Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1941 niezalogowanych)
26 Postów

(corvinus)
Wiking
Skoro tak jest zle to dlaczego przyjechaliscie do Norwegii!!!!Prace zeby dostac to trzeba miec znajomosci bo jezyk i wyksztalcenie to nie wszytko .Tak jak jest to w Polsce.Jestesmy rowniez od 2006 roku i jakos dajemy rade ale nie zawsze bylo kolorowe.Po 2006 lub 2007 roku naplyw obcokrajowcow zwiekszyl sie bardzo diametralnie wiec teraz o prace jest bardzo ciezko. Zycze powodzenia tu albo w Polsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(macieksz)
Wiking
po 1 tony- frajer to wlasnie 15 min temu skaczyl posowac twoja mat.e
dziwie sie magdalena ze nie mozesz znalesc pracy z dobrym jezykiem
a to ze nie jestes zadowolona z tego kraju to masz racje!!
ja tez nie jestem i mam zamiar spadac tylko kasa mnie trzyma bo zarabiam dobrze
jak zdobede sie na odwage to za kilka lat wracam do polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
corvinus napisał:
ale o co ci gosciu chodzi ???

popracuj nad interpunkcją, bo nie dosc ze farmazony opowiadasz, to trzeba czytac 5 razy zeby cokolwiek skleic

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/praca_i_pieniadze/za...ntForm#ixzz2xr8VKD8k
Nic nie rozumiesz bo nie umiesz czytac chyba.Powiesz lub napiszesz mi cos lepszego to boki bede zrywal.Myslisz ze jest inaczej.Kazdy tylko patrzy godziny godziny i przeliczaja na koronki a jeszcze miesiac nie zakonczyl sie.Pozniej chodza i mowia ze bedzie mial tyle wyplaty.Wszytko maja wyliczone ile mozna stracic.Ile wyslac zonie do Polski itd.Nie jest tak bo moze myle sie ale znam takich a nawet szkoda bylo im kupic reklamowki w sklepie bo koronka.Ludzie sa pazerni nie generalizuje wszytkich.Zadnych glupot nie opowiadam, chyba ze pracujesz tylko z Norwegami to mozesz nie znac realiow zycia.Za malo wiesz.Np. po 15.30 zostalo nas 4 bo byla wazna praca do zrobienia i od jednego goscia slyszymy ale bedziecie miec godzin i kasy a sam mowil ,ze dlaczego on nie zostal wtedy.Jak kierownik pytal sie to nie pasuje mi itd.Wiec do kogo pretensje sa.Po pracuj troszke z Polakami a nie z samymi Norwegami to zobaczysz o czym ja pisze.Co do goscia to nie lubie takich pyskowek kolego!!!!!!!
Wiem ze kazdemu jest ciezko i kazdy robic co moze ale nie za wszelka cene.
Pozdrawiam

Widze duzo niekonsekwencji w tym co mowisz. Mozg nie nadaza za paluchami.

Mowisz, ze nie generalizujesz a wyzej napisales "kazdy" Od kiedy to wielkie kwantyfikatory nie generalizuja? O tych pazernych piszesz w 3 osobie a gdy placili overtid to TY zostales dluzej.
W poprzednim poscie popelniles jedno cholernie dlugie zdanie podrzednie zlozone nie zdajac sobie zprawy z niedoskonalosci wlasnej skladni a masz czelnosc szydzic z kogos kto zwrocil ci uwage?

Wiecej samokrytycyzmu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
no no
(massa)
Wiking
Widzę kozaków nie brakuje w NO. W Polsce nie daliście rady a tu się mądrzycie !!! Bohaterzy buhahahah ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Widzę kozaków nie brakuje w NO. W Polsce nie daliście rady a tu się mądrzycie !!! Bohaterzy buhahahah ...
raczej w angli nie dali rady
nieudaczniki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
patim napisał:
raczej w angli nie dali rady
nieudaczniki

Pati zlituj sie..Nie moglem dojsc czy to o wąglik chodzi czy tez węglik. Koryguj na rany chrystusa.

Edit: Hehe, zdazyles
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
przecież można wrócić do PL i pracować w PL za PL pieniądze skoro tutaj jest tak źle i niedobrze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
nikt nikogo na siłę nie trzyma i nikt nikogo na się tutaj do pracy nie wysyła, ani nikt nikogo nie zmusza do zawarcia umowy na takich warunkach, więc ja naprawdę nie rozumie o co chodzi, można pójść do o wiele lżejszej i dużo lepiej płatnej pracy, no tak ale trzeba znać dobrze język i dobrze byłoby mieć jeszcze jakieś wykształcenie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
większość tych narzekaczy nie zna języka, z wykształceniem też lipa, w PL nie dawali związać końca z końcem, a tutaj stać ich na lepsze życie mimo, że mają problem zamówić przez telefon pizze (bo jak to zrobić przez telefon na migi)... ja też chciałbym mieć lepiej, ale wiem, że aby mieć lepiej to ja muszę sobie na to zapracować...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów

(Crow)
Stały Bywalec
".Nie jest tak bo moze myle sie ale znam takich a nawet szkoda bylo im kupic reklamowki w sklepie bo koronka.Ludzie sa pazerni nie generalizuje wszytkich."

A czy mozna generalizowac ........... jednostki?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok