcze raz. Tak bardziej z sensem, bo choć nie wiem, jakbym się starał, to sensu Twojego pytania nawet po Twoim edicie, to ni chu chu, nie widzę

I to właśnie tego braku sensu w Twoim pytaniu, mój pierwszy post w tym wątku dotyczył.
Nosz kuffa, jaśniej nie mogę...