Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wylot z Norwegii Do Polski z Niemowlakiem - Norwegia

4 Posty
Daniel J
(Danielss)
Wiking
Witam!
Na początku napisze, że czekam tylko na prawdziwe informacje i szczere odpowiedzi. Czy jeśli chcę poleciec z miesięcznym dzieckiem do Polski a urodziłam je w Norwegii to mogę lecieć po otrzymaniu z konsulatu albo policji zaświadczenia? bo długie terminy oczekiwania na wyrobienie paszportu sa w ambasadzie a ja nie moge tak dlugo czekac. Jak bede w polsce to tam wyrobie dziecku dowod albo paszport ale najpierw musze tam poleciec. Czy był ktos w takiej sytuacji ? prosze o szybka odpowiedz. Z gory dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
tak możesz wsadź dzieciaczka do takiego kontenerka dla szczeniaczków i hulaj gdzie chcesz

Qurde miesięczne dzieciątko powinno sobie spać w czyściutkim łóżeczku i być wyprowadzane na spacerki do 20 min , przynajmniej do 3 miesiąca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
bo długie terminy oczekiwania na wyrobienie paszportu sa w ambasadzie a

to moze sprobuj w Konsulacie tam wydaja paszporty tymczasowe ,konsularne

Czy był ktos w takiej sytuacji ?

nie bo na dziecko decyduja sie ludzie odpowiedzialni
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Daniel J
(Danielss)
Wiking
zapomnialam dodac w poscie ze prosze aby odpowiadali ludzie inteligentni.. wlasnie przypomniales/alas mi ze sa na tym swiecie ludzie mniej inteligentni dziekuje za bezuzyteczna odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ze sa na tym swiecie ludzie mniej inteligentni

ci mniej inteligenti to szukaja paszportow w ambasadzie ,pomimo ze od tego jest konsulat

ludzie inteligentni najpierw czytaja forum i nie zadaja durnych pytan i wiedza ze z pojawieniem sie oseska w domu nalez mu podporzadkowac swoje zachowanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Danielss napisał:
zapomnialam dodac w poscie ze prosze aby odpowiadali ludzie inteligentni.. wlasnie przypomniales/alas mi ze sa na tym swiecie ludzie mniej inteligentni dziekuje za bezuzyteczna odpowiedz.
Odezwał się WIELCE inteligentny ... ojciec / matka !!! .
Dziecko ma już miesiąc ... i nie ma dokumentu do przekraczania granicy ! dopiero jak jest "nóż na gardle" zadają bzdurne pytania .
---
PRZECIEŻ AMBASADA NIE WYRABIA PASZPORTÓW , TYLKO KONSULAT DO SPRAW PASZPORTOWYCH PRZY AMBASADZIE .
---
TO DLACZEGO , RZUCASZ jak jak pchełka ?
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Daniel J
(Danielss)
Wiking
Dziecko ma już miesiąc ... i nie ma dokumentu do przekraczania granicy ! dopiero jak jest "nóż na gardle" zadają bzdurne pytania .

Po pierwsze o ile wiesz to musze czekac na at urodzenia az dziecko skonczy 6 tygodni mongole. a ze wlasnie niedawno skonczylo i dopiero akt przyszedl to dlatego pytam. bo nie mam czasu na wyrobienie paszportu i wiem ze w konsulacie sie wyrabia. co za idioci na tym forum sa.

Boże widzisz i nie grzmisz !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Akt urodzenia dziecka nie upoważnia do przekroczenia granicy kraju. Jeśli miało by paszport i on stracił by ważność, to można wrócić do kraju ojczystego na nie waznym paszporcie, dorosły jak i dziecko.

Jeśli macie już akt dziecka, mozecie zrobic paszport w trybie przyspieszonym (za dodatkową opłatą) jesli macie bilety kupione już do Polski w czasie dyzuru konsularnego. Ostatnio podałam kiedy są dyżury konsularne w Bergen, Stavanger i Trondheim
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Melania Gora
(Mgora)
Wiking
My otrzymaliśmy paszport 2 tygodnie od złożenia dokumentów więc może lepiej się wstrzymać i mieć pewność ze przekroczycie odprawę bez dodatkowych stresów dla maluszka. A jak byście chcieli wyrabiać paszport w Polsce to na oryginale norweskiego aktu urodzenia musi być pieczęć Apostille.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
Na akt urodzenia nie można jechać do Polski potrzebujecie do tego paszportu lub dowodu osobistego Akurat źle trafiliście ponieważ faktycznie teraz bardzo długo czeka się na termin w konsulacie prawdopodobnie dlatego ze wakacje za pasem Proponuje zadzwonić do wydziału konsularnego i poprosić o szybki termin na paszport dla niemowlaczka będziecie czekac 2 tygodnie Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok