Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mariusz Kucharski janek dzbanek (4517 niezalogowanych)
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Panie Janie! Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia. To gdzie Pan mieszka nie ma dla mnie żadnego znaczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Makaryna napisał:
Nie bardzo rozumiem czym wiekszosc tu wypowiadajacych sie oburza. Film pokazuje standart zycia i problemy 80% polakow tu mieszkajacych. Ja uwazam, ze film pokazuje nawet te lepsza czesc polskich robotnikow. Barak, to barak, ciasno, ale maja czysto i schludnie. Widac, ze zyja godnie pomimo skromnych warunkow. Pokazuja normalna i naturalna strone swojego zycia, a nie zaklamana jak wiekszosci tu na forum. Przyjechali tu pracowac z powodu niedostatku w Polsce i staraja sie to robic najlepiej jak potrafia. Ja nie mam problemu z wizerunkiem polakow akurat w tym filmie.

Mow za siebie, wydaje mi sie ze 80% to przesada ........

Polacy ktorych znam mieszkaja sobie calkiem normalnie, wszyscy wynajmuja lub maja wlasne domy. Nie znam nikogo kto mieszka w baraku. W moim otoczeniu moge powiedziec ze 80 % Polakow zyje na wyzszym poziomie niz w Polsce.
Ludzie mieszkajacy w barakach moim zdaniem to pewnie jakies 2%-5%
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(macieksz)
Wiking
tak jak makaryna pisze 80% albo wiecej facetow w norw zyje tak samo jak ci mlodzi w filmie a wiekszosc nie dorownoje temu panu co rybki lowi
a ze ciasno w baraku ti i tak lepiej niz 7 na 40m2 pijacych 150 dni w roku

chetnie panu od rybek bym bro kupil i poszedl z nim na rybki- jest odwazny
ja taki bym nie byl
ps. 15 lat temu o takich barakach moglem mazyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Niech mieszkają sobie w tych barakach ale robienie z siebie pajaca przed kamerą to lekka przesada, taką impreze jaką oni pokazali nigdy nie widziałem tu w Norge. Chyba najlepiej wypadł p.Jan z nich wszystkich tylko po co mu ten Teddy po to żeby mu marudził

p.s. i skończcie pierdolić że tak żyje wiekszość Polaków i nie ma w tym nic nienormalnego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
macieksz napisał:
tak jak makaryna pisze 80% albo wiecej facetow w norw zyje tak samo jak ci mlodzi w filmie a wiekszosc nie dorownoje temu panu co rybki lowi

ja taki bym nie byl
ps. 15 lat temu o takich barakach moglem mazyc:)

Moze moglbys marzyc ....... moze o morzu...........

Mowcie za siebie.......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
macieksz napisał:

ja taki bym nie byl
ps. 15 lat temu o takich barakach moglem mazyc
co ten pan od rybek podejrzewam ze ciebie i twojego bro by olał ciepłym moczem
...gratuluje otoczenia takim cepom jak ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(macieksz)
Wiking
anders co ty masz do mnie? jakiego otoczenia?
ja tu 15 lat twmu bylem 1 raz w pracy z wojem
pozneij pzrerwa spora i potem na stale, chta, zona, dzieci
ale znam tez takich ludzi z barakow albo z malych mieszkan bo to wiekszosc kraju- nie wszyscy chleja albo sa takimi burakami jak ten mlody co prosi krola o prace
to jest wiocha na maksa ale pan od rybek Jan jest normalnym kolesiem co zarabia w oslo na rodzine w PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
macieksz napisał:
anders co ty masz do mnie? jakiego otoczenia?
ja tu 15 lat twmu bylem 1 raz w pracy z wojem
pozneij pzrerwa spora i potem na stale, chta, zona, dzieci
ale znam tez takich ludzi z barakow albo z malych mieszkan bo to wiekszosc kraju- nie wszyscy chleja albo sa takimi burakami jak ten mlody co prosi krola o prace
to jest wiocha na maksa ale pan od rybek Jan jest normalnym kolesiem co zarabia w oslo na rodzine w PL
nie mam nic do ciebie tylko do tego co piszesz: że większość Polaków w tym kraju tak żyje, jeżeli takie rzeczy obserwujesz w wiekszości to gratuluje otoczenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(macieksz)
Wiking
bo to prawda ze tak jest wiekszosc tak zyje samotnych panow- samotnych tu na miejscu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Co wy sie czepiacie tych barakow ?! Ciasno ale przyzwoicie. Widzialam takich co sie wprowadzili do 3- pokojowego mieszkania, a po miesiacu wygladalo jak melina !!!
Pewnie, ekipa filmowa mogla postawic na takich "prawdziwych" polaczkow jakich wielu tu na forum.
Facet zapluty, podpiera sciane i przez szpare miedzy ostatnimi 2-ma klami wycedza swoja mantre: te, pier...ne, kur...a ciapate, to moga kur...a jeb.....c sie na drzewo, a gdyby nie my, to te k...wa, jeb...ne skur....le norki, to by nie przezyly do nastepnej wiosny
I to by byla prawdziwa kompromitacja, bo to by byla jakas tam prawda o polakach

Do andersaB: jezeli widzisz roznice pomiedzy koniakiem z lodem, a whisky z mlekiem i ogorkiem, to gratuluje, bo dla mnie to, to samo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok