Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kawa – norweska ambrozja - Norwegia

Czytali temat:
Krzysztof ....... Karol Karolowski (1034 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Kawa – norweska ambrozja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Ja nie jestem zaskoczona.

Jak wiadomo mieszkancy krolestwa sa zainteresowani, aby jak najlepiej sie odzywiac i dlugo zachowywac zdrowie. Dlatego wiedza najlepiej, ze picie kawy im pomaga chronic organizm przed chorobami wspomnianymi w artykule.

Warto zauwazyc, iz dlugosc zycia w Norwegii jest dluzsza niz w Polsce.

Warto wiec kupic dobry ekspress do kawy i dobre ziarna kawowe. I zaparzac dobra kawe.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
ich kawa to zwykla lura
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
DorHan napisał:

Jak wiadomo mieszkancy krolestwa sa zainteresowani, aby jak najlepiej sie odzywiac i dlugo zachowywac zdrowie. Dlatego wiedza najlepiej, ze picie kawy im pomaga chronic organizm przed chorobami wspomnianymi w artykule.

Warto wiec kupic dobry ekspress do kawy i dobre ziarna kawowe. I zaparzac dobra kawe.

Moze jeszcze powiesz, ze smakuja Ci norweskie kawy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
joziek norweg
(ad_rem)
Wiking
DorHan napisał:
[quote]Ja nie jestem zaskoczona.

Warto wiec kupic dobry ekspress do kawy i dobre ziarna kawowe. I zaparzac dobra kawe.[/quote

Widze pewne niescislosci w artykule. Po pierwsze oksymoron "norwescy naukowcy" po drugie istotne slowko "moze" po trzecie brak repozytorium do ty "badan"

Pomijam to, ze sugerujesz zakup ekspresu opierajac sie na arcie ktorego tresc to zlepek rozmaitych informacji.
Chyba lubisz stawiac sie w roli tuby propagandowej tego zalosnego kraju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
o to i w Królestwie robią kawę?
pewnie jak i w Polszy whiskey
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(majorrr86)
Wiking
jasta102 napisał:
o to i w Królestwie robią kawę?
pewnie jak i w Polszy whiskey

a i owszem, zdziwiłbyś się, w Norwegii, jak i w Polsce zresztą, robi się kawę. trafia ona z importu do palarni kawy w stanie "surowym" czyli przeważnie białych ziaren, dopiero po odpowiednim wypaleniu kawa nabiera ciemnego koloru i nadaje się do mielenia i parzenia. i to wypalanie ma na tyle znaczący wpływ w procesie produkcji kawy, że możemy stwierdzić że kawę "robi w sie w Królestwie Jestem baristą i czasem mam okazję serwować kawę tutaj w Norwegii, Goście są zachwyceni, ale to nie dziwne bo fakt faktem na co dzień piją straszną lure
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
norweska kawa
norweskie banany i pomarancze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Redakcjo MN mam pytanie do was , a kto to jest "basista" ? muzyk? chyba znawca nazywa sie Barista!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Karol.Ky napisał:
DorHan napisał:

Moze jeszcze powiesz, ze smakuja Ci norweskie kawy?

a gdzież ona norweska jak ekspres włoski, a kawy to chyba też w Norwegii mało się uprawia?

Jak byłem z Norwegami we Włoszech to jakoś włoska kawa im nie smakowała, burki twierdzili że norweska lepsza, a reszta bardziej rozgarnięta była zdania że oni do swoich smaków przywykli...

Cóż poradzić to najwspanialszy naród na świecie, tradycja picia kawy w NO jest od kilkuset jak nie od tysięcy lat to wiedzą co najlepsze..

A byli nawet tacy co stwierdzili że grandiosa lepsza od pizzy we włoskiej knajpie....

Nie wiem co gorsze skalniak co świata poza remą czy nawet kjopecenter w "świnesund" nie widział czy janusz co był jedynie w Egipcie w all-u
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok