Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

53 nowe bramki w rejonie Oslo. Miasto chce zarobić ponad miliard koron - Norwegia

Czytali temat:
krzysztof kowal Marcin Wisniewski piotr ostrowski Zbigniew Karpinski Ewa Adam boj fra oszlo ja ja tomasz.bednarek3 PASSANGER WR Łukasz Ch Ikett Personalpartner opolo Volvos (1866 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu 53 nowe bramki w rejonie Oslo. Miasto chce zarobić ponad miliard koron
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
296 Postów

(2sort)
Stały Bywalec
No i dopowiedz jeszcze jedna prawde bo dwie juz podales No powiedz.....jaka jest prawda?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
polskonorski
(polskonorski)
Wiking
białyorzeł napisał:
hehe pracujmy dalej w bemaningach na umowach śmieciowych,
i na telefon za śmieszne stawki,
to może odłożymy z 10tyś nok na miesiąc a to jest 4100zł śmiechu warte co to sie dzieje z tymi wszystkimi opłatami i kursem nok!
Jestem ciekaw ile w tym samym czasie odkłada na czysto polski fizyczny pracownik w polskiej formie na normalnej nie śmieciowej umowie?.
Mój Polski Znajomy Inżynier Elektronik z tak zwanej niższej półki i zarazem tzw. singiel, mówi iż szczytem jest, jak odłoży 2-tys.zł.
To pytam się, ile dzisiaj w Polsce odkłada zwykły robol fizyczny /budowlaniec- cieśla lub zbrojarz/.
Ja osobiście, odkładałem przez ten rok, przeliczając na złotówkę tylko skromne 3- tysiące złotych.
Gdybym jednak żył tutaj jak biały niewolnik, to byłbym w stanie odłożyć miesięcznie i 10-tysięcy złotych.
Tylko jest jedno ALE!.
Życie mam tylko jedno, i to co teraz nie kupię tu w Norwegi do zjedzenia, to już nigdy tego nie kupię w Polsce.
Dlatego, jak czytam takie powyższe wypociny o wyższości polski nad norwegią to pusty śmiech mnie ogarnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
...wszyscy pracujący w Norwegii zarabiają wg stawek norweskich,czy się mylę?
...więc ile odłożysz i zaoszczędzisz nie powinno mieć związku z kursem w jakis polskich kantorach
...na co wydajemy to jest kazdego prywatna sprawa
...osobiście wydaję dużo,ale nie musze oszczedzać
...stac mnie na wyjście do restauracji ,teatru,kina raz w tygodniu
...pojechac na wakacje kilka razy w roku
...wiekszość dziaduje tutaj po kosztach
...i jeszcze steka ,że mało
...taki to Narut
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(freewoman)
Stały Bywalec
Hehe dobre sobie... nowa dodatkowa inwestycja kosztem biedniejącego spoleczenstwa..
Hmmm moze w przyszlosci Oslo stanie sie "rowerową Holandią" ,moze i ryksiarzy beda potrzebowac... same zalety... taniej.. , zdrowiej i mala konkurencja w transporcie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
296 Postów

(2sort)
Stały Bywalec
Biedne to spoleczenstwo Coraz gorzej i prawie zyc sie nie da. Bieda az piszczy i najlepsi ludzie masowo wyjwzdzaja do Polski i Rosji w pogoni za pieniadzem. Trzeba brac nogi za pas i spadac do kraju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(slawekg83)
Stały Bywalec
Ludzie aż żal niektórych słuchać , wiecznie mało koronek będzie pod poduszkę schować . Kupcie se E-Bila i nie będziecie musieli bramek płacić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(CoalMade)
Wiking
Jak zaczniemy wydobywać węgiel zza Wisły to będzie sens wracać do kraju. Tylko o ile w Norge kasa z kopalin poszła na Państwo, u nas na oryginalnym Śląsku pieniądze przewalono jak leciało. No a z Lublinem to nie będzie już tak łatwo. Bo nowe kopalnie poza Bogdanką będą prywatne zamiast państwowych, to po pierwsze, i po drugie Lublin też wygania samochody z miasta. więc niby ta Druga Polska się buduje, ale tak jakoś pod skandynawskimi auspicjami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(kulas)
Wiking
nie oszukujmy się . Pracując w Pl jako fizol na więcej sobie pozwolisz . tu jest dobrze odłożyc kase ale żyć się nie da , próbowałem .Pracowałem po 12 godzin przez 3 lata w dobrej norweskiej firmie , wpłata własna aby wziąc ala dom to milion koron ... skąd weżmiesz taką sumę skoro życie jest tak drogie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ikomikix
(Ikomikix)
Wiking
Państwa komentarze sprawiły iż pozwolę sobie wyrazić swoją opinię:
Co to się dzieje się? Wszystko drożeje się i nie mam pieniędzy, chciałbym mieć ich bardzo ale to bardzo dużo albo nawet jeszcze więcej.
Nie lubię własnego kraju bo miałem za mało pieniędzy w obcym kraju mam więcej ale jak sobię czasami tak liczę to widzę że nie warto a bo to podatki trzeba płacić wszystko drogie chcę mieć super dom w ojczyźnie się pokazać a I na obczyźnie mieć fajny samochód w ogóle wszystko fajnie mieć i miedź też.
No ale jak tak będzie jak jest to już nic nie będzie a chyba będzie gorzej.
Czuję że będzie gorzej nie no na pewno wszystko się spie*****
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok