Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
XXX moja sprawa PATRYCJA CYGA VIOLA72 KEJA krzysztof kowal GRZEGORZ SOBÓR boj fra oszlo Josephvol.2 smith Janek Jastyniuk Magosia mayoowna (872 niezalogowanych)
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Asikhb, to nie jest bajka. Zresztą jest wyraźnie opisana procedura: nikt nie zabiera Ci i nie zabija zwierzaczka ot tak. Dostajesz wybór: albo nie wjeżdżasz do Norwegii tylko wracasz skąd przybyłaś aby skompletować dokumenty, albo wjeżdżasz, ale służby weterynaryjne zatrzymują zwierzaczka na kwarantannę -czyli: załatwiają sprawę z papierami, badają, mierzą, ważą, obserwują, chipują, rejestrują i oddają Ci stworzonko z kompletem papierów- przy czym oczywiście będziesz musiała pokryć koszty. I dopiero gdy nie godzisz się na jedno ani na drugie, jeśli jesteś skończonym bydlęciem i odmawiasz zapłaty...

No to chyba logiczne.

Ale to ciekawa sprawa z innego punktu widzenia. Ciekawi mnie o jakich kwotach mówimy. Jaka kwota pieniędzy jest zbyt wysoka, aby zapłacić ją za życie PRZYJACIELA???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
1640 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
WujekJanek napisał:
Asikhb, to nie jest bajka.

Niektóre tematy są dla mnie Wujku J. Za trudne. Są nie do przyjęcia. Jeśli ktokolwiek z powodu lenistwa, głupoty, albo sknerstwa dopuszcza się skazania na śmierć to przecież za to jest WYROK!
Nie wierzę
Mam nadzieję że to prowokacyjne historyjki z serii szokujacych żeby się jeden z drugim jednak zastanowił i przygotowal do wyjazdu, ZAINWESTOWAL 200 zł i pół godziny na wizytę u weterynarza...
Sp&$€÷*×(@; li mi piatkowy wieczór :-/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
WiKa..
(WiKa..)
Wiking
A żeby tak ludzi usypiali przy nielegalnym przekraczaniu granicy... Ale nie, bo po co. Lepiej zabijać zwierzęta, bo one to tam jakiś drobiazg... Niech się w dupę cmokną i siebie tak uśpią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:38  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Magosia
(Magosia)
Nowicjusz
Z nieznajomością przepisów właścicielki przegrał psiak i szczeniaki , zawsze przegrywa zwierzak, wystarczy iść do schronisk , tam psy i koty tam są bo tak chciały i chciały, aby zamknięto je w klatkach, to człowiek sprawił , że tam są, a jak je brał do domu to miało być tak super, dobrze , że są jednak odpowiedzialni właściciele , co wiedzą co to pies , czy kot i wiedzą jak dbać o zwierzaki, znają obowiązki z posiadania przyjaciela i sprawiają aby niebyły uciążliwe dla innych i oby takich osób jak najwięcej, to wtedy będzie mniej cierpienia zwierząt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok