Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norwegowie są coraz bardziej pozytywnie nastawieni do imigrantów - Norwegia

Czytali temat:
Joanna Kuchnicka mart enty Nauka Transport Myśliwy ...aurus Colins (1638 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegowie są coraz bardziej pozytywnie nastawieni do imigrantów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
akwatomek
(akwatomek)
Wiking
Wiec niech zaproszą połowe imigrantów z Francji. Oni chetnie tu przyjada. Amen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:30  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Czy ktoś widział pracującą Somalijkę? Ja jeszcze nie, ale już widziałem młode, wymalowane, więc pojawiło się światełko w tunelu… Jakiś czas temu biały chłopak pytał się w radio muzułmanów czy jest szansa na to by ułożył sobie życie z muzułmanką, ponieważ się w sobie zakochali. Oni mu doradzili by dał sobie spokój bo nie ma na to szans. To są często piękne kobiety, tylko ich ojcowie, bracia trzymają je pod kloszem, wiec jak się tu integrować?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Xx1 napisał:
Czy ktoś widział pracującą Somalijkę? Ja jeszcze nie, ale już widziałem młode, wymalowane, więc pojawiło się światełko w tunelu… \
Widziałam. Chciała, ale Jej nie szło.
Pracowałam z Somalijką. Dwie podeszły profesjolnalnie. Dwie nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Tomasz012
(Tomasz012)
Wiking
Dawno temu jak rozpoczelem przygode w norwegi uczylem sie w szkole dziennej norweskiego na pytanie jednego syryjczyka gdzie chcialby pracowac co robic on na to -to wy pracujecie ja mam zasielek z rodzina . Po kilkunastu latach spotkalem goscia ktory usmiecha sie mowiac ze nie moze pracy znalesc i dalej jest na zasilku . Hmmm wiec taka prawda to europejczycy robia na takich .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:20  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
O to fajnie. Słyszałem ze w ich kulturze dla faceta to hańba jeśli żona pracuje. Ogólnie to powinno być tak: pracujesz masz kasę, dużo kasy, nie pracujesz, ok masz na sto by przeżyć i nie kraść, ale ogólnie klepiesz biedę i zazdrościsz tym co pracują. Tu ludzie którzy wydeptują ścieżkę do urzędów i na boku kombinują często maja lepiej niż ludzie, którzy ciężko i uczciwie pracują. To ani nie jest naturalne, ani sprawiedliwe, nie ma prawa taki system przetrwać. Co do Norwegów, to liczą się czyny, jeśli w zarządach wielkich firm, tam gdzie są poważne zarobki pojawia się obce nazwiska to znaczy ze rasizm się zmniejsza, jak na razie to jest mówienie, lubimy was bardziej, ale wasze miejsce jest tam… To jest chyba najbardziej dyskryminujący i rasistowski naród na świecie. Duńczycy i Szwedzi są podobni z tego co słyszałem. Nawet Niemcy, choć powiedzą prosto w oczy co myślą, to jeśli jesteś w czymś zdolny to dostaniesz szansę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:17  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Tomasz012
(Tomasz012)
Wiking
Apropos pare lat temu w tv norweskiej nie pamietam programu byly wyrywkowe pytania do norwegow czy przyjeli by obcokrajowce do domu na swieta i przed kamera odp byla TAK CHETNIE wieczorem dziennikarz podszedl do domofonu z tym samym pytaniem na 10 jedna odpowiedz byla twoerdzaca ale nie dzisiaj . Morał? Odpowiedzcie sobie sami . Jestesmy potrzebni na budowach w ciezarowkach,autobusach i stoczniach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
J M
(y36)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Właśnie wczoraj trąbiono w mediach norweskich ze zajęli 52 miejsce w rankingu najlepszych miejsc do pracy www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2023...lendinger-a-jobbe-i/ . Przyda im się taki policzek w twarz, zawsze się mieli za tak wspaniały kraj do pracy, za raj, eldorado… Coś się powoli zmienia, ale już za późno. Każdy kto może to ucieka z tego eldorado.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok