Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

"Polacy powinni mieć przy sobie dowód lub paszport", apeluje MSW - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu "Polacy powinni mieć przy sobie dowód lub paszport", apeluje MSW
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
112 Posty
Początkujący
Jezu. Kontrola na granicach jest niezbędna w naszych czasach. A już do zupełnej paranoi dochodzi na Norweskich lotniskach. Przy kontroli biletowej nigdzie powtarzam nigdzie nie okazuje się dowodu tożsamości. W takim przypadku jeśli znany policji podejrzany o terroryzm chce wysadzić samolot to wystarczy że wykupi bilet na dowolne nazwisko a do samolotu wsiądzie jako przykładny obywatel i może tak dolecieć do dowolnego miejsca w Schengen. To jest moim zdaniem bardzo poważna dziura w przepisach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Chyba latasz tylko po Norwegii, bo lecac poza Norwegie zawsze sprawdzany jest dokument tozsamosci wraz z biletem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(albert1)
Wiking
bl@ck chyba leciałeś na zerwanym filmie bo trzeba pokazać dowód i bilet przynajmniej 2 razy !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
141 Postów
Agata jackowska
(agataja)
Stały Bywalec
Ostatnio tez lecialam i ANI RAZU nie sprawdzono mi paszportu, wymagano tylko bilet .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
323 Posty
John Born
(born)
Stały Bywalec
agataja napisał:
Ostatnio tez lecialam i ANI RAZU nie sprawdzono mi paszportu, wymagano tylko bilet .
NO ALE TY TO NA MIOTLE LECIAŁAŚ.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
141 Postów
Agata jackowska
(agataja)
Stały Bywalec
born napisał:
agataja napisał:
NO ALE TY TO NA MIOTLE LECIAŁAŚ.

Ktos musi miec fory
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
kalamare WN
(kalamre)
Wiking
ja już musiałam mieć paszport - wróciłam wczoraj
Zgłoś wpis