Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

150 Postów

(Krowa)
Stały Bywalec
Rozumiem ! Pryncypia sa wazne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
cupcakefury napisał:
ja cale jedzenie ciagne z PL ,co 2 tyg gosciu odbiera paczke do 35 kg za 200kr z pod adresu i dostarcza po opere,na samym mleku prawie mi sie zwraca.Nie jem tego co tu maja w sklepach,fuj

Opierdolisz 35kg w 2 tyg? To 2.5kg dziennie. Chyba ze z kartoflami i cebula.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
optymysta napisał:
cupcakefury napisał:
ja cale jedzenie ciagne z PL ,co 2 tyg gosciu odbiera paczke do 35 kg za 200kr z pod adresu i dostarcza po opere,na samym mleku prawie mi sie zwraca.Nie jem tego co tu maja w sklepach,fuj

Opierdolisz 35kg w 2 tyg? To 2.5kg dziennie. Chyba ze z kartoflami i cebula.

Toz to napisal milosnik polskiego jadla, ze mleko lubi.
Litr mleka + 0,5 kg kartofli + 0,5 kg cebuli + swojska wedlina na zakaske - i kilogramowo sie wyrobi w 14 dni.

No i kto wie, moze i jakies procenty tez szmugluja sie w paczce?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Polska tonie w parszywej żywności, produkowanej z odpadów, faszerowanej trującą chemią, z fałszowanymi terminami ważności. Półki w sklepach uginają się od wędlin, mięsa i pasztetów, które tylko wyglądają jak prawdziwe. Bo naprawdę są robione ze śmieci. Jaką ma na to radę minister rolnictwa? Człowiek, który ma bronić nas przed zalewem paskudztwa? – Nie kupujcie tanich wędlin
www.fakt.pl/Sprzedawcy-wciskaja-Polakom-...tykuly,159158,1.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
Polska tonie w parszywej żywności, produkowanej z odpadów, faszerowanej trującą chemią, z fałszowanymi terminami ważności. Półki w sklepach uginają się od wędlin, mięsa i pasztetów, które tylko wyglądają jak prawdziwe. Bo naprawdę są robione ze śmieci. Jaką ma na to radę minister rolnictwa? Człowiek, który ma bronić nas przed zalewem paskudztwa? – Nie kupujcie tanich wędlin
www.fakt.pl/Sprzedawcy-wciskaja-Polakom-...tykuly,159158,1.html

Racja Janek, od dawna to mowie, ale problem nie dotyczy jedynie polski. Ten sam syf jest w norge jak i we wspomnianych Niemczech. USA czy europa zach ma to samo.
Czytac etykiety, sprawdzac sklad - jedyna metoda.

Jak ktos z warszawy lub okolic to polecam te sklepy: 4 sprawdzilem osobiscie.

metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/56...Top_7_rzeznikow.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
optymysta napisał:

Racja Janek, od dawna to mowie, ale problem nie dotyczy jedynie polski. Ten sam syf jest w norge jak i we wspomnianych Niemczech. USA czy europa zach ma to samo.

a co powiesz o żywności w Izraelu?
zwłaszcza poświadczonej koszernej
w zasadzie to miałem tylko przyjemność spożywać ogórki kiszone wyprodukowane w Izraelu będąc w USA
wygląd, czosneczek, wszystkie przyprawy i ten smak
to nawet nie ma porównania z tym szajsem z napisem ogórki kwaszone, czy kiszone, jakie można w Polsce nabyć
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
420 Postów

(optymysta)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
optymysta napisał:

w zasadzie to miałem tylko przyjemność spożywać ogórki kiszone wyprodukowane w Izraelu będąc w USA
to nawet nie ma porównania z tym szajsem z napisem ogórki kwaszone, czy kiszone, jakie można w Polsce nabyć

Procz knajp zydowskich nigdy nie jadlem koszernego produktu ze sklepu a przynajmniej nic o tym nie wiedzialem. Wiec nie wypowiem sie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
koszer
(koszer)
Wiking
jasta102 napisał:
optymysta napisał:

a wiesz co znaczy koszerne ?
ze niby stare chlopy robia lepsze zarcie niz kobiety
ale wystarczy ze kobiety zaplaca tym samozwanczym komitetom koszernosci i tez moga dawac nalepke ze koszerne

takie dobre to zarcie z Izraela ze az dostalo embargo w Niemczech i Szwecji
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Minister od żywności w Federacji Rosyjskiej też tłumaczył wprowadzenie embarga na polską żywność bardzo niską jej jakością jak i fałszowaniem
Dla dobra klientów rosyjskich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
ass ass
(ass)
Wiking
Wiadomo, smaki zapamiętane od małego najlepiej smakują, cena wędlin w no a w pl spora różnica jak i smak, słodycze można dostać w keiser (polskie) lub w sklepach ale jeśli ktoś lubi polskie i sprowadza ok, ale przywóz ziemniaków czy proszków do prania wg mnie nie opłacalne. Ale tak jak wspomniałem zapamiętane smaki i przyzwyczajenie cenowe robi swoje i np. ja zawsze będę swoje ulubione smaki przywoził chociaż mogą tu być tańsze, sentyment zostaje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok