Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ja przypomnę ze przez pierwsze 600 lat istnienia Polski
Jedynym językiem urzędowym i takim w którym można się było dogadać w jego stolicy
Czyli Krakowie
Był język niemiecki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
bor11
(bor11)
Początkujący
jasta102 napisał:
Jedynym językiem urzędowym i takim w którym można się było dogadać w jego stolicy
Czyli Krakowie
Był język niemiecki

ty szmato NIEPOLSKA paszoł won z POLSKIEGO forum!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Mazury napisał:
Gdzie Ty widziałeś te 800 tys. głodnych dzieci? Nie siej Waćpan demagogii. Już Niesiołowski ma więcej racji na ten temat. Ja znam dwoje dzieciaków, którzy mieszczą się w owych 800 tys. suchej statystyki.
GUS nie uwzględnia jednak, że mają oni własny ogródek, mleko prosto od krowy od sąsiada, grzyby z lasu, dzikie ryby z jeziora - wszystko pożywienie najwyższej jakości: świeże, z terenów niezanieczyszczonych. Jedyny kłopot, że nie musieli tego nigdzie KUPIĆ. GUS nie uwzględnia tych dóbr, ponieważ ich zdobycie i konsumpcja odbywa się poza PKB, poza rynkiem.
K.
retier1 napisał:
Zawisz napisał:
A ja Was pierdole, Polska to zajebisty kraj

dla nich też........

Polska nędza ma twarz dziecka - to najmłodsi są w kraju najbardziej narażeni na ubóstwo i nie zmienią tego ani bezczelne wypowiedzi posła Niesiołowskiego o mirabelkach ani buczenie w Sejmie posłów PO. GUS podaje, że poniżej minimum egzystencji (nie mogą zaspokoić podstawowych potrzeb biologicznych) żyje w kraju ponad 800 tys. dzieci.

Na prawde jesteś taki tępy ..... czy tylko udajesz by istnieć w tym wirtualnym świecie ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
388 Postów
hei!sandokan
(hei!sandokan)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Czyli Krakowie
Był język niemiecki

100% prawda.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
i wyczytales o tym po niemiecku moze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
660 Postów
R. C.
(PACIFIC)
Wyjadacz
retier1 napisał:
PACIFIC napisał:
Wielu narzeka, że Polska nie ma mi nic do zaoferowania. A nie wpadłeś jeden z drugim co ty możesz dać swojej ojczyźnie. Nic tylko postawa roszczeniowa. Patrioci od brania, ale od siebie to już nic.

Pewnie też za wiele nie dałeś tej ojczyźnie jeśli do tej pory tu ciułasz te koronki by je w kraju wydać.Prawie wszyscy to robimy. Więc nie rozumiem twojej postawy?
Co takiego zrobiłeś że musisz przebywać na obczyźnie , jeśli twierdzisz że najpierw trzeba dać by dostać coś w zamian?

Wiesz krew mnie zalewa jeśli słyszę taki tekst"Od kiedy wyemigrowałem przestałem przestałem być patriotą, bo ten kraj nie ma nic dla mnie do zaoferowania". Gardzę ludźmi którzy tak mówią. Być może nie zrobiłem zbyt wiele dla swojego kraju, ale nie mam wobec swojej ojczyzny roszczeniowej postawy i zawsze o swoim kraju na obczyźnie mówię dobrze i dumny jestem ze swojego pochodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
PACIFIC napisał:
retier1 napisał:
PACIFIC napisał:
Wielu narzeka, że Polska nie ma mi nic do zaoferowania. A nie wpadłeś jeden z drugim co ty możesz dać swojej ojczyźnie. Nic tylko postawa roszczeniowa. Patrioci od brania, ale od siebie to już nic.

Pewnie też za wiele nie dałeś tej ojczyźnie jeśli do tej pory tu ciułasz te koronki by je w kraju wydać.Prawie wszyscy to robimy. Więc nie rozumiem twojej postawy?
Co takiego zrobiłeś że musisz przebywać na obczyźnie , jeśli twierdzisz że najpierw trzeba dać by dostać coś w zamian?

Wiesz krew mnie zalewa jeśli słyszę taki tekst"Od kiedy wyemigrowałem przestałem przestałem być patriotą, bo ten kraj nie ma nic dla mnie do zaoferowania". Gardzę ludźmi którzy tak mówią. Być może nie zrobiłem zbyt wiele dla swojego kraju, ale nie mam wobec swojej ojczyzny roszczeniowej postawy i zawsze o swoim kraju na obczyźnie mówię dobrze i dumny jestem ze swojego pochodzenia.

I po co ta piana?
Najlepiej jest jak cie klepią po plecach i nie mówią prawdy....prawda!

Ciekawy tok myślenia masz. Nie jesteś patriotą a jesteś dumny z bycia polakiem i swojego kraju?
Dla mnie to jest nierozłączna jedność,jedno nie istnieje bez drugiego!
No ale może my polacy mamy tę uniwersalną zdolność że wszystko potrafimy.
W takim bądź razie ja nie jestem polakiem, i wcale nie jest mi z tym źle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
PACIFIC napisał:
retier1 napisał:
PACIFIC napisał:

Dokładnie, materializm i kurestwo z ludzi na srebrnikach wychodzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
"...Choćby dziś, kiedy musiałam manewrować mopem między krzesłami, na których się rozsiedli z wysuniętymi nogami. I jeszcze te spojrzenia, a w zasadzie obserwacja każdego mojego ruchu. Oni dumni, z poczuciem wyższości, niepracujący i ja z dyplomem w kieszeni, zmiatająca im piasek spod nóg za niewielkie wynagrodzenie. Ale cóż. I tak lepiej tu pracować z całym bonusem upokorzenia, niż na stanowisku biurowym w Polsce, za pensję, z którą nie wiadomo, co zrobić – dodaje ze smutkiem..."

I co.........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Zawisz napisał:
PACIFIC napisał:
retier1 napisał:
PACIFIC napisał:

Dokładnie, materializm i kurestwo z ludzi na srebrnikach wychodzi.

Widzę że efekty zamordyzmu stosowanego przez polskich PANÓW .... kościół i zaborców wyłażą nawet po wielu pokoleniach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok