Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kradną z pojemników Fretexu - Norwegia

12 Posty
X Y
(BladeRunner)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Kradną z pojemników Fretexu
Niewielka czesc pada lupem zlodziei....a co z reszta? zostaje sprzedana! a co sie dzieje z pieniedzmi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
Jak to co Doladfowuja konto wlasciciela
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
ale jestem zwarzony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Jeśli chodzi o Fretex i Armię Zbawienia to ich działalność jest dość przejrzysta. Prowadzą wiele akcji pomocowych dla biednych, więżniów itp itd. Mam tylko inne przemyślenia, jeżeli dla biednych to chyba im bogacze tych rzeczy nie wykradają, po prostu szybciej trafia do potrzebujących!
Przypomniała mi się sprawa z Polski, parę lat tem jakiś biedny człowiek, ojciec kilkorga dzieci, przechodząc zobaczył rzeczy obok skrzynki oznaczonej PCK i wziął jakieś ubrania dla swoich dzieci. Sprawa trafiła do sądu, było o niej głośno. W Polsce niestety nie działalność PCK, a pojemniki oznaczone ich symbolem i zyski z nich są mniej jasne niż w Norwegii działalność Fretexu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
lena, w Polsce te pojemniki nigdy nie należały do PCK, PCK swego czasu dostawał pieniadze, za umieszczenie swojego logo na pojemnikach... później jakoś nie mogli się porozumieć i te logo zniknęło... także w Przypadku Polski wszystko idzie w ręce prywatnej firmy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
FRETEX to też Firma Prywatna i nic ponadto .
---
Normalna działalność gospodarcza jak każda Inna , która akurat zagospodarowuje zużyte dobra , nie tylko odzież .
Tu jest przykład jednego Fretexu z Kilkudziesięciu działających pod jednym Oficjalnym szyldem , na terenie Norge .
---

www.proff.no/selskap/fretex/%C3%A5lesund/-/Z0I41CY3/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(MietkaSIEzakochala)
Wiking
ja tam raz zbeształam chłopca z Polski, nie biednego,który planowal ukrasc rzeczy z pojemnika akurat tego do którego ja wrzucałam wczesniej niepotrzebne mi rzeczy ,ale mu głupio było
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Maria Sowińska
(Maria1959)
Wiking
Po "lumpeksach", "oryginalnej odzieży z Anglii, Holandii"itd. Przyszła kolej na Norwegię. RODACY zacznijcie się w końcu szanować i przestańcie zajmować się kradzionymi brudami innych! Gdzie podziała się polska duma narodowa?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Witek Skalski
(Witko)
Wiking
Ja tam lubie jakies fajne dzianko skubnac przed impreza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok