Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wyłowione z sieci: co Norwegowie myślą o Polakach? - Norwegia

1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Wyłowione z sieci: co Norwegowie myślą o Polakach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
"Polskim pracownikom brakuje kwalifikacji, ale mimo to, gdy ich spytasz, powiedzą, że potrafią zrobić wszystko.”

Wot i nowina. Gdzie sa najlepsze fachury? W Polandii oczywista.
Nie znaja jenzyka i udajom grega. No i muzgi u nich nie pracujom po likendzie.
Ale zrobic to potrafia wszysko i najbardziej lubiom robic porute.

A teraz w gazecie nrk powinni napisac co fachury sadza o swoich pracodawcach, somsiadach i kolegach pracowych. Wtedy narobiloby sie zamieszania. Gorzej niz z uchodzcami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Polki są bardzo spontaniczne w zdejmowaniu majtek i rozkładaniu nóg, ale tylko do momentu jak myślą że mają do czynienia z obcokrajowcem. Najlepsza inwestycja jakąkolwiek w życiu zrobiłem to zakup w Norwegi w sklepie pamiątkarskim czapki z daszkiem i napisem Norway. A ponieważ do mojego miasta w lato zawsze przybywa masa turystów to można z łatwością takiego obcokrajowca udawać. A dodatkowo to udawanie jest łatwe w miastach akademickich jak moje bo większość smarkul duka po angielsku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Lomo: A byles z daleka obejrzec co sie wyrabia w Norweskich pubach? Nie mam zamiaru cie obrazac twierdzeniem iz moglbys pomyslec nad dotknieciem czegos takiego jak norska, ale mogles napewno zaobserwowac ichniejsza tutejsza norweska spontanicznosc w pubach oraz na wszelakich imprezach. Tego sie nieda z zadnym krajem Swiata porownac, ilosci chorob wenerycznych w Skandynawi wedlug statystyk lekarskich takze nic nie przebile.

Norski i ogolnie skandynawowie sa jak to mowia "enestående" pod tym wzgledem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Ja nie kwestionuję spontaniczności w tym względzie skandynawek. Norwegia to akurat nie taka rozwiązła. Pojedż na Islandie. Tam pójdziesz do klubu to dziewuszki łapią zaraz w kroku. Ale po prostu piszę jak jest Polski mnie w moim mieście w Polsce rozabwiły
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Lomo: A byles w Norweskim pubie i obserwowales degustujac piwo iz twierdzisz ze malo rozwiazla? Statystyki dotyczace chorob wenerycznych w Norwegii widziales? A twoja opinie poprostu porownalem z opinia norska w artykule stad wniosek ze poza granicami Norwegii sie przygladali a tego co maja u siebie niesprawdzali.

Co do podrozy na Islandie to bedac swiadom pochodzenia ichniejszych obywateli to nie musze tam jechac i obserwowac osobiscie by uwierzyc. Wystarczy youtube i opowiesci innych. Niezamierzam obserwujac w ichniejszym pubie ryzykowac rak pobrudzenia nie mowiac juz o innych czesciach ciala

Nawet taki jasta swoje teorie ma, lecz w praktyce germancami sie nie brudzi. Chociaz w jego kategorii wiekowej jakby wybral sie do pubu to by go giermanki rowiesniczki obsiadly nawet jesli jego prezencja jest tak straszliwa ze jego Slowianska zona z fotek rodowych go wycina. Lecz nawet jasta tak chwalacy germancow niechce sie brudzic a to juz o czyms swiadczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Lomo napisał:
Ja nie kwestionuję spontaniczności w tym względzie skandynawek. Norwegia to akurat nie taka rozwiązła. Pojedż na Islandie. Tam pójdziesz do klubu to dziewuszki łapią zaraz w kroku. Ale po prostu piszę jak jest Polski mnie w moim mieście w Polsce rozabwiły

Chlopy atakujta Islandie. Chetne dziewczyny sa lepsiejsze niz te zaciskajace lub te co to robia za pieniadze.
Norwezki sa fajne i lubia sex i to sie liczy. Lepsze szczere dziewczyny do sexu niz nieszczere baby do forsy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Tych których zam to raczej mają o mnie dobre zdanie, w przeciwnym razie raczej nie zapraszaliby mnie na piwo, urodziny, itd. Za 40 minut wychodzę właśnie ze znajomymi Norwegami na piwo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Jerzy JURAS
(elektromaniak3)
Wiking
Norweg jak spieprzy robote to zgoni na Polaka,i potrafi przypisac sobie to co Polak zrobil dobrze,wiekszosc czasu w pracy spedza na pisaniu smsow lub graniu w gierki,robote ktora mozna zrobic w jeden dzien ,robi caly tydzien.To o norwegach w pracy,a teraz w dniu codziennym,uszkodzil Norweg moje auto autem firmowym,chcial dogadac sie zeby niepisac skade melding tylko abym zgodzil sie na naprawe auta w warsztacie ktory dla nich naprawia ich slozbowe,czekam od maja do dnia dzisiejszego.Poprosilem innego Norwega aby zadzwonil do tego co mi uszkodzil auto i spytal co o tym mysli,i czemu to tak dlugo trwa,ze ja czuje sie oszukany to on powiedzial: to Polak i rozmowa skonczyla sie.A mowili mi kiedys ze Norwedzy sa tacy uczciwi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:15  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(plplpl)
Wiking
Pracowałem w wielu krajach najbardziej pozytywnie oceniam Norwegów i nie chodzi tu o płace (już wcale nie są takie duże) lecz o ich stosunek do pracy właśnie taki powinien być bo w Polsce nauczyli nas zapierdolu za damski h.j i jeszcze musisz mieć się na baczności więc niech pracodawcy robią sobie sami a tu trochę większe tempo i ciężej bo wiadomo po to nas zatrudniają, druga sprawa kwalifikacje Norwegów no niech mi ktoś powie że nie mają kwalifikacji? robią dobrąrobotę i chętnie się dzielą wiedzą jak by było inaczej jak by byli złośliwi to wielu z nas by tu nie pracowało czasami czyta się złe opinie takie jak niektóre tu poniżej oczywiście negatywni ludzie są wszędzie bez podziału na narodowość ale nie można uogólniać i określać wszystkich na podstawie kilku przypadków czy to w kwestii polskiej czy norweskiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok