Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz Migała helen :) A B Greg Greg bogdan rychlewski Dorota Dorota Jacek Rozperski cysiek33 MonikaM2 ENDRIU67 Traben (10418 niezalogowanych)
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
znalazłem u kogoś na Fb: Tutaj chodzi nie o klapsa, lecz o dochody i władzę
5.02.2009 14:36
Zamierzeniem rządu jest wprowadzenie lekko zmodyfikowanego niemieckiego system Jugendamtow, zabronionego w Polsce w roku 1945 jako zbrodnicza organizacja, która w imię "dobra dziecka" uprowadziła około 200 tysięcy polskich dzieci z Polskich rodzin w celach komercyjnych i ideologicznych.

Te same w Polsce zaplanowane Jugendamty działają w Niemczech nadal jako polityczna, przez nikogo niekontrolowana organizacja kontroli rodziny, mająca prawo do zabrania każdego dziecka bez podania przyczyn i bez powiadomienia sądu.

Ci "urzędnicy" współdziałają i działają planowo z komercyjnymi instytucjami pod nazwa domy dziecka, lub rodziny zastępcze i dostarczają tam przynoszący dochody ludzki materiał, polskie dzieci.

Ażeby odzyskać zabrane/uprowadzone, bo tak należy to potraktować, dzieci trzeba wnieść sprawę przeciwko decyzji urzędniczej do sadu i tutaj udowodnić niewinność. Jest to system stosowany również przez Jugendamty w NRD/DDR. Wschodnioniemiecki Jugendamt służył do represjonowania przeciwników politycznych. Rodziny patologiczne (terminologia Jugendamtu) były to rodziny, które chciały wyjechać na zachód. Zabierano im dzieci. Tego totalitarnego komercyjnego systemu zaboru dzieci chcą tutaj germanofile i polskojęzyczni Niemcy chcący zaprowadzić system transgranicznego transferu dzieci.

Tutaj chodzi o zagwarantowanie profitu dla SOS wioski dziecięce i innych fabryk pieniędzy zarabiających na dzieciach, jak na przykład spółce akcyjnej gAG Lazarus, która przed dwoma laty miała pod swoja opieka 3000 dzieci. Za każde dziecko, w tym Polskie i z Czech dostają miesięcznie 3000 Euro. Akcjonariusze tej spółki to politycy pozujący na tych którzy chcą pomoc dzieciom poprzez wyrwanie ich z rodzin. Te spółkę akcyjna finansuje poprzez podpis lokalnego polityka, podatnik i rodzice dzieci, którym Jugendamty zabierają mienie, ponieważ na jugendamtowskie wychowanie dzieci komornik ściąga pieniądze z rodziców i dziadków.

Polskojęzyczny zespól niemieckich blogerów "Oda" uzurpuje sobie prawo do pouczania Polaków w sprawach wychowywania dzieci.

Jest to skandaliczne, żeby jakikolwiek Niemiec się w tej sprawie wypowiadał. Niemieckie wychowanie dzieci się nigdy i nigdy nie sprawdziło. Niemieccy rodzice sa ludźmi ogłupionymi przez polityczny, posthitlerowski i posthonekerowski system Jugendamtow i nie wyobrażają sobie samodzielnego wychowania własnych i cudzych dzieci bez kontroli i współpracy z pierwszym rodzicem urzędowym, czyli tak zwanymi państwowymi, ponieważ pozostającymi bez kontroli państwa, napiętnowanymi przez Unie Europejska Jugendamtami. Niemieccy rodzice przyznają się tym samym do tego, ze nie są zdolni do wychowania dzieci pozwalając na przejecie wychowania dzieci przez przez Jugendamty.

Załączam wypowiedzi na ten temat z Parlamentu Europejskiego i protestuje przeciwko wprowadzaniu na wzór niemiecki totalitarnej politycznej kontroli rodzin i komercyjnego, urzędowego państwowego systemu zaboru dzieci pod pretekstem ochrony nigdzie niezdefiniowanego dobra dziecka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Jeżeli ktoś na poważnie chciał by podyskutować na ten temat to z pewnością mojanorwegia.pl nie jest takim miejscem. ale ten post który napisał Admiin Faktycznie nakierował jakie są faktyczne działania niektórych instytucji, kiedyś były państwowe domy dziecka teraz już tylko są domy dziecka, rodziny zastępcze itp czasem ludzie się decydują bo to dobry sposób na życie i łatwe pieniądze, 3000 euro to i ja jestem pod wrażeniem, utrzymanie dziecka zakup ekwipunku, ubezpieczenia, opłaty za media, opłacenie składek emerytalnych zusu i wynagrodzenia dla opiekunów itp to kosztuje. z tego co wiem to opiekunowie w domach dziecka zarabiają około 1700zl z ukończonymi studiami pedagogicznymi i wieloletnia pracą, a o tych którzy są na stażu nie wspomnę bo oni faktycznie mają ciężkie życie w pracy. A co do Jest to skandaliczne, żeby jakikolwiek Niemiec się w tej sprawie wypowiadał. A tu się nie zgodzę ktoś próbował ideologicznie pojechać po temacie i znowu tworzyć tgz gówno. Pracowałem w Niemczech rozmawiałem z rodowitymi Niemcami nawet o sprawach wrażliwych czyli o 2 wojnie. więc doświadczenie trochę zdobyłem i mogę powiedzieć że tam mnie nigdy tak nie potraktowano jak w Norwegii. Handluje się ludzmi wszędzie a na najmniejszych jest największy biznes. Czasem dobrze że państwo się interesuje a nie spółki prywatne.
a tak z innej beczki jeżeli dany kraj , regon przedstawiają jakąś wartość np kulturę to normalne że dana osoba *obywatekl*ka*lub towarzysze* muszą się jej nauczyć co innego Turysta może i nie musi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Pracowałem w Niemczech rozmawiałem z rodowitymi Niemcami nawet o sprawach wrażliwych czyli o 2 wojnie. więc doświadczenie trochę zdobyłem i mogę powiedzieć że tam mnie nigdy tak nie potraktowano jak w Norwegii.
mam takie same doswiadczenia ,co wiecej w Turcji ,Rumuni Cyganie nie probowali krecic takich walkow jak w norge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Turysta11 napisał:
ten materiał dotyczy Polski

Wątpię aby ten Pan był cokolwiek w stanie zmienić. Nie abym był przeciwko Jego poglądom; w większości się zgadzam, cześć neguje. .
Przede wszystkim chodzi o samych ludzi, którym odpowiada podejście w jaki sposób „państwo” sprawuje nad Nimi kontrole – w mniejszym lub większym stopniu.
Oraz media, które łgają na różne sposoby - stosując półprawdy, ćwierćprawdy, niedopowiedzenia, ukrywając fakty lub – po prostu – ordynarnie kłamiąc. Cały wachlarz tych metod do perfekcji jest wykorzystywany aby manipulować społeczeństwem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Admiin wielki szacunek za wyszukanie tylu informacji na temat polityki wobec rodziny pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
DorHan napisał:
cukulinka napisał:
A zauważyłeś że to jest forum w j. polskim.
I lepiej by wyglądało gdybyś wklejał artykuły w j. polskim.

Poniewaz umiem czytac od 5 roku zycia, to czytam: Moja Norwegia - nie Moja Polska.
Jakie mam asocjacje? Vel, wszystko o Norwegii ( przynajmniej w zalozeniu ) wydarzenia, polityka, obowiazujace prawo, pogoda, sprawy ciekawe i mniej ciekawe.

A zauważyłaś w domenie sufiks "mojanorwegia.PL" ? a nie ".NO" ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Barnevarnet, mam wrażenie, że ta instytucja posiada drugie, bardzo sprzeczne z propagowaną przez Norwegię ideologie, dno.

no zwlaszcza ze BV nie zabiera dzieci z ADHD
ot taki kaprys urzednika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
cysiek2 napisał:
Barnevarnet, mam wrażenie, że ta instytucja posiada drugie, bardzo sprzeczne z propagowaną przez Norwegię ideologie, dno.

no zwlaszcza ze BV nie zabiera dzieci z ADHD
ot taki kaprys urzednika

Osobiście znam ludzi, którym zabrano dzieciaka z owym przedziwnym adhd.
Ale oddano, niemniej robiąc rzeźnie w rodzinie.
Łajzy z BV.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Marlene Mesquita
(Mesquita)
Wiking
Od kilku tygodni mieszkam w oslo z moim 4 mies synkiem i kazdego dnia sie zastanawiam czy w nocy nie plakal za głośno bo jakies sasiadce mogloby sie to niespodobać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
MarleneMesquita napisał:
Od kilku tygodni mieszkam w oslo z moim 4 mies synkiem i kazdego dnia sie zastanawiam czy w nocy nie plakal za głośno bo jakies sasiadce mogloby sie to niespodobać...

Dziewczyno, nie popadaj w paranoje.
Wychowuj dzieciaka, nie chowaj a płacz dziecka to nic nienaturalnego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok