Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Remigrant: Poprostu nie ma w Norwegii dosc kapitalistycznej partii gdyz FrP przesunelo sie w strone lewakow z Høyre & AP. A Det Liberale Folkepartii jest ciagle bardzo male. W ogole nie robiac kampani wyborczej dostalem nie mam pojecia od kogo 10 glosow osobistych (+3 wlasne).

Gdybym zrobil kampanie to napewno bym w kommunestyret siedzial gdyz wystarczalo zaledwie 47 glosow osobistych by zajac wchodzace miejsce na liscie. Dobra kampania lub max wydatek 47 000 NOK (mlode nieglosujace norski poczulyby nagle wielka potrzebe oddania glosu ) i moglem byc ale niechcialem poniewaz coraz trudniej mi identyfikowac sie z partia FrP jako iz coraz mniej kapitalistyczna sie staje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
napisał:
@Remigrant: Poprostu nie ma w Norwegii dosc kapitalistycznej partii gdyz FrP przesunelo sie w strone lewakow z Høyre & AP. A Det Liberale Folkepartii jest ciagle bardzo male. W ogole nie robiac kampani wyborczej dostalem nie mam pojecia od kogo 10 glosow osobistych (+3 wlasne).

Gdybym zrobil kampanie to napewno bym w kommunestyret siedzial gdyz wystarczalo zaledwie 47 glosow osobistych by zajac wchodzace miejsce na liscie. Dobra kampania lub max wydatek 47 000 NOK (mlode nieglosujace norski poczulyby nagle wielka potrzebe oddania glosu ) i moglem byc ale niechcialem poniewaz coraz trudniej mi identyfikowac sie z partia FrP jako iz coraz mniej kapitalistyczna sie staje.

Jakie to ma znaczenie, dla osoby która właśnie wchodzi w kierat wyborczych stanowisk.
Trzeba było "powalczyć" i zaistnieć fizycznie w tym cyrku.
Miałbyś już jakieś porządne punkty w swoim CV na następną kampanię, oraz pewne wejście w negocjacjach miedzy wyborczych, a tak to wszystko przystopowało i trochę rozmydliło.
Kapitał wyborczy z 10 stopnieje do zera, a i może poniżej i w następnej kampanii może już zabraknąć twojego godnego nazwiska na listach wyborczych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Remigrant: Dla mnie ma znaczenie gdyz reprezentuje idee a nie pragne dotrzec do koryta poto by posiedziec nad korytkiem. Co do tych 10 glosow to szczerze nie wiem skad sie wziely myslalem ze moze przypadek ale inne osoby takze na dalszych miejscach czesto mialy tylko 3-4 glosy osobiste czyli rodzina bliska.

Co do nastepnych wyborow to zobacze jak sie losy Det Liberale Folkepartii potocza i na podstawie liczb w obecnych wyborach wylicze ilu glosow by bylo potrzeba by partia miala ponad 4 % w Skien kommune oraz ile taka "zabawa" bedzie kosztowala i czy jest w ogole dosc nie glosujacych wyborcow ktorych by mozna przekonac do zaglosowania nie liczac tych ktorych by mozna pozyskac dzieki kampanii wyborczej.

Prawdopodobnie Skien kommune ma zdecydowania zbyt wielu obywateli aby wprowadzac nowe partie do kommunestyret lepsza by byla kommuna z 3000 mieszkancow Co niezmienia faktu iz w ramach partii juz bedacej w kommunestyret dostac sie jest dosc latwo napewno duzo latwiej niz w Oslo, Trondheim, Bergen, Tromsø lub w "Stavangerze".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1577 Postów
cysiek33
(cysiek33)
Maniak
Remigrant napisał:
napisał:

Jakie to ma znaczenie, dla osoby która właśnie wchodzi w kierat wyborczych stanowisk.
Trzeba było "powalczyć" i zaistnieć fizycznie w tym cyrku.
Miałbyś już jakieś porządne punkty w swoim CV na następną kampanię, oraz pewne wejście w negocjacjach miedzy wyborczych, a tak to wszystko przystopowało i trochę rozmydliło.
Kapitał wyborczy z 10 stopnieje do zera, a i może poniżej i w następnej kampanii może już zabraknąć twojego godnego nazwiska na listach wyborczych.

do cyrku nie wezmo gabriela zlodziej i damski bokser
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(FeliksBaranski)
Wiking
Nie dość że jest ich aż tyle to jeszcze wszędzie zostawiają cos po sobie a my to musimy sprzątać, oferty pracy nauczyciel rosyjskiego Gdańsk portal Preply preply.com/pl/gdansk/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-rosyjskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok