Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2185 niezalogowanych)
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
PJo to dla ciebie i przeczytaj to uwaznie
Odp: Krótsze urlopy ojcowskie i likwidacja 2. klasy podatkowej - oszczędność dla budżetu?śro, 13 lis 2013, 22:25:13
a za bramki firmy tez zwracaja tak jest w przepisach , no to masz tylko oplat 3300 jak masz diselka a benzynka jak ja to 2940 , ale jak bys sie dalej zaglebil to moge na polskich blachach jezdzic nawet 10lat po no. a rodzine miec w Polsce , Ale w tedy podjezdzam na urzad wypelniam paiery i place co roku tez 2940 za benzynke. Ale to jest juz inna rzecz. A szczerze jak policzysz koszta Rodzin Polskich i rozlake to zawiele nie zostaje tylko rodzinny na tym cierpia.Policz teraz tak jak pracowalem na poczatku w agencji to zarabialem w dobrych porywach 18000nok, koszt biletow do Polski co 6 tygodni, koszt mieszkania , wyzywienia nie pisz chlebka za 8 kor. tylko za min.20, bilety na swieta jest to koszt w roku z rzedu 6000nok. juz ci to Policze. 5000nok mieszk. srednio 2500nok jedzenie .internet ok 500nok.teraz Polska miesz. 2000nok szkola srednio co miesiac 200nok, przedzkole 800nok. wyzywienie rodzinny w Polsce od 5000-6000nok = 17000nok - odpowiedz teraz na te pytanie odemnie zostanie jak cos uszczuple to co miesiac 2000nok, plus zonka zarobi 2500nok w Polsce - tu masz jak ja zylem na poczatku - zaznacze ze nie pije tylko Pale . Teraz pracuje w firmie to mam okolo 24000nok. doszla telewizja telefon + 1400nok

Więcej informacji: www.mojanorwegia.pl/zycie_w_norwegii/kro...u.html#ixzz2kdsYSsSP
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
marcin pawlak
(marcinpawlak)
Wiking
PJo napisał:
Widzisz Marcinie z twoich poprzednich wypowiedzi wyciągam wniosek ze szkoda sie wydawać w tobą w dyskusje bo nie masz chyba pojęcia co piszesz praca w komunieto zarobki od pol
Miliona w górę wiecvjesli rodzina ma milion rocznie i dziaduje to tylko pogratulować stylu życia.

a i teraz rodzinna ma ponad 12000.00 rocznie brutto- podatek wyjdzie gdzies w okolicach 700.000 netto.
teraz mam ja do ciebie pytanie jak juz wczesnie pisales . tzn. ze osoby maja kredyty na dom auto to wedlug ciebie dziaduja to jest dziwne .
wedlug ciebie Norki dostaja w spadku 2mln.
a teraz wedlug mnie to ja wole placic kredyt i mic cos swojego nawet jak wezmne min.2mln.niz siedziec na wynajmie i placic takie same pieniadze.
A ty zapewne przyjechales do no. i odrazu chate zakupiles za gotowke - to jestes asem. chyba ze trafiles na przelom jak chaty byly warte 200000tys. a pochwili wzrosly do 2mln.
ale to szczegol jesli kupiles chate za gotowke odrazu jak powstawiles noge w no. to te 2mln. chyba zajeb... , badz kradles w PL.ale nie wnikam.
badz w no. mieszkales w budce kampingowej - i jadles najgorsze scierwo i oszczedzales 50øre. nawet.
To jestem godny Podziwu
Powiedz mi jak mozna cos za gotowke kupic nawet jak 2 osoby pracuja. wedlug moich wyliczen
Rodzinna ma miesiecznie 60000tys. nok + 30000tys. na bardzo dobre zycie. to odkladajac 30000tys. miesiecnie daje nam 360.000tys. *10lat= 3mln.600tys.
to ta rodzinna ma mieszkac na wynjamie przez 10 lat aby potem kupic dom za gotowke?
To wedlug mnie trzeba byc imbecylem do potegii 1mln.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Chłopie rozpisujesz sie itd mam rownież kredyt na dom i to w całości a dokładnie 2.2 płace miesięcznie 7 tys kredytu na 30 lat samochód wartości 400 tys jest to ok 4500kr miesięcznie przy wykładzie własnym 80 tys na 8 lat ubezpieczenia itd 1500kr miesięcznie prąd 3tys na trzy miechy
Plus 13 tys rocznie na podatek oraz wywóz śmieci co daje max 15 tys miesięcznie.
Wiec jak ty kupisz dom samochód itd to wtedy pisz bo ja w to co ktos mówi ni chu.. Nie wieże jak sam nie zobaczę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PJo napisał:
Chłopie rozpisujesz sie itd mam rownież kredyt na dom i to w całości a dokładnie 2.2 płace miesięcznie 7 tys kredytu na 30 lat samochód wartości 400 tys jest to ok 4500kr miesięcznie przy wykładzie własnym 80 tys na 8 lat ubezpieczenia itd 1500kr miesięcznie prąd 3tys na trzy miechy
Plus 13 tys rocznie na podatek oraz wywóz śmieci co daje max 15 tys miesięcznie.
Wiec jak ty kupisz dom samochód itd to wtedy pisz bo ja w to co ktos mówi ni chu.. Nie wieże jak sam nie zobaczę

typowy nieudacznik
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PJo napisał:

musisz WIERZYC bo wiara przenosi gory...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
2013 napisał:
PJo napisał:

typowy nieudacznik

Zapomniałem dodać specjalnie jelopie 2013 ze w PL rownież mam domek wiec pomysł jaki nieudacznik ty po 13 kasach wynajmowania tu juz byś miał pol chaty splacone a tak dupa tylko x7 i robota za180kr wiec przeliczyć do kupy i pomysł ze ja każdego miesiąca dostaje 7-8 tys wiecej wypłaty na konto niz ty i pamiętaj ja w każdej chwili moge sprzedać chatę i wyjdzie mi ze mieszkałem za darmo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Wedlug mnie inwestowanie w domy to strata pieniedzy duzo wiecej mozna zyskac na gieldzie lub jesli ktos niechce ryzykowac to na funduszach gieldowych typu Skagen lub bardziej ryzykownych "Hedge fund". Chociaz moi rodzice w dom zainwestowali zarowno w Norwegii jak i dwa mieszkania w Polsce. W pewnym sensie sie przydalo bo dzieki temu moge dzis caloksztalt wyplaty oszczedzac by zwiekszac inwestycje na gieldzie (lub ewentualnie czesc zmarnowac w Polsce na urlopie ).

Przy dobrych inwestycjach na gieldzie mozna bez zbytniego ryzyka osiagnac 50 % w ciagu roku a gdy ktos juz uzbiera sumke typu 1 mln NOK to i fundusz taki jak Skagen moze wystarczyc. W koncu 15 % to wtedy jest 150 000 a potem "rentes rente" od tego i od tego co sie oszczedzi i dalej. Az pewnego pieknego dnia czlowiek uzbiera 1 mln euro i wtedy moze spokojnie zadowolic sie 150 000 euro rocznie (-28 % podatku lub mnieszy Belki gdy przeniesie sie do Polski) i nie musi pracowac. Lub moze zalozyc firme jest wiele opcji. W kazdym badz razie lepszych niz inwestycja w dom.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PJo napisał:
2013 napisał:
PJo napisał:

typowy nieudacznik

Zapomniałem dodać specjalnie jelopie 2013 ze w PL rownież mam domek wiec pomysł jaki nieudacznik ty po 13 kasach wynajmowania tu juz byś miał pol chaty splacone a tak dupa tylko x7 i robota za180kr wiec przeliczyć do kupy i pomysł ze ja każdego miesiąca dostaje 7-8 tys wiecej wypłaty na konto niz ty i pamiętaj ja w każdej chwili moge sprzedać chatę i wyjdzie mi ze mieszkałem za darmo

z tymi kredytami zejdzie ci do grobowej deski,poczekaj pare lat niech skonczy sie koniunktura w Norge to kredycierze beda uciekac jak szczury z tonacego okretu a mieszkania chetnie banki zabiora...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
PJo napisał:
2013 napisał:
PJo napisał:

typowy nieudacznik

w polsce to masz domek dla lalek imbecylu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Coturobie)
Stały Bywalec
cycek375 napisał:
jestem za likwidacja 2 klasy podatkowej!!!

czytalam w gazetach dzisiajszych ,ze klasa podatkowa 2 zostaje i nie wycofuja ja wiec juz przestancie marudzic.
DN.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok