Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Nie dla szczeniąt i kociąt, tak dla chomików: wyjazd ze zwierzęciem do Polski i Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Jerzy Świerzykał M N K MN Zenek Brzezinski boj fra oszlo noregg Ole_Nordmann Mimi2005 (855 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
Zenek Brzezinski
(zenon32)
Początkujący
Dodatkowo, najpóźniej 1-5 dni przed wyjazdem trzeba je zaszczepić przed tasiemcem wielojamowym (Echinococcus multilocularis). Sanepid radzi, aby zwierzę zaszczepić ponownie już po powrocie do kraju.

Czyli jak wjadę do Norwegii to mam obowiązek podac tabletke ponownie czy jest to niekonieczne . Bo nie rozumiem tego a każdy inaczej mówi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)
Nowicjusz
Nie trzeba podawac nic po przyjezdzie. Przed przyjazdem 24 - 120 godz. nalezy tylko podac tabletke na odrobaczenie. Musi to byc potwierdzone w paszporcie przez lekarza weterynarii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
Zenek Brzezinski
(zenon32)
Początkujący
czyli rozumiem ze podajemy tylko przed wyjazdem z Polski i na tym koniec .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mimi2005
(Mimi2005)
Wiking
Troszkę nie rozumiem ja mam królika jest on zakupiony w Norwegii i wybieramy się z nim na święta do Polski i po nowym roku wracamy do Norwegii z naszym krolikiem i teraz przy wyjeździe z Norwegii nie potrzebuje dokumentu a wracając z Polski do Norwegii już tak o co tu chodzi proszę o pomoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
A jak to jest z przewozem papug?? Bo o tym żadnej wzmianki w artykule nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Magda A
(DeDee)