Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

„Nie mam umowy, ale chcę wyjechać do Norwegii”: pobyt cudzoziemców w kraju fiordów - Norwegia

1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
I znowu propaganda?... kto o zdrowych zmysłach ruszałby się z własnego kraju ażeby zostać parobkiem u Norweskiego "chłopa" za 132 nok....BRUTTO! minus podatek, minus wikt i opierunek, minus podroż itp. itd. i tysiąc innych bzdetów o których człowiek nie myśli.... a na koniec sezonu ta 1 korona może będzie warta 0,25gr hahahahaha....nie ludzie, zostańcie w domu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:17  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Jak w "kaczystanie" będzie 20% bezrobocia to wywalą większość Ukraińców....i nie będzie bezrobocia. Ja bym się jednak tym nie martwił bo za jakiś czas i tak będzie tzw. UBI( Unconditional Basic Income) po "naszemu" Bezwarunkowy Dochód Podstawowy... a wtedy Polonorki takie jak ja i ty ...zostaną z niczym , nie będą już częścią wybrańców i będzie dup.... zbita
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Sebastian napisał:
Jak w "kaczystanie" będzie 20% bezrobocia to wywalą większość Ukraińców....i nie będzie bezrobocia. Ja bym się jednak tym nie martwił bo za jakiś czas i tak będzie tzw. UBI( Unconditional Basic Income) po "naszemu" Bezwarunkowy Dochód Podstawowy... a wtedy Polonorki takie jak ja i ty ...zostaną z niczym , nie będą już częścią wybrańców i będzie dup.... zbita

...gruszki na wierzbie prędzej wyrosną niż dożyjecie tego
...Hiszpania,Portugalia od początku są w Unii a bida nie wiele mniejsza niż W Polandzie
...miarą dobrobytu w każdym kraju jest wysoki socjal,zasiłek dla bezrobotnych,mocna płaca minimalna...oj długo by tłumaczyć
...Ps. wracajcie jak najszybciej to tutaj wzrosną stawki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
280 Postów
55555555 55555555
(Sebastian)
Stały Bywalec
Wzrosną ...wzrosną, w rolnictwie do 133 nok... i będziesz miał roboty w brud...za paznokciami hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
czeslawwisniewski
(czeslawwisniewski)
Wiking
Czy mogę przekroczyć granice z kolegą w aucie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Gosc c
(Gosc c)
Wiking
Witam, czy mogę wyjechać z Norwegii? W lutym pojechałem do znajomego pomagać mu w remoncie czyli wizyta towarzyska... Nie mam tu pracy , mieszkania co za tym idzie brak dokumentów na pobyt w Norwegii. Kupiony mam bilet na prom na 16 maja i zastanawia mnie to czy bez problemu wrócę do kraju ? Karlskrona - Gdynia. Dzięki za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Robertio
(Robertio)
Wiking
czy moge jechac do pracy do Norwegii na farme w rolnictwie mam taka prace zapewniona czy musze pokazac na granicy umowe o prace od farmera mam zamiar jechac pod koniec maja okolo 21 maja prosze o pomoc .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Anna Wilk
(Anna Wilk)
Wiking
Czy może przyjechać do mnie córka z wnuczkami na święta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
Anna Wilk napisał:
Czy może przyjechać do mnie córka z wnuczkami na święta

...czytajac takie bezmyslne ,nieodpowiedzialne pytania az chce sie zeby pozamykali granice na zawsze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok