Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Najtańsze i najdroższe usługi stomatologiczne w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
grzegorz buko K MN Slawek Szczepaniec Kasia K Piotr T. mannzpln (1908 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Najtańsze i najdroższe usługi stomatologiczne w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(KING)
Nowicjusz
Te ceny z Warszawy to nie wiem dla kogo. Chyba dla zagranicznych naiwniakow. Jest dużo taniej. Szczególnie z dal od turystycznych atrakcji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
Artykuł nierzetelny. Cena przeglądu w Nor zawiera rtg i czyszczenie. Przegląd w Wwie za 60zl na 100% nie. Więc jeśli doliczyć 50 zł za rtg i 100 zł za czyszczenie wychodzi dokładnie na to samo. Poza tym dlaczego nie ma zestawienia porownawczego cen od min do max? Podsumowanie na koniec stwierdzeniem że "dużo bardziej oplacalana będzie wizyta u polskiego dentysty" jest bzdurą. Czy nikt nie sprawdza treści tych artykułów zanim kliknie "enter" i wprowadzi czytelników w błąd???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(KING)
Nowicjusz
No wiesz Asikhb....... rozumiem, ze twierdzisz , ze w Norwegii jest rownie tanio jak w Polsce.
Mam tylko jedno pytanie. Bylas kiedyś w Polsce??? A u polskiego stomatologa????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Grazyna xxx
(grazynafinn)
Wiking
Dlaczego nie podane sa ceny z gabinetow stomatologicznych w Stavanger
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1619 Postów
Joanna Kuchnicka
(Asikhb)
Maniak
King, byłam w Polsce i znam ceny. Wiem że widełki cenowe są równie szerokie jak tutaj. Z doświadczenia wiem też że w 80% cena świadczy o jakości wykonananej usługi. Możesz zrobić np licówke na jedynce za 200 zł a możesz za 2000 zl. Ty wybierasz czy chcesz mieć poloneza czy mercedesa... Możesz zrobić plombe za 30 zł a możesz za 300 zł, pytanie tylko czy lecząc zęby kierujesz się tylko ceną czy bierzesz pod uwagę całą masę innych spraw które bezpośrednio na te cenę wpływają a nie są wynikiem pazernosci lekarza. Zresztą to samo dotyczy większości usług. Osobiecie wolę wydać 4 x tyle ale mieć mój ząb do przyslowiowej setki, niż biegac tam gdzie taniutko i ok 40stki skończyć z proteza...mam o tyle łatwiej że zajmuję się tym zawodowo więc na pierwszy rzut oka wiem z czym mam doczynienia niestety wiekszosc pacjentów nie. Zamiast pisać takie artykuły może lepiej poinformować na co zwrócić uwagę przy wybieraniu dentysty i czego wymagać podczas wizyty.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(KING)
Nowicjusz
SKoro zajmujesz tym zawodowo to wiadomo, ze nie na reke jest CI aby potencjalni klienci jeździli do Polski. Norweski rynek stomatologiczny to siedlisko naciągaczy i bajkopisarzy. Wynajduja dziury w zdrowych zebach przeciagaja leczenie na maksa aby tylko wydoic frajera do końca. Wiem dobrze jak sprawa wygląda bo zeby niestety od natury otrzymałem fatalne. Mam wiec 26 koron i kilka implatow. Żaden z nich nie zrobiony w Norwegii. Jeżeli sadzisz, ze norweska jakość zagwarantuje Ci dozywotnia trwalosć to chyba niewiele wiesz o temacie. Nie ma dożywotniej gwarancji na cokolwiek. To tylko reklamowy chwyt dla naiwnych. Z reszta... w dobie internetu każdy zainteresowany tematem znajdzie potrzebne informacje. Na koniec powiedz mi dlaczego takie tlumy Norwegow jezdza do Polski do stomatologa??? Myslisz , ze dlatego , ze jest tanio??? No pewnie, ze tanio i do tego standard i jakość z najwyższej polki. a i na prowincji sa fachowcy z pięknymi gabinetami. Na temat Warszawy się nie będę wypowiadal. Szukanie dentysty w stolicy to szukanie guza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1262 Posty
pawel piotr
(wrzeszczot)
Maniak
Cena przeglądu w Nor zawiera rtg i czyszczenie. Przegląd w Wwie za 60zl na 100% nie. Więc jeśli doliczyć 50 zł za rtg i 100 zł za czyszczenie wychodzi dokładnie na to samo

rtg i czyszczenie?? przy ropnym zapaleniu okostnej norweg zalecil dlubamie miedzy zebami wykalaczka i skasowal mnie na 600 koron i to wcale nie w oslo

wiec gdzie ty masz rtg i czyszczenie za 420 koron
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(KING)
Nowicjusz
Moja wizyta w grudniu w Polsce. Stomatolog na tzw osiedlu. Leczenie kanalowe gorna czworka. Pierwsza wizyta wiec uscisk dloni lekarzza i przegląd. Panorama i dwa rtg. Dwie i pol godziny wiercenia bo korzen mega skomplikowany. Niestety nie udało się zalozyc plomby za pierwszym razem wiec konieczna jest druga wizyta. Koszt wizyty 180 PLN. Druga wizyta konczy się już zaplombowaniem zeba i zdjęciem rtg po wszystkim. koszt 200 PLN. Standard gabinetu super a wiem o czym mowie. 380 PLN to tak na oko 800 koron. WYchodzi wiec na to, ze w Norwegii za ta cene przywitałbym się z lekarzem.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Niestety uslugi dentystyczne w Norwegii sa drogie i jezeli ktos ma duze problemy z zebami, to moze zaplanowac wyjazd za granice.

Na szczescie dzieci i mlodziez do lat 18 maja w Norwegii bezplatne leczenie zebow. 19 - 20 lat placa tylko 25% ceny.
Duzo pacjentow ma bezplatna opieke dentystyczna, wykaz mozna zobaczyc na "fylkeskommunen" stronach.

Niektorzy z moich znajomych wyjezdza do Budapesztu, laczac wizyty u dentysty ze zwiedzaniem tego pieknego miasta. Polska, a szczgolnie Gdansk tez jest popularny.

Jednakze trzeba zwrocic uwage na jakosc uslug. Niska cena wzbudzilaby moje podejrzenie. Nie da sie zapewnic dobrej jakosci uslug/materialow przy bardzo niskich cenach.

Dla bardzo strachliwych i lubiacych extra opieke USA jest odpowiednim miejscem. Pelna narkoza lub lystgass jest tam standardem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok