Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Norwegia najbardziej skorumpowanym krajem w Skandynawii [RAPORT] - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegia najbardziej skorumpowanym krajem w Skandynawii [RAPORT]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ryszard Pobozny
(Rysiu)
Wiking
Powinni zajmowac miejsce obok Polski. Ktos wybiela wyniki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Proszę podaj 2 przypadki korupcji widziane przez ciebie! oczywiście w norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ryszard Pobozny
(Rysiu)
Wiking
Poczytaj artykuly z tego portalu-powinno wystarczyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Czytam i nie wystarczają dla miejsca obok Polski,proszę podaj tylko jeden przypadek widziany przez ciebie.Najlepiej jakby nie dotyczył pracy z polecenia,to nie korupcja!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Ryszard Pobozny
(Rysiu)
Wiking
Jednak cos wiesz ,to po co pytasz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
T Y
(Alfa)
Wiking
Konstrukcja tego calego rankigu wyglada tak ze jak policja bierze sie do roboty i wykrywa coraz wiecej przypadkow korupcji to kraj leci w rankingu w dol bo "wiecej przypadkow". Jak policja ma slaba wykrywalnosc wiec "malo wykrytych przypadkow" to kraj awansuje do gory. Czyli zlikwidujmy wydzialy policji zajmujace sie korupcja i mamy 100 punktow bo "zero wykrytych przypadkow". Mnie z tego rankingu jasno wynika ze odpowiednie norweskie sluzby wziely sie do roboty i staly sie bardziej skuteczne a to wedlug mnie jest plus a nie minus, zwlaszcza po ostatnim wykryciu lewych przelewow duzego norweskiego banku do Luxemburga, afery "barona narkotykowego" oraz jakis czas temu sprawy "barona asfaltowego". A ze w rankingu w dol to problem mentalnosci tworcow rankingu a nie norweskiej policji ktora jak wspomnialem wczesniej staje sie bardziej skuteczna. No chyba ze ja zle interpretuje to co widze to prosze mnie sprostowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Jan Kowalski
(Fantomas)
Wiking
Tu najnowszy przyklad kolosalnej korupcji politycznej I sprzeniewiezenia publicznych pieniedzy.
www.aftenbladet.no/magasin/Luftslottet-D...esluket-537915b.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
To Szwecja jest najbardziej skorumpowanym i nieudolnym skandynawskim krajem. Gdzie wynajmujacych mieszkania wyrzuca sie, by je dac emigrantom. Prace spoleczne za gwalt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Eldur Sevarsson
(Eldur Sevarsson)
Wiking
Islandia w tym zestawieniu plasuje sie na miejscu 14, a jak wiadomo rowniez nalezy do Skandynawii. Tak wiec Islandia jest najbardziej skorumpowanym krajem w Skandynawii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok