Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

niesprawiedliwosc!! - Norwegia

Czytali temat:
Roman Dmowski Pawel Z (2028 niezalogowanych)
18 Postów

(hhulciaa)
Wiking
witam

mam zapytanie takie bo jestem w strasznej kropce!
sytuacja jest taka mianowicie. Tata mojego narzeczonego mieszka w norwegii 8 lat i od 2 lat wynajmuje mieszkanie u "pakistola". Umowa jest podpisana na tate.Jednakze Dawid-moj narzeczony mieszka w tym mieszkaniu razem ze mna i z 3 miesiecznym dzieckiem.Na umowie nie widnieje nic ze mieszkamy tam.Tylko jego tata.W polowie lutego to mieszkanie zalało z przyczyn natury.Rura wywaliła na ulicy i zalała mieszkanie "hybel".Wody bylo wszedzie z 20 cm. Dużo rzeczy poszło do kosza np dvd glosniki drukarki plazmka aparaty i rozne rzeczy agd nie wspomne o szafach i lozeczku malego wszystko napuchniete wodą. Dostalismy kolejne mieszkanie 6 domkow dalej tego samego właściciela, W piatek 7 lutego znowu zalało nie wiadomo z jakich przyczyn prawdopodobnie narzeczony i jego ojciec mowia ze to drenaz kijowy jest zrobiony bo znaja sie na tym a ten pakistol twierdzi ze moze rura gdzies poszla. Przyjechała straz wypompowywac wode i pakistol do nas zeby strazy nic nie mowic ze drenaz kijowy bo chce odszkodowanie dostac za to. I z takiej glupiej gadki tego "SINGA" musialam pakowac szybko dziecko i uciekac bo straz juz wypytywala sie o dziecko. A znajomy mial tutaj podobna sytuacje i zabrali jemu dziecko z dnia na dzien, po kilku latach odnazal dziecko. I mianowicie sprawa jest taka ze nie mamy gdzie mieszkac sing mowi do nas ze w poniedzialek mamy sie wyprowadzic bo firma przyjdzie naprawiac wszystko i potrwa to miesiac i juz nie ma zadnego mieszkania dla nas, a z tego co ja wiem to on powinien nam dac wypowiedzenie miesieczne zebysmy zdarzyli znalezc jakies mieszkanie albo cos w zastepstwie. a ten dal nam weekend na ogarniecie tego.i zyczy sobie czynsz za caly miesiac gdzie platnac jest 24 marca zawsze a ja juz z dniem dzisiejszym nie bede mieszkac w tym mieszkaniu. tak samo w pierwszym mieszkaniu zalanym prace trwac beda 2-3 miesiace wszystko musi byc suche i zadnego odszkodowania nie dostalismy bo ten pakistool cos kreci ze nic nie mielismy ubezpieczone w norwegii i taka gadka z nim. Kaucje mial zaplacona a teraz nie chce jej oddac i mowi ze mamy dac jemu pieniadze za 2 miesiace czynszu za luty gdzie nas zalalo w pierwszym mieszkaniu i za marzec gdzie zalalo nas w drugim mieszkaniu. Pieniadze za czynsz bierze do reki nie odtraca podatku i ja z narzeczonym i dzieckiem jestesmy na tzw nie legalnym mieszkaniu.
teraz musze leciec do pl bo dziecko nie ma tu warunkow do mieszkania a wszedzie chca wysokie kaucje;((

Co wy o tym wszystkim myslicie? co powinnismy zrobic w takiej sytuacji?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
zrobić USG czaszki aby sprawdzić czy macie mózgi ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
po pierwsze niech odda kaucje bez kaucji sie nie ruszajce

pakis pewnie sam zalewa zeby wyciagnac odszkodowanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(hhulciaa)
Wiking
bo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(hhulciaa)
Wiking
wiesz kaucje on mial tey do reki nie mamy zadnego papierka ze jemu dawalismy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
hhulciaa napisał:
wiesy kaucje on mial tey do reki nie mamy zadnego papierka ze jemu dawalismy

No to masz odpowiedz, dlaczego powinniscie zrobic USG czaszki

P.S.
A mieliscie ubezpieczenie, ze tak sie upominasz o odszkodowanie ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
hhulciaa napisał:
witam

Pieniadze za czynsz bierze do reki nie odtraca podatku i ja z narzeczonym i dzieckiem jestesmy na tzw nie legalnym mieszkaniu.
teraz musze leciec do pl bo dziecko nie ma tu warunkow do mieszkania a wszedzie chca wysokie kaucje;((

Co wy o tym wszystkim myslicie? co powinnismy zrobic w takiej sytuacji?

Lecieć do PL na stałe...

Masz dwóch chłopów (jeden w dodatku 8 lat) którzy nie są wstanie zarobić na kaucje kilkanaście tyś kr, .OJP.

powyżej 10 tyś kr/rok za wynajem trzeba płacić na konto pieniądze, więc sami siebie udupiliście..
Kaucji nie daje się do ręki tylko na specjalne konto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(hhulciaa)
Wiking
u mnie z glowa wszystko wporzasiu... kazdy pakis chce wszystko do reki z tego co wiem.

on mial cala chalupe ubezpieczona wraz ze znajdujacymi sie rzeczami w srodku bo babka z ubezpieczalni byla i robila zdj i on do nas ze postara sie o odszkodowanie dla nas bez powodu tego nie mowil... a teraz wali w bambuko ostro...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
hhulciaa napisał:
bo
... SRO ...
---
cieszcie się , że jeszcze macie przy sobie Małego !!!
---
Jakiś uczuciowy ten STRAŻAK ... , że nie zjawiło się zaraz >BV< .
---
---
Jak nie macie Osobiście żadnej Umowy na lokal ani potwierdzenia na kaucję czy opłatę czynszu .
TO
PAKISOWI

Możecie jedynie nadmuchać ... !!!
---
Oni to lubią ponieważ w dzieciństwie , byli gwałceni przez starszyznę plemienną ...
Taki zwyczaj ...
zapobiega podobno na starość prostacie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów

(hhulciaa)
Wiking
ja wiem ze daje sie na specjalne konto ze ty nie mozesz tych pieniedzy wziazc ani wlasciciel doskonale wiem... ale wszystko na szybkiego bylo robione bo mieszkanie bylo potrzeben, jeden facet 8 lat w norwegi przyszly tesc i on ma swoja rodzine na ktora pracuje.. a ja i moj narzeczony to odrebna rodzina a po 1 nie 10 tys na kaucje tylko co najmiej od 25-30 tys kaucja jest...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok