Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polska: w lipcu paszporty szczepionkowe. Wiceszef MSZ potwierdza - Norwegia

Czytali temat:
Jolka K Joanna Kuchnicka mart enty N O boj fra oszlo Wojtas92 Tomasz Lenartowicz marcint tttttttttttt Onty_Ja_Gabriel_3. Sareenka (1461 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Polska: w lipcu paszporty szczepionkowe. Wiceszef MSZ potwierdza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
To że Polska będzie gotowa za paszportami nie musi koniecznie oznaczać że ułatwi to wjazd do NO.
Norwegowie na razie poszukują źródeł zarażeń Covid w Hammerfest i innych mniejszych miejscowościach.
Działalność ta tak ich pochlania że nie maja już czasu na szczepienia, czytaj możliwość wydania paszportów.
A jeśli ich nie wydadzą to jest oczywiste że nie będą w stanie odczytać co w tych polskich paszportach napisali…
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
FHI: Alle over 18 år trolig ferdigvaksinert 19. september
Czyli jak mówią: wakacje na południu poszły się kochać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(TomaszPacyna)
Wiking
No to pojadę w lipcu na te wakacje do Norwegii, czy nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Swojak z PL
(Polkrzysiek)
Wiking
CYTAT ; Zaznaczył jednak, że część restrykcji wjazdowych dla podróżnych po przekroczeniu norweskiej granicy może nadal obowiązywać. - czyli te paszporty covidowe będzie można sobie traktować jako nic nie znaczący certyfikat. Miały ułatwić ludziom podróżowanie ale nie do Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
fly hm
(fly)
Wiking
Jadę do Polski się zaszczepić...nie będę czekał aż tu znajdą dla mnie jakąś igłę, walne "dżonsona"i luzik.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marek Cyraniak
(Marek1970)
Wiking
Myślę że norki nie wpuszcza zaszczepionych w Polsce i będzie kwarantanna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
Marek1970 napisał:
Myślę że norki nie wpuszcza zaszczepionych w Polsce i będzie kwarantanna Ja natomiast myślę iż będą wpuszczać tylko tych którzy będą zaszczepieni tymi samymi preparatami które są używane tu w Norge, oraz będą potwierdzenia po angielskiemu z pełnym wykazem danego preparatu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Pan Grubcio
(PanGrubcio)
Wiking
Norwegia przystąpiła do programu paszportu covidovego wraz z Unią Europejską jako pełno prawny członek EOG. Zobowiązuje to do uruchomienia systemu do dnia 1 lipca. Umowa jest już podpisana, więc nie będzie problemu z przekraczaniem granicy 14 dni po ostatniej dawce szczepionki autoryzowanej przez EMA.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok