Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
M M Tomek Domurat krystian przedziuk sand vinik Alive a (6201 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oiom napisał:
ale jajca102
dobrze ze norwegia doplaca
moglem kupic sobie najtansza plazme jaka byla w elkjop
wali piksele na 5cm2
az oczy za uszy wychodza
pewnie dlatego lezala rok na sklepie ze najlepsza
jak to mowia sajs cung

nie kupuj na wyprzedażach
bo trzeba dwa razy
kupować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
nat pat
(oiom)
Początkujący
to ciapate pracuja
no jak im placa po 800 000
www.dagbladet.no/2013/04/26/nyheter/okon...innvandrer/26871425/
290 mill. på 800 deltagere
Regjeringen skal nå bruke 290 millioner kroner de neste to årene på tiltaket "Jobbsjansen", skriver Finansavisen i dag.

Hvis bare 360 får jobb, vil regjeringen ha brukt over 805.000 kroner på hver.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Misiek Gdańsk)
Wiking
Jeśli tacy drodzy jesteśmy to czemu się nas nie pozbęndą?
Ostatnio czytałem w necie i nawet w tv mówili na przykładzie niemczech
Ze bez imigrantów zarobkowych nie dali by sobie rady i żałują że tak puzno otworzyli rynek pracy.
Ta pani co pisała ten raport to musiała dobrze się zapoznać z manifestem Brevika.Moze jest spokrewniona.
I jakoś w niemczech nie wspominali że dopłacają a wiemy jaką pozycije w europie zajmują niemcy i jaką mają gospodarkę.
Jak zaczoł sie bum na wyspy to też czytałem artykuł otym że socjal na wyspach odżyje bo emigranci go wyrabiają.
To jak to jest inne kraje mają zysk i się opłaca a norwegi nie musi dopłacać.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
kryss napisał:

dzien wolnosci podatkowej wypada w lipcu,wiec pol roku zapierdalamy na ten kraj,
i kolorowe towarzystwo,gdyby nie trzebabylo ich utrzymywac mogloby to byc cztery miesiace przy zachowaniu standardu,i zakupach nowych samolotow,utrzymanie socjalu pochlania polowe kasy z ropy ....

ja tu się na szczęście nie leczę, ale mój fastlege ma takie dziwne kolorowe nazwisko,
czuję gorzej
on ma ciapate i muslimskie nazwisko
a utwierdza mnie w tym przekonaniu fakt, że jak byłem za tłumacza z tymi z Polszy co wolnego u dochtora potrzebowali, to też to byli ciapate
no i jak sobie chcę coś zjeść w restauracji w Stavangerze to też właściciele prawie zawsze ciapate
a i od polskich cleaning ladies to też słyszałem, że sprzątają u ciapatych

a czy ja napisalem ze wszyscy?
wychodzi ze wszyscy maja knajpy,albo sa lekarzami,w najgorszym wypadku taxi ,i polki im sprzataja...
nikt w tym kraju nie powie wprost o kogo chodzi ,bo bylby skonczonym rasista,
latwiej .....inni nie z zachodniej europy,zawsze mozna sie wylgac ze to nie o kolorowych chodzilo...,bo to moze byc z calego swiata,....

a i ja tez mam takiego lekarza,nie narzekam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
tez mam sajz cunga za 3000 bo tanszych nie bylo sony to od 6000 w gire
tez mam ciapatego lekarza bo z polka nie moglem sie dogadac
Ta pani co pisała ten raport to musiała dobrze się zapoznać z manifestem Brevika.Moze jest spokrewniona.

raport jest dobry
www.rights.no/wp-content/uploads/2013/03...d_grupper_N22013.pdf
to artykulik na MN jest nieporozumieniem po norwesku

jasta gdzie masz te 800 000
moze to
Hvis regjeringen lykkes med planen som Barne-, likestillings og integreringsdepartementet kalte ambisiøs, vil den ha brukt mer enn 800.000 kroner på hver innvandrer som kommer seg i jobb.

www.rights.no/2013/04/prisen-for-en-ny-i...jobb-800-000-kroner/

ale to nie doplacaja ,tylko beda doplacac do czarnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Ponura_Panda napisał:

dopłaciło mi państwo norweskie chociaż jestem emigrantem z "europy wschodniej" który jak się opali na sUoneczku to wygląda jak cygan z Rumunii...łzy szczęśliwości zalały mi oczy

Nie wiem z jakiego kraju pochodzisz ale Polska od zawsze jest krajem Europy SRODKOWEJ centralnej czy kazdej innej ale nie wschodniej!! Wschodnia Europa to Litwa Lotwa Ukraina itd...

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
Yatsek napisał:
Ponura_Panda napisał:

dopłaciło mi państwo norweskie chociaż jestem emigrantem z "europy wschodniej" który jak się opali na sUoneczku to wygląda jak cygan z Rumunii...łzy szczęśliwości zalały mi oczy

Nie wiem z jakiego kraju pochodzisz ale Polska od zawsze jest krajem Europy SRODKOWEJ centralnej czy kazdej innej ale nie wschodniej!! Wschodnia Europa to Litwa Lotwa Ukraina itd...

Zanim coś skomentujesz przeczytaj kontekst a najlepiej "tekst źródłowy" w tym wypadku artykuł od którego wszystko sie rozpoczęło... Jak zapewne zauważyłeś zwrot "europy wschodniej" został przeze mnie celowo ujęty w cudzysłów abym nie musiał się potem tłumaczyć z nieznajomości geografii... co jednak nie wiedzieć czemu czynię
Co więcej, na stronie szóstej naszej dyskusji posunąłem się nawet o nazwanie norków "analfabetami geograficznymi" w związku z umieszczeniem naszego zacnego narodu na wschodzie kontynentu...

Reasumując:
Następnym razem zanim zaczniesz poprawiać i edukować, sprawdź kontekst wypowiedzi Pozdrawiam. Ponury.

No okej.... najebane tyle tego az sie czytac nie chce od samego poczatku.... dzieki za sprostowanie i przepraszam za nerwy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
hołoto
Według ONZ [edytuj]
Wydział Statystyczny ONZ [edytuj]

Według podziału używanego przez Wydział Statystyczny Organizacji Narodów Zjednoczonych[1], w skład Europy Wschodniej wchodzą:
Białoruś
Bułgaria
Czechy
Mołdawia
Polska
Rumunia
Rosja
Słowacja
Ukraina
Węgry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
Yatsek napisał:
No okej.... najebane tyle tego az sie czytac nie chce od samego poczatku.... dzieki za sprostowanie i przepraszam za nerwy

Ależ nic się nie stało, w kulturalnej i ĘtelygĘckiej atmosferze kończę na dzisiaj wywody i idę spać
Życzę dobrej nocy

ps. Poza tym mam 64 oklaski a to do czegoś zobowiązuje wiec nie mogłem tak po plebejsku kazać Tobie spierdalać czy się jebać lub spotwarzyć Cię publicznie Drogi Yatsku

Wyproszone oklaski sie nie licza.... Mozesz sie nimi nawet podetrzec jesli maja jakikolwiek dodatek makulatury....
Ja tam nigdy nie zaslaniam sie etykieta i bluzgam kiedy chce a milutkim tez jestem wtedy kiedy uznam to za stosowne...
Milego kurwa dnia....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a gdzie Jugoslawia i Albania
europa wschodnia w/g panst kapitalistycznych to kraje bloku wschodniego czyli wszystkie byle kraje socjalistyczne
ale dlaczego w europie wschodniej znalazla sie
Polen
India:
Bosnia
Vietnam:
Sri Lanka
Pakistan:
Iran:
Tyrkia:
Serbia og Montenegro:
Somali
skoro w Europie lezy tylko Polen i Bosnia

co to Polska to chlopak do bicia
maja pretensje do ciapatych a pisza o Polsce boia sie oskarzen o rasizm
Polacy stali sie synonimem Emigrantow ilekroc w Holandi Belgi Angli pisza zle o emigrantach uzywaja nazwy Polacy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok