Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak emerytura, to w Skandynawii. Polsce daleko do liderów - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Jak emerytura, to w Skandynawii. Polsce daleko do liderów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
EWA J
(ewunia200)
Początkujący
dostalam 2 lata temu list z ZUS,pracowalam w Polsce 27 lat,teraz pracuje w Norwegii 10 rok,,w Polsce wedlug prognoz dostane 890 zlotych polskich.Na waciki ?To nawet nie jest smieszne.to jest tragiczne.Nadmienie,ze nie pracowalam za najnizsza krajowa tylko zarabialam duze pieniadze.Dobrobyt mi chyba uderzy do glowy..jakies Kanary albo cos na polskiej emeryturze?Ewentualnie Ciechocinek..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Solomun .
(Quad)
Wiking
Polska To Kraj wielu Inspiracji !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Key Ar
(Maaan)
Wiking
Najlepiej to liczyc na siebie i na swoje inwestycje. A nie na panstwo i emerytury.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
334 Posty

(cham)
Stały Bywalec
ewunia200 napisał:
dostalam 2 lata temu list z ZUS,pracowalam w Polsce 27 lat,teraz pracuje w Norwegii 10 rok,,w Polsce wedlug prognoz dostane 890 zlotych polskich.Na waciki ?To nawet nie jest smieszne.to jest tragiczne.Nadmienie,ze nie pracowalam za najnizsza krajowa tylko zarabialam duze pieniadze.Dobrobyt mi chyba uderzy do glowy..jakies Kanary albo cos na polskiej emeryturze?Ewentualnie Ciechocinek..

Zauwazam,......... (niestety), ze malo cos patriotyzmu przez Ciebie przemawia . 890 zl przeciez na miske ryzu wystarczy i tyle Ci sie nalezy wedlug naszego ukochanego premiera
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
ewunia200 napisał:
teraz pracuje w Norwegii 10 rok,, Tu też o wiele więcej nie dostaniesz, o ile twoje średnie norweskie zarobki są poniżej 400tys/brutto.
Ja po 12 latach kwalifikowanych, mam zaledwie 450 koron/m. gdybym dzisiaj przeszedł na emeryturę.
Ten artykuł, dotyczy tylko osób z pełnym 100% prawem do emerytury.
To oznacza iż trzeba być zamieszkałym w Norwegi, co najmniej 40- lat i tyleż też mieć wypracowane lat emerytalnych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok