Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Kasia K Dorota :) helen :) Maja Baran kuba amandisz Kasia19881 Bejnarowicz (19784 niezalogowanych)
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
A propos: dyscypliny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
zenek Burant
(michalg510)
Wiking
Prawdziwy rodzic to taki, który chroni swoje dzieci i uczy nawet jeżeli wiąże się to z koniecznością "użycia mokrej ściery" (oczywiście wszystko z umiarem) .
Kochać to znaczy "wymagać", Norwedzy raczej tego nie rozumieją, a już w ogóle ta sekta barnevernet.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
SENTIX napisał:
Lindemans napisał:
baga napisał:
widać efekt lania mokra ścierą po twoich wpisach zgłoś się do Barnevernet

Masz jeszcze jakies genialne pomysly w temacie ?
Facet twierdzi, ze lanie dziecka mokra sciera po pysku, to nie jest przemoc. A ty ( niby taka rozczulona nad losem dzieci krzywdzonych przez BV ) zamiast sie wypowiedziec, jak pomoc jego biednym dzieciom, to jak dziewka oborna skaczesz na mnie

Co za kompletny brak konsekwencji w pogladach

Anno bez obrazy masz codzinnie wieczorem norweskiego kutasa w ustach i od tego ci sie mozg zlasowal !!!!!!!! wiec nie powinas brac udzialu w takiej dyskusji!!!!!!!!

Zadzwiajace, jak bardzo jestes zainteresowany moim zyciem seksualnym w temacie BV i przemocy wobec dzieci. Jakies niedomagania, niespelnione tesknoty we wlasnym zyciu seksualnym ? Bo coz innego moze popychac polaczka do zainteresowania sie sie tym, co inne malzenstwa robia we wlasnym lozku Typowy polaczek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
thor napisał:
Niestety norweski system pozbawia rodzicow i nauczycieli wszelkich argumentow do trzymania dyscypliny. Brak ocen w szkole i praktycznie zerowe wymagania są chyba najlepszym tego przykładem. Sytuacja jest dramatyczna, pytanie jak długo nam polakom i innym obcokrajowcom bedzie się opłacało za nich pracować i płacić podatki na ich system socjalny. Ja powiem szczerze, że nie widzę specjalnych pespektyw w Polsce, ale nowerskiego systemu też mam powoli dosyć i zaczynam wątpić czy wytrzymam tu do emerytury, a droga jeszcze długa
no ale przynajmniej żonę możesz lać
pod warunkiem, że nie Nor weszka
odbij sobie na niej wszystkie swoje niepowodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
SENTIX napisał:
Lindemans napisał:
SENTIX napisał:
Lindemans napisał:
baga napisał:
widać efekt lania mokra ścierą po twoich wpisach zgłoś się do Barnevernet

Masz jeszcze jakies genialne pomysly w temacie ?
Facet twierdzi, ze lanie dziecka mokra sciera po pysku, to nie jest przemoc. A ty ( niby taka rozczulona nad losem dzieci krzywdzonych przez BV ) zamiast sie wypowiedziec, jak pomoc jego biednym dzieciom, to jak dziewka oborna skaczesz na mnie

Co za kompletny brak konsekwencji w pogladach

Anno bez obrazy masz codzinnie wieczorem norweskiego kutasa w ustach i od tego ci sie mozg zlasowal !!!!!!!! wiec nie powinas brac udzialu w takiej dyskusji!!!!!!!!

Zadzwiajace, jak bardzo jestes zainteresowany moim zyciem seksualnym w temacie BV i przemocy wobec dzieci. Jakies niedomagania, niespelnione tesknoty we wlasnym zyciu seksualnym ? Bo coz innego moze popychac polaczka do zainteresowania sie sie tym, co inne malzenstwa robia we wlasnym lozku Typowy polaczek

Czemu smiesz sie wypowiadac o temacie Polskim bedac zona skalniak przeciez to kurwa mac smieszne jeszcze w tak drazliwym temacie jak BV!!!!!!
Tak jestem typwym Polakiem a ty kim jestes tym co pozostalo z Polkia!!!! obecnie pani Norwezka....czy myslalas co staloby sie z twoimi dziecmi jakbys sie rostala ze skalniakiem napewno BV pomogloby odebrac ci wszystkie prawa do dzieci..........a tak apropo malozenstwo z milosci? czy z czystej finansowej kalkulacji?????????

Nie krzyk tak glosno polaczku, bo ci zylka peknie i nie bedziesz dal rady czolgac sie pod domami i zagladac, jak inne malzenstwa seks uprawiaja. Typowy polaczek, do kwadratu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
p/s:
poza tym,to jakas nowosc na rynku - malzenstwo kobiety ze swinia!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
No coz,za 500tysi rocznie (+bonusy!) nawet z lozka zrobi chlew!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
grzegorz g
(koleś)
Wiking
nigdy nie byłem bity,może aniołek ze mnie nie był..,ale dzieci bic nie wolno,to na pewno karygodne,kwestia wychowania nie bij-tłumacz ,...Są bardziej przemawiajace kary,dziecko tez ma sumienie i jeśli go gryzie bo zrobił zle to już jest dobrze,a barnevernet ?czasem może i potrzebne ale niech się nie wpieprza w normalne ,kochające rodziny.syna nigdy nie uderzyłem i nigdy nie uderzę ale jak ktoś z bv nadepnie mi na odcisk....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Jest pewna analogia,do szmaty z Wa-Wy,nijakiego niewolnika C+E!
Tamten za 500tysi dal sie zamknac w budzie,ta dla odmiany - w chlewie!

Normalnie - zwierzyniec!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów

(joannapilarczyk)
Nowicjusz
skoro jest więcej zgłoszeń, znaczy że albo tabu przełamują odnośnie BV, albo społeczeństwo jest coraz bardziej niewydolne wychowawczo..jak wiadomo nieszczęśliwi ludzie dorastający w dysfunkyjnych rodzinach będą wychowywać według takich samych wzorców najczęściej i stąd nieszczęśliwe i zaniedbane dzieci..dobrze że się coraz częściej pojawia temat BV w artykułach czy w mediach, bo uwaga społeczeństwa w jakimś temacie powoduje obserwację tematu a dzięki temu także kontrolę, a to może spowodować, że zatrudnieni będą ludzie nie z przypadku, z kompetencjami i upowszechnienie może zwalczyć wiele nieprawidłowości proceduralnych w BV jakie obserwowałam przez ostatnie 3 lata..te wszystkie rażące błedy, których można było uniknąć..ehh stanowisko mam jednak ciągle niezmienne - na niewydolność wychowawczą trzeba instytucje wspierające/kontrolujące rodziców którzy sobie nie radzą z rodzicielstwem..więc BV potrzebne nadal, ale procedury mają przestarzałe i mało zindywidualizowane, co mam nadzieję że ulepszą w ciągu najbliższych 5 lat btw. skąd inf o tym że w przypadku imigrantów szybciej odbierają dzieci? z tego co mi wiadomo to procedura jest tak skostniała, że nie ma znaczenia narodowość przy tempie działań BV
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok