Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Norwegia poprze zakaz produkcji broni atomowej? - Norwegia

Czytali temat:
ANDY A. Jon Doe Jan Maryjan Agata Dymna fistaszek0524 Puke Agnieszka Kajka Skibbbi Skibbbi MarysiaMN D P. H. cyc cyc Jan . Szymon Matuszak (1112 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Norwegia poprze zakaz produkcji broni atomowej?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Norwegowie cierpią na nieuleczalną manię wielkości, ot wszystko w temacie.

Nawiasem mówiąc, z pośród wszystkich -że tak je nazwę- cywilizowanych krajów świata, swój udział Putinowskich obchodach zakończenia II Wojny Światowej zgłosił tylko jeden kraj. Wiecie jaki? Otóż Norwegia.

A wiecie jaki jest JEDYNY kraj na świecie który podczas wizyty w nim DalajLamy z góry oświadczył, że żaden polityk nie spotka się z nim oficjalnie? Otóż Norwegia.

To taka norweska tradycja, głośno mówmy o wolności, demokracji i pokoju, a de facto? De facto bomby kasetowe idą w Afryce jak świeże bułeczki.

W czasie okupacji w Norwegii na jedno miejsce w Waffen SS zgłaszało się na ochotnika 17 Norwegów. Dla porównania w faszystowskiej III Rzeszy było to 7 ochotników. Po wojnie okazało się że wszyscy Norwegowie walczyli z okupantem. Jedyni źli to Vidkun Quisling, kilku dosłownie jego współpracowników, oraz... tysiące norweskich kobiet które utrzymywały stosunki z niemieckimi żołnierzami, zwykłymi niemieckimi chłopakami z przymusowego poboru do Wermachtu. Piekło i wieloletnia gehenna jaką naród norweski w akcie bezrozumnego i zezwierzęconego gniewu zgotował na długie lata tym dziewczynom i ich nic nie winnym dzieciom, to hańba jakiej ten naród jeszcze przez dziesięciolecia z siebie nie zmyje. Norwegowie postąpili tak, jak postępują zawsze: przeliczyli pieniądze i skopali do nieprzytomności kogoś kto de facto jest najmniej winny, ale ma wielką zaletę: jest bezbronny, więc na pewno nie odda.

Więc jak słyszę o Szlachetnych Altruistycznych Norwegach którym na sercu leży światowy dobrobyt, to mi się flaki przewracają.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
a Polacy jako jedyny norod nie nial swoich przedstawicieli w SS
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
WujekJanek napisał:
Jedyni źli to Vidkun Quisling, kilku dosłownie jego współpracowników,

coś ci się chyba pokociło z Cukrem i Krzeptowskim Wacławem i narodem dumnych polskich górali
...
20 stycznia 1945 roku byłego Goralenfürsta dopadł przybyły na Podhale oddział AK „Kurniawa”. Wiele było w tym przypadku, ale okazji do wykonania wiszącego na zdrajcy wyroku Państwa Podziemnego nie można było zmarnować. Góral sporządził przed śmiercią testament, w którym cały swój majątek przekazał Armii Krajowej – z własnej i nieprzymuszonej woli jako jedyne zadośćuczynienie dla Narodu Polskiego za błędy i winy popełnione w okresie okupacji niemieckiej. Na Podhalu mówiło się, że swoją ostatnią wolę spisał Krzeptowski własną krwią. Następnie partyzanci powiesili go na jednym ze świerków na Krzeptówkach. Rodzina dopiero po wielu godzinach pochowała ciało kolaboranta w niewiadomym miejscu.
hej-kto-polak.pl/wp/?p=2528

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cysiek2 napisał:
a Polacy jako jedyny norod nie nial swoich przedstawicieli w SS
a Wietnamczyk ilu było
a Mongołów
no a za to 3,2 miliona się na folkslisty zapisało
w tym tatuś wielkiego polskiego patryjoty prałata Heinricha Jankowskiego z Gdańska
po zaślubieniu narodowej Niemki
no i godnie poległ w mundurze Wehrmachtu pod Stalingorodem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Jasta, sory ale gówno mnie to obchodzi. Rozmawiamy o dwulicowych zakłamanych Norwegach, przy których Czesi to waleczni herosi, a nie o Polakach, a ty wiecznie jak katarynka że "a u was to murzynów biją".

Myślę, że gdyby ktoś spytał o technologie drutu kolczastego, to w odpowiedzi napisał byś tez o folkslistach, opiniach Piłsudskiego na temat Narodu polskiego itp. To jest nie na temat.

Fakt, iż z wieloma twoimi opiniami prywatnie się zgadzam, tez nie wiele wnosi do tematu.

Natomiast wyciąganie komukolwiek pochodzenia czy wątpliwych moralnie osiągnięć ojca, matki czy kuzyna jest szczeniactwem i mułem bagiennym na poziomie polskiej polityki, czyli dywagacji meneli pod budka z piwem.

Jeśli chcesz komuś wyciągać rodzinne historie i pochodzenie, to proszę bardzo, ale na początek zaakceptuj fakt, że jesteś Żydem. Tak, Ty jesteś z Żydem, w twoich żyłach płynie krew żydowska. Tak samo ja, tak samo Cysiek i każdy Polak. Jeśli masz wątpliwości to porozmawiaj o tym problemie z jakimkolwiek człowiekiem mającym pojęcie o czymś takim jak demografia historyczna, a on Ci wytłumaczy iz statystycznie prawdopodobieństwo iż wśród twoich przodków nie było żadnego Żyda wynosi ZERO PROCENT. To samo dotyczy nawet Giertycha, Kaczyńskiego i Macierewicza.

Nie wyciągaj więc historii rodzinnych bo to szczeniactwo i nieuctwo i prymitywna demagogia. Zwłaszcza że mam zbyt wysokie mniemanie o twojej wiedzy, abym przypuszczał że o tym nie wiesz.

Na koniec przepraszam że troszkę ostro pojechałem ale jestem w stanie regularnej furii na klienta, Norwega oczywiście, oczywiście bardzo po norwesku uczciwego ostatniego palanta.

Pozdrawiam Cię serdecznie

Jan

PS. Cytat z Cyska który zamieściłeś, że jakoby żaden Polak nie służył w SS to jakaś bzdura nawiedzonych prawicowców. Ostatnio czytałem jednak lepszy tekst na którymś z tych rozrywkowych portali. Ty wiesz Jasta, że Jezus nie był Żydem? Nie, nie był. Był Nazarejczykiem... No więc skoro tak, to Król Norweski jest Oslakiem, a nie Norwegiem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
niektore rody w Polsce znaja swoje pochodzenie
w moim przypadku jest to 9 pokolen a moja prababci posiadala znacznie wieksza wiedze

a zydzi to taki uwodzicielski narod nie byl ,chyba ze rozmawiamy o gwaltach na dziewczynkach

a teraz poprosze o jakies wiarygodne dane o Polakach w SS

a jazwinski niech poczyta o kategoriach folkslisty
zanim zacznie pisac ze wszyscy Polacy mieli kennkarte i pracowali dla III rzeszy

a mi akurat nie etniczny norweg wyplacil zgodnie z umowa ustna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
cysiek2 napisał:
niektore rody w Polsce znaja swoje pochodzenie
w moim przypadku jest to 9 pokolen a moja prababci posiadala znacznie wieksza wiedze

a zydzi to taki uwodzicielski narod nie byl ,chyba ze rozmawiamy o gwaltach na dziewczynkach

a teraz poprosze o jakies wiarygodne dane o Polakach w SS

a jazwinski niech poczyta o kategoriach folkslisty
zanim zacznie pisac ze wszyscy Polacy mieli kennkarte i pracowali dla III rzeszy

a mi akurat nie etniczny norweg wyplacil zgodnie z umowa ustna

Cusiu, żeby nie było nieporozumień: ja na NIE ETNICZNYCH Norwegów złego słowa nie powiem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
ja tez nie powiem zlego slowa na nie etnicznych norwegow
za wyjatkiem polonorkow

ja sie tylko chwale ze mi interes poszedl zgodnie z planem
2 tygodnie temu mialem wtope z etnicznym norwegiem i jak zawsze puring i inkaso - kiedys bede bardzo bogaty
taka norweska zaradnosc zyciowa /czytaj kurestwo/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok