Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Krótsze urlopy ojcowskie i likwidacja 2. klasy podatkowej - oszczędność dla budżetu? - Norwegia

Czytali temat:
(2188 niezalogowanych)
22 Posty
Jan Kowalski
(tadec)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Krótsze urlopy ojcowskie i likwidacja 2. klasy podatkowej - oszczędność dla budżetu?
"Fachowcy" polscy - nie widzicie,ze likwidacja 2 klasy jest de facto "walnieciem" w immigrantów (model: łociec tu- matka z dziatwą tam).
Matka Polka (PL) i tak nie skorzysta - w obecnym stanie - z czegoklowiek poza klasą 2 Łojćca w N,ktora ,przy wszystkich odpisach,sprowadza "income tax" do symbolicznych wymiarów.Po redukcji dodatków na dzieci to kolejny krok norweskiej "ekonomizacji" (jak mowia Rosjanie) na nas.Ciapaci i tak biorą swoje z innych tytułów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Stały Bywalec
kamilio- to Ty płacisz aż 36% podatku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
kamilo masz i moze racje ale dla czego siegaja do naszej kieszeni a azylaci maja miec lepiej- jak nam zabieraja to i niech azylanta zabiora-
Po 1 chce byc z rodzinna w No ale jest problem z mieszkaniami juz wiele razy uslyszalem odmowe juz nawet zaczalem szukac mieszkan miedzy 10000 - 12000 i dalej jest kiepsko . Fakt ze pracuje w Firmie norweskiej i znam na jakims poziomie jezyk ale jest problem. Szkoda ze rzad no. nie ma wlasnie takiej opcji dla imigrantow - azylaci to jednak maja i dodam jeszcze ze sa azylanci ktorzy mieszkaja juz ponad 5 lat i azylu jeszcze nie maja i mieszkaja w mieszkaniach komunalnych.
Gdyby rzad wynaja rodzinna ktore chca mieszkac i pracowac i integrowac sie z norwegami to bardziej bym postawil na takie osoby ktore pracuja, a nie siedza na socjalu . W koncu na nas zaoszczedza chyba ze 150mln. ale azylanta dadzaa 10 razy tyle - i jaka jest tutaj ekonomia. Moja rodzinna mieszka w Szwecji i Dani i tam te mieszkania wlasnie maja dla rodzinn imigrantow zarobkowych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin Modliborski
(cycek375)
Wiking
jestem za likwidacja 2 klasy podatkowej!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
kamilo - ale tez tak rozpoczynales jak wiekszosc z nas to po co piszesz ze ciebie to boli- mieszkam 2 lata w No.A wiesz co mnie boli ze jak norki gadaja ze polacy robia na czarno a oni nie- i u nich juz jest klamstwo tez kombinuja jak moga wiem o tym bo z mojej firy ponad 50% norkow robi fuchy . A i znam jedna agencjie co ludzi robi w ciula . to jest temat rzeka i tak jest tez z firmami No. Dlatego szkoncz narzekac - u mnie wychodzi ze place 34% plusz firma bierze ekstra 1000nok co miesiac ekstra aby czlowiek mial przyrozliczeniu dobrze .I tutaj to mi sie podoba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
a ja jestem aby zlikwidowali wam i innym wiele rzeczy -odpisy za przedszkola - , zwiazki , rowniez ulgi za odsetki od kredytow . Dlaczego tego nie piszecie ze to odliczacie -
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
kamilo a ty jezdzisz prywatnym autem czy firmowym-?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
kamilo ja jerzde na polskich blachach bo moge , ale i mam auto na no. blachach i jaki jest moral- pracuje 2 lata i po roku juz kupilem auto . tutaj auto na pl. zworze do Polski . a po drugie moja Zonka pracuje i nie osiaga tych nawet minimalnych dochodow dziecko chodzi do przedzkola drugie do szkoly - i ja tutaj ponosze kolosalne koszta - a ty dzieci szkole maja za darmo - za przedzkole odliczasz dodatkowo odsetki od kredytow i inne rzeczy i to jest temat rzeka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
czesio a ty masz racjie morze i on jest juz nordic Bo na azylantow nic nie pisze ze oddaje swoj podatek na nich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
a i dojazdowki moga zabrac tez bym byl za tym co ty na to kamilo- Przecierz ci firma placi co miesiaz za dojazd jak masz powyzej 7,5 km. albo jak jestes rorleggerem jak ja to masz juz placone za czas a nie kilometr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok