Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Konserwatyści silniejsi od całego rządu. Poparcie dla Partii Pracy i Centrum drastycznie spada - Norwegia

Czytali temat:
Zbigniew Karpinski mart enty G123 G-321 Skandynaw2903@o2.pl (1929 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Wcześniej słyszałem ze sa ludzie w Norwegi, którzy z biedy zaczęli grzebać po śmietnikach, ostatnio zobaczyłem to na własne oczy. Jak w takim tempie standard życia zwykłych ludzi będzie spadał to niedługo rodziny z polski będą wysyłać paczki dla biednej Polonii z Norwegi i fundować bilety powrotne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Dobromirspoleczny
(Dobromirspoleczny)
Wiking
Prawda! Polać mu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
AndrzejEwski E
(AndrzejEwski)
Wiking
Zobaczcie co sie dzieje w sklepach na tzw ochłapach przeterminowanych przecenionych jak norwegowie kupują z tych koszy że dla Polaków i LT LV niestarcza….
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
AndrzejEwski napisał:
Zobaczcie co sie dzieje w sklepach na tzw ochłapach przeterminowanych przecenionych jak norwegowie kupują z tych koszy że dla Polaków i LT LV niestarcza…. Z tego co pamiętam to Norgi zawsze w tych koszach buszowali. To żadna dla nich ujma, ponieważ tu mało kto, wstydzi się swojego statusu społecznego.
ROZPOCZYNAM poszukiwanie Pracy Dorywczej na zastępstwo Urlopowe.
Jest ktoś chętny taką pracę załatwić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Ryhard)
Wiking
Erna Solberg to zwolenniczka junji jewropejskiej, czyli totalna klęska dla Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(shownomercy66)
Wiking
Xx1 - nie masz pojęcia jak wielka różnica dzieli Norwegię i Polskę. Jeżeli uważasz że na grzebaniu w śmieciach i wysyłaniu paczek można oceniać status społeczeństwa to chyba ty tu po to przyjechałeś - żeby szukać szczęścia w śmieciach. A nie widzisz, słyszałeś jak funkcjonuje np. służba zdrowia ( ale ty tu pewnie nie korzystasz ) świadczenia socjalne ( np. po długiej i ciężkiej chorobie ) ? To tylko dwa przykłady. Niestety dla PL ten poziom to przepaść. I nigdy nie będzie. Bo w PL politycy tylko obiecują, nie realizują, kłamią na potęgę, mylą prywatne z państwowym, zaradność ze złodziejstwem i wszystko bezkarnie uchodzi. W Skandynawii od razu dymisja. Na koniec - podobno w PL jest tak dobrze że coraz więcej Polaków wraca do ojczyzny. Cóż , to dobra wiadomość. Im mniej nas, tym lepiej, może znowu wróci dobre zdanie o Polakach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Domitor
(Domitor)
Wiking
Nareszcie ktoś napisał coś sensownego w komentarzach!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
shownomercy66 nie wiem z jakiej wioski przyjechałeś, ale odwiedź choćby Warszawę i zobacz jak ludzie żyją. Moja rodzina prowadzi firmy w Warszawie a ja mam firmę w Norwegi, która bardzo dobrze prosperuje mimo kryzysu, ale do pięt nie dorastam z poziomem życia tym w Warszawie i przepaść między nami jest coraz większa. Pocieszanie się ze będę miał dobra emeryturę nie wystarczy, życie jest jedno a ja mam wrażenie ze ogrom pracy jaki wkładam w prowadzenie firmy nie jest adekwatnie wynagradzany ponieważ państwo kładzie łapę na każdej koronie zarobionej prze ze mnie i daje ja tym, którzy nic nie robią choć są zdrowi, tacy jak ty uważają to za plus. Ja sobie z tych darów zażartowałem, ale to przykre widzieć ze ktoś grzebie po śmietnikach, to będzie rodziło patologie. Zaraz powstaną gangi i ludzie będą mówić ze obcokrajowcy odbierała miejscowym prace. Norwegia ma ogromne zasoby finansowe, by doprowadzic do takiej sytuacji to trzeba być totalnym nieudacznikiem. Poprzedni rząd sprzyjał tylko bogatym, a ten to chyba sprzyja tylko pasożytom. Nie bądź taki krytyczny dla własnego kraju, w Polsce jest o niebo lepiej niż było, choć na pewno jest tam gozej dla przeciętniaków i nieudaczników, to jest lepiej dla ludzi ambitnych i pracowitych. Spróbuj w Norwegi zarabiać dużo i zobaczysz ile ci zostanie. Obcokrajowcy zaczęli postęp jaki polska dokonała doceniać, żygać się chce na takich Polaków, którzy tego nie widza. Od dawna w Polsce służba zdrowia jest darmowa, nawet do dentysty można na kasę chorych pójść, w moim mieście szpital jest nowoczesny choć personel stednio miły, studia dzienne są za darmo, strażacy ba przykład przechodzą wcześnie na emeryturę… Można tych plusów wyliczać. Patrz obiektywnie! Oczywiście Norwegia na wiele plusów, ale to ze w tak bogatym państwie pojawiła się bieda i ze system się sypie to jest sygnał ze trzeba działać. Przestań po prostu porównywać Norwegię do swojej wsi, tylko zwiedź Polskę i dopiero się wypowiadaj na jej temat! Nie cierpię takich buraków, którzy plują na własny kraj!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:28  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Dodam jeszcze ze kilkanaście lat temu w Norwegi jak się po pracy poszło na fuchę to nie wiedziało siedzi z ta kasą robić. Jeszcze kilka lat temu jak pracowałem na etacie to trzeba było ciagle na fuchy chodzić by przeżyć i wtedy różnica standardu życia była zauważalna. Teraz słyszę ze wielu ludzi ma pensje niższa niż ja muszę na rachunki wydawać. Mi to przypomina Polskę 20lat temu, kiedy ludzie zarabiali tyle ze nie szło z tego wyżyć. Mając takie zasoby finansowe powinni zrobić choćby darmowa komunikacje, w moim mieście w Polsce jest darmowa (przepaść? Wkurzyłeś mnie z ta przepaścią!). Skoro ktoś grzebie po śmietnikach to nav mu dał kopa w tyłek, to na co idą pieniądze z podatków??? Tu żyją moje dzieci, postawiłem na ten kraj i chce by było tu jak najlepiej, by nie było jak w Polsce do 2010 roku, characze, porwania, napady, rozboje czy choćby powszechne dziesiony, chce by moje dzieci żyły w bezpiecznym kraju! Jeśli ktoś jest zmuszony grzebać po śmietnikach to jest już w takiej desperacji ze z biedy może okraść, zabic i wcale bym się mu nie dziwił.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok