- Oslo, Oslo, Norwegia
- Bergen, Vestland, Norwegia
- Jessheim, Akershus, Norwegia
- Stavanger, Rogaland, Norwegia
- Kristiansand, Agder, Norwegia
- Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
- Trondheim, Trøndelag, Norwegia
- Brønnøysund, Nordland, Norwegia
- Mo i Rana, Nordland, Norwegia
- Bodø, Nordland, Norwegia
- Sandnes, Rogaland, Norwegia
- Fredrikstad, Østfold, Norwegia
- Drammen, Buskerud, Norwegia
1 NOK
-
Czat Ai
-
ogłoszenia
-
Praca
-
Forum
-
Usługi
Zaloguj się
secondo napisał:
serwus21 napisał:
aby poprowadzic działaność w gastronomii potrzeba specjalnych oprogramowań, dobre oferuje firma insoft - www.insoft.com.pl/ , dla każdego sklepu lub restauracji.
Jeszcze raz do bolu.I gdzie tu lamanie ?
Aby prowadzic dzialalnosc w gastronomii,trzeba przede wszystkim umiec gotowac.
To też !
Witam,
sprawa wygląda tak:
- trzeba pierw otworzyć działalność i mieć numer firmy
- wystąpić do komuny na której będzie prowadzona działalność o pozwolenie
- złożyć wniosek do mattilsynet
a tu poniżej jest link co trzeba dokładnie zrobić i jakie warunki spełnić
www.mattilsynet.no/mat_og_vann/
- jeśli chodzi o podłączenia do prądu to trzeba już gadać z właścicielami miejsca w którym przyczepa ma stanąć, jeśli to komunalne to do komuny jeśli prywatne to z właścicielem działki
i w przyczepie nie ma produkcji żywności to samo w food trucku tylko serwuje się jedzenie z gotowych produktów/półproduktów, a tu są już potrzebne umowy np. z firmą która dostarcza pieczywo, lub sałatki lub mięso lub cokolwiek. sami nie możemy tego robić.
a jeżeli byśmy chcieli to trzeba mieć do tego lokal i zaplecze, czyli pomieszczenie sterylne, kafelki, urządzenia , odbiory....itd
żadnych programów i innych nie potrzebne.
aby poprowadzic działaność w gastronomii potrzeba specjalnych oprogramowań, dobre oferuje firma insoft - www.insoft.com.pl/ , dla każdego sklepu lub restauracji.