Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Milion koron kary dla kurii w Oslo za nielegalne rejestrowanie wiernych - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Milion koron kary dla kurii w Oslo za nielegalne rejestrowanie wiernych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
Ilu Norwegów bierze czynny udział w norweskim kościele państwowym? Bo zarejestrowane jest 97% populacji "z automatu". I o tylu liczy sie składki na Det norske kirke.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Prawie 7000 osob kler sobie przywlaszczyl,mnie osobiscie tez zszokowalo mimo iz od poczatku pobytu w Norwegii bylem zarejestrowany jako ateista,a tutaj ni z gruchy ni z pietruchy kler wcisnal mnie na liste wiernych.Dla mnie ich zlodziejskie praktyki nie dziwia,ale mieli pecha,kraj laicki i tu nie ma ze bog zaplaci,tylko konkretna instytucja,polecam Polsce Myslacej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(Piotr Nejmann)
Wiking
No normalna rzecz co tu dziwnego w tym, przeciez to JUDASZE W HABITACH za darmo modlic sie nie bedą , strasznie zacofany ten nasz naród biegnie tam co niedziele . LUDZIE PRZECIEZ MODLIC SIE I WIERZYC MOZECIE W KAZDYM CZASIE I W KAZDYM MIEJSCU NA ZIEMI I PO ZA NIA .Czas otworzyc oczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

(Karlik)
Początkujący
TomaszLenartowicz napisał:
Ilu Norwegów bierze czynny udział w norweskim kościele państwowym? Bo zarejestrowane jest 97% populacji "z automatu". I o tylu liczy sie składki na Det norske kirke.

Hm..... A skad masz te dane? Bo wedlug SSB na 2014 rok to Den norske kirke ma zarejestrowane 74,6 % od ktorych liczy sie skladki. Tendencja jest zdecydowanie spadkowa. Pieprznales sie w swojej propagandzie o cale 20%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
WilhelmTell82 napisał:
Prawie 7000 osob kler sobie przywlaszczyl,mnie osobiscie tez zszokowalo mimo iz od poczatku pobytu w Norwegii bylem zarejestrowany jako ateista,a tutaj ni z gruchy ni z pietruchy kler wcisnal mnie na liste wiernych.Dla mnie ich zlodziejskie praktyki nie dziwia,ale mieli pecha,kraj laicki i tu nie ma ze bog zaplaci,tylko konkretna instytucja,polecam Polsce Myslacej

Jestes ochrzczony ?- jestes ,wiec poki co jestes sklasyfikowany jako ptaszek bozy w rodzinnej parafi i czy wyjedziesz do Norwegii ,czy do swojej ulubionej Korei Polnocnej
kazdy miejscowy wikariusz identyfikuje cie jako wiernego w Kosciele Katolickim.
Chyba,ze robisz to ,co zrobili twoi koledzy z palikociarni-czyli skladasz akt apostazji,a to wtedy juz inna historia.Stajesz sie ateista z krwi i kosci ....do czasu,tak jak wy wszyscy ateisci,
do czasu gdy wybija godzina prawdy.

wpolityce.pl/gwiazdy/239450-zmarl-robert...palikota-mial-48-lat
Robert Leszczyński nie żyje: "Przyjął wszystkie sakramenty, w szpitalu namaścił go mądry ksiądz"
-Matka

Albo np. ten apostata-bliski twojemu sercu-cham z Bilgoraja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Jabin z Hazo napisał:
WilhelmTell82 napisał:

Jestes ochrzczony ?- jestes ,wiec poki co jestes sklasyfikowany jako ptaszek bozy w rodzinnej parafi i czy wyjedziesz do Norwegii ,czy do swojej ulubionej Korei Polnocnej
kazdy miejscowy wikariusz identyfikuje cie jako wiernego w Kosciele Katolickim.
Chyba,ze robisz to ,co zrobili twoi koledzy z palikociarni-czyli skladasz akt apostazji,a to wtedy juz inna historia.Stajesz sie ateista z krwi i kosci ....do czasu,tak jak wy wszyscy ateisci,
do czasu gdy wybija godzina prawdy.

wpolityce.pl/gwiazdy/239450-zmarl-robert...palikota-mial-48-lat
Robert Leszczyński nie żyje: \"Przyjął wszystkie sakramenty, w szpitalu namaścił go mądry ksiądz\"
-Matka

Albo np. ten apostata-bliski twojemu sercu-cham z Bilgoraja

Jestem ateista z krwi i kosci,zas apostazja w polskim wydaniu wyglada tak,ze trzeba miec swiadkow,a na koniec i tak pozostajesz w ksiedze wieczystej z dopiskiem ateista.Co chciales sugerowac ze przyjdzie na nas czas?Normalne,z tym ze jakis pieklem sie nie przejmuje,bo go nie ma,zostal zapozyczony z religii aramejskiej,pieklo to ludzie maja tutaj na Ziemii,ze nie pojde do nieba?Bylem tam dziesiatki razy lecac samolotem i nikogo tam nie bylo,kler przez wieki pokazywal na niebo i mowil ze tam za dobre uczynki trafi katolik.Takze mnie te bajki nie ruszaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
#Krowa Może trudne do zrozumienia. Wiec powtórzę. Czy ¾ Norwegów chodzi do kościoła?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
81 Postów

()
Początkujący
Nie 3/4 jest zarejestrowanych. Chodzi duzo mniej.Wiec skladki sa pobierane od 76 % a nie od 97% , jak twierdzisz. Trudne?
Ja sie pytalem skad wziales 97%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
223 Posty
ALEXANDER HAZARD
(ALEXANDEROS)
Stały Bywalec
TomaszLenartowicz napisał:
#Krowa Może trudne do zrozumienia. Wiec powtórzę. Czy ¾ Norwegów chodzi do kościoła?

Ja też chodzę do kościoła, ale szukam dobrych obrazów, antyków itd.. Muszę przyznać że jest coraz gorzej, czarne pajace już mnie wyprzedziły. POSPRZEDAWALI ORGINAŁY, na panienki i gorzałe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok