Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Oczekiwania większe niż możliwości: dlaczego wykształceni Polacy wyjeżdżają? - Norwegia

1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
toms14
(toms14)
Wiking
To w ogóle nie jest dziwne..a co maja potem pracować za 10 PLN na godzinę czy na darmowych stażach?? Poza tym to jest właśnie barometr tego co dzieje się w polskiej gospodarce i życiu a nie to co opowiadają wam naiwniaki politycy z PIS czy innych organizacji przestępczych Dziękuje Bogu ze udało mi się wyjechać z Polski i znalesc prace w Norwegii. Tu mi nikt nie opowiada bajeczek..tu mówią mi dzień dobry,do widzenia,dziękuje i proszę oraz płaca punktualnie co miesiąc dobre pieniądze za moja prace-a o to w życiu chodzi!!.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
W Norwegii zatrudnionych jest ponad 100 tys. polskich pracowników. Większość z nich to osoby z wykształceniem zawodowym, które pracują w branży budowlanej lub przemyśle. Dla imigrantów z wyższym wykształceniem nie ma w krainie fiordów pracy – rzadko zdarza się, że po norwesku mówią płynnie, a to jeden z głównych wymogów pracodawców.
Nie ma? Oczywiscie, ze nie ma dla tych co skonczyli prawo i historię. Co komu w Norwegii po polskim prawniku. Sprawa wyglada troche inaczej jezeli ma sie wyksztalcenie techniczne, medycyne, itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Wrzody i czyraki pewnie wyciskasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
jasta102 napisał:
Wrzody i czyraki pewnie wyciskasz

a duzo ich masz ?
to pewnie przez te kozy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Przemysław G
(freeoslo)
Wiking
Zaczynam powoli odnosić wrażenie że ten portal poza łączeniem Polaków w Norwegii jest tzw poprawnie politycznym a mówiąc dosłownie szerzy wartości bliskie wszelkiej maści lewakom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
greg lewandowsky
(wolf44)
Wiking
Także odnosiłem takie wrażenie, czego od pewnego czasu jestem pewien! Jedyne co dobrego z MN to pomysł na biznes,który ciągle był pod nosem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
greg lewandowsky
(wolf44)
Wiking
MN jest TVN-em w nieco mniejszym wymiarze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Cortez1 N
(Cortez1)
Wyjadacz
wolf44 napisał:
MN jest TVN-em w nieco mniejszym wymiarze.
---------
Mylisz się Synu - zaczyna smierdziec Republiką(TV)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
greg lewandowsky
(wolf44)
Wiking
Nie znam klakierze Republika(TV), lecz zaraz sprawdzę co tak Was w Gdyni tak zabolało.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok