Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Straciłem pracę. Czy nadal mogę pobierać zasiłki na dzieci w Norwegii? - Norwegia

Czytali temat:
Pawel Maranda adam hryciuk Zbigniew Karpinski MultiNOR Konsultant Kasia K boj fra oszlo Łukasz Ch Darek1234 Krzysiek 76 (583 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Straciłem pracę. Czy nadal mogę pobierać zasiłki na dzieci w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kamil929)
Wiking
Jeżeli w Norwegii nie przepracuję w danym miesiącu ani jednego dnia (np. jadąc na bardzo długi urlop) to czy należy mi się barnetrygd ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Jeżeli jest Pan zatrudniony na umowę o pracę i przebywał Pan na płatnym urlopie oraz wypracował sobie Pan prawo do feriepenger w Norwegii, to duże prawdopodobieństwo, że otrzyma Pan zasiłek za ten miesiąc. Jednak najlepszym rozwiązaniem jest poinformowanie NAV o płatnym urlopie w danym okresie i że otrzymało się feriepenger. Informację do NAV można wysłać poprzez stronę: www.nav.no/no/NAV+og+samfunn/Kontakt+NAV...ss/skriv%20til%20oss
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok