Jasta, sory ale gówno mnie to obchodzi. Rozmawiamy o dwulicowych zakłamanych Norwegach, przy których Czesi to waleczni herosi, a nie o Polakach, a ty wiecznie jak katarynka że "a u was to murzynów biją".
Myślę, że gdyby ktoś spytał o technologie drutu kolczastego, to w odpowiedzi napisał byś tez o folkslistach, opiniach Piłsudskiego na temat Narodu polskiego itp. To jest nie na temat.
Fakt, iż z wieloma twoimi opiniami prywatnie się zgadzam, tez nie wiele wnosi do tematu.
Natomiast wyciąganie komukolwiek pochodzenia czy wątpliwych moralnie osiągnięć ojca, matki czy kuzyna jest szczeniactwem i mułem bagiennym na poziomie polskiej polityki, czyli dywagacji meneli pod budka z piwem.
Jeśli chcesz komuś wyciągać rodzinne historie i pochodzenie, to proszę bardzo, ale na początek zaakceptuj fakt, że jesteś Żydem. Tak, Ty jesteś z Żydem, w twoich żyłach płynie krew żydowska. Tak samo ja, tak samo Cysiek i każdy Polak. Jeśli masz wątpliwości to porozmawiaj o tym problemie z jakimkolwiek człowiekiem mającym pojęcie o czymś takim jak demografia historyczna, a on Ci wytłumaczy iz statystycznie prawdopodobieństwo iż wśród twoich przodków nie było żadnego Żyda wynosi ZERO PROCENT. To samo dotyczy nawet Giertycha, Kaczyńskiego i Macierewicza.
Nie wyciągaj więc historii rodzinnych bo to szczeniactwo i nieuctwo i prymitywna demagogia. Zwłaszcza że mam zbyt wysokie mniemanie o twojej wiedzy, abym przypuszczał że o tym nie wiesz.
Na koniec przepraszam że troszkę ostro pojechałem ale jestem w stanie regularnej furii na klienta, Norwega oczywiście, oczywiście bardzo po norwesku uczciwego ostatniego palanta.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Jan
PS. Cytat z Cyska który zamieściłeś, że jakoby żaden Polak nie służył w SS to jakaś bzdura nawiedzonych prawicowców. Ostatnio czytałem jednak lepszy tekst na którymś z tych rozrywkowych portali. Ty wiesz Jasta, że Jezus nie był Żydem? Nie, nie był. Był Nazarejczykiem... No więc skoro tak, to Król Norweski jest Oslakiem, a nie Norwegiem...