przyklad: 125 kr za godzine pracy...minus mva ( 25%) =100 kr minus podatek (36%) = 64 kr tyle zostaje po podatkach
A to co za cudactwo ? ! Skad ten mva sie tu wzial ?!
przykład stawki firmy podwykonawcy w Oslo
wiec i mva trzeba odliczyć.
No tak, nie wpadlam na to, ze stawka podwykonawcy moze byc 125 kr
A poza tym to mva sie dolicza, a nie odlicza....
..... ja juz nie wiem zreszta jak wy tu zyjecie i pracujecie...... to sie w glowie nie miesci
A patim mnie znowu zakrzyczy, ze Polacy w jakim tescie sa w czolowce intelektualnej swiata
Makaryna napisał:
..... ja juz nie wiem zreszta jak wy tu zyjecie i pracujecie...... to sie w glowie nie miesci
A patim mnie znowu zakrzyczy, ze Polacy w jakim tescie sa w czolowce intelektualnej swiata
Czy wiesz, że osoby, które wynajmują mieszkanie w Norwegii też powinny je ubezpieczyć? Właściciel mieszkania ubezpiecza tylko budynek, ale wartościowe przedmioty powinieneś ubezpieczyć we własnym zakresie! Telewizor, kamera, aparat fotograficzny, biżuteria, komputer czy tablet - ubezpieczenie takich przedmiotów na wypadek kradzieży czy zniszczenia należy do obowiązku osoby wynajmującej.
Kliknij tutaj i dowiedz się ile będzie kosztować ubezpieczenie Twojego majątku.
Masz pytanie? Zadzwoń:
+ 47 21 956 392
Lindemans napisał: Makaryna napisał:
I dolozy jeszcze ze 4 mapki z II wojny swiatowej
A pewnie..... i to na fakturze
a niech norki wiedza, kto tu "ksztalcony"
przyklad: 125 kr za godzine pracy...minus mva ( 25%) =100 kr minus podatek (36%) = 64 kr tyle zostaje po podatkach
A to co za cudactwo ? ! Skad ten mva sie tu wzial ?!
przykład stawki firmy podwykonawcy w Oslo
wiec i mva trzeba odliczyć.
W tym jednym fragmencie jest duzo wiecej bledow:
Jezeli od 125 odejmiesz 25%, to jest 93,75 kr. a jezeli od tego odejmiesz jeszcze 36% , to bedzie 60 kr.
Poza tym podstawa naliczania podatku jest stawka godzinowa, a nie z mva.... Tylko jaka jest stawka w tym przypadku ?! 100 kr. czy 125 ?
Podatki sa wysokie poniewaz socjalisci musza nakarmic pasozytow z dzialalnosci/pracy kapitalistow i wykwalifikowanych specjalistow. A pasozytow jest w Norwegii bardzo wielu zarowno norweskich jak i importowanych muzoli. Dlatego wlasnie dobrze pracujacy, efektywni i utalentowani ludzie w Norwegii sa okradani najpierw przez podatek ktory osiaga bardzo szybko 47 % a do tego potezne akcyzy juz szczegolnie parszywa na samochody. Na szczescie mozna sobie kupic w Polsce samochod "urlopowy" aby sobie pojezdzic, a w Norwegii zeby ucieszyc tych pseudoekologow to powinno sie tak na dobra sprawe kupic jakis amerykanski samochod veteran z 1984tego z silnikiem o pojemnosci ponad 6 litrow
A co do wojska to tutaj jasta spudlowal calkowicie. Norwedzy w ogole nie wiedza jak sie zbroic a kiedys wydali ponad 10 miliardow na forty nabrzezne ktore trzeba bylo zamknac jak tylko dokonczono budowe bo okazaly sie przestarzale. Od niby sojusznika USA chca kupic bubel F-35 (defacto ciagle sie cos psuje i niegotowy, niemowiac ze nawet sprawny nie ma szans z F-22 czy SU-50) bo o F-22 to USA nikomu nawet pomarzyc niepozwoli. Do tego jedyna funkcje jaka wojsko norweskie moze spelniac to proba obrony przed Szwedami lub Dunczykami. Bo USA czy Rosja to w tydzien by zajely cale terytorium Norwegii.... A nawet Anglia czy Niemcy niemieliby zbytnich klopotow tyle ze zajeloby to dluzej.
A co do Polski to wystarczy ze kiedys ktos poczuje sie w koncu Slowianinem i pojdzie po rozum do glowy i zamiast sojuszu ktory gwarantuje jedynie to ze ewentualnie w zrzuciliby niemcom karteczki "tak sie nierobi" gdyby nas napadli. To wpadnie na pomysl zblizenia z Rosja i innymi Slowianskimi narodami. Wtedy bedziemy dysponowac czescia tego (bo Rosja w przeciwienstwie do USA to dozbraja swoich sojusznikow tym co najlepsze ma a nie bublem i zlomem na wypadek gdyby trzeba bylo "wprowadzic demokracje":
Nowoczesna technologia:
Sila na morzu:
Ogolnie:
Spetz-Natz (a nie sily NATO ktore niemoga przemaszerowac 30km bo to zaduzo) :
I cud techniki z ktorym moze rownac sie jedynie F-22 a samoloty ani UE ani zadnego innego kraju nie maja szans:
Polska oczywiscie odpowiednio do terytorium i liczby ludnosci mialaby czesc wlasnie takiej armii, coz przyszlosc pokaze co bedzie. Ja wierze ze kiedys jeszcze bedzie Unia Slowian gdy muzole juz calkiem zaleja UE.
1. Proszę mi pokazać gdzie widnieje 36% podatku. Podatek wyliczany jest progresywnie wg tabel. W gazetce od skatteetaten wysyłanej w czasie rozliczeń jest krok po kroku wyjaśnione jak naliczany jest podatek.
2. Podatek od towarów i usług VAT lub MVA to w Europie normalka. Z czegoś trzeba zasilać kasę państwa. Tylko czekać jak w PL wprowadzą 25%
3. Przeczytałem też artykuł na pb.pl i tam jest napisane, że mowa o obywatelach. Niestety uprawnionych do świadczeń emerytalnych jest więcej niż obywateli, tak więc podejrzewam, że do miliona jeszcze nie dobiło :/
1. Proszę mi pokazać gdzie widnieje 36% podatku. Podatek wyliczany jest progresywnie wg tabel. W gazetce od skatteetaten wysyłanej w czasie rozliczeń jest krok po kroku wyjaśnione jak naliczany jest podatek.
ta a slyszales o procentowej karcie podatkowej
a firmy dostaja 40% podatek
a pracownikowi bez karty podatkowej nalezy potracic 50% podatku
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.