Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
M M Tomek Domurat krystian przedziuk sand vinik Alive a (6198 niezalogowanych)
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
patim napisał:
ty gnido jebana masz jakies opracowane ze 800 000 kosztuje emigrant z Europy wch

czy tylko pierdolisz za polisz c

bo z raportu

Skatt- og trygderegnskap for utvalgte innvandrerhusholdninger

Human Rights Service (HRS)
www.rights.no
N-2-2013

nic takiego nie wynika

jełopie
Jak donosi gazeta Finansavisen, a za nią Aftenposten,

a gazety to kto finansuje orzełku ? wróć na ziemię bo z góry to i czekoladę z gównem pomylisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
Ponura_Panda napisał:
jasta102 napisał:

co małpo i świnio nie rozumiecie, że do każdego obywatela i tak trzeba pieniądze z ropy dopłacać, aby utrzymać wysoki standard życia

Aż se zrobię kanapkę z luksusowej norskiej bułki, z luksusowym norskim serkiem, usiądę se na luksusowym norskim fotelu (ze szwedzkiej ikei) i na dupnym luksusowym koreańskim telewizorze kupionym w norskim Elkjøp Giganten na Forusie, obejrzę se zdjęcia z mojej nowej luszczanki, którą se kupiłem w Coopie w Kvadracie bo była promocja i było tak tanio jak w Ojczyźnie...

Ale to jeden chuj tak naprawdę, bo najważniejsze, że do tego wszystkiego:
Bułki
Serka
Fotela
Plazmy
Canona
...i innych wspaniałości i luksusów
dopłaciło mi państwo norweskie chociaż jestem emigrantem z "europy wschodniej" który jak się opali na sUoneczku to wygląda jak cygan z Rumunii...łzy szczęśliwości zalały mi oczy

i tak trzymaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ponura_Panda napisał:
i na dupnym luksusowym koreańskim telewizorze
no tak
zobacz jak się nazywa
bo jeśli SAMSUNG
to przypadkiem trafiłeś na obecnie uznawanego za najlepszego producenta telewizorów na świecie
który pomysłowością i rozwiązaniami zdetronizował SONY
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
w kazdym kraju administracja ,rzad i reszta elyty kosztuje a im panstwo bardziej "opiekuncze"a elyty chciwe tym koszty wieksze logiczne,
im bardziej szarakom trzeba mydlic oczy i im bardziej ich kontrolowac to tez koszty wieksze,coz to tez logiczne.
a im wiecej zestresowanych zaleknionych obywateli sie wychoduje ktorzy tylko na recistow sie nadaja,po beztroskim okresie dziecinstwa to tez koszty wieksze
,
ale zaden rzad nie przyzna sie ze jest do dupy i nie umie rzadzic,
,
jasiu napisz mi w ktorym momencie norge do mnie doplaca,bo ja akurat szkole w pl skonczylem z autobusu nie korzystam w szpitalu nie lezalem,z socjalu nie korzystam,pendlerem nie jestem,nic nie ukradlem i za wszystko place.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
nat pat
(oiom)
Początkujący
ja tez mam samsunga bo na sony mnie nie stac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:

jasiu napisz mi w ktorym momencie norge do mnie doplaca,bo ja akurat szkole w pl skonczylem z autobusu nie korzystam w szpitalu nie lezalem,z socjalu nie korzystam,pendlerem nie jestem,nic nie ukradlem i za wszystko place.

przykładowo
w chwilę po tym jak Polska nabyła w USA 48 myśliwców F16, rząd norweski uznał, że posiadane przez Norwegię F16 są modelem zbyt przestarzałym, aby chronić pola naftowe i nabył na ich miejsce również 48 F22
wpędzając swoich słodkich braci Szwedów do sraczki z ich SAAB'em
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oiom napisał:
ja tez mam samsunga bo na sony mnie nie stac
przez swoją niewiedzę durniu stałeś się posiadaczem lepszego odbiornika
jak to dobrze czasem czymś się nie interesować
SONY to stara baśń
końcówka ubiegłego tysiąclecia
kiedy byli The Best
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jasta102 napisał:
kryss napisał:

przykładowo
w chwilę po tym jak Polska nabyła w USA 48 myśliwców F16, rząd norweski uznał, że posiadane przez Norwegię F16 są modelem zbyt przestarzałym, aby chronić pola naftowe i nabył na ich miejsce również 48 F22
wpędzając swoich słodkich braci Szwedów do sraczki z ich SAAB'em

taaa,no to ja i reszta polakow tu pracujacych cos dolozyla do tych samolotow,a towarzystwo ciapate z drugiej strony zaczyna je demontowac .....
wybacz ale nie moj problem co bedzie tutaj za 10 lat,chca sobie ich utrzymywac niech utrzymuja a nie pierdola ze do mnie dokladaja,bo gdyby tak bylo to wiekszosci z nas juz by tu nie bylo.

dzien wolnosci podatkowej wypada w lipcu,wiec pol roku zapierdalamy na ten kraj,
i kolorowe towarzystwo,gdyby nie trzebabylo ich utrzymywac mogloby to byc cztery miesiace przy zachowaniu standardu,i zakupach nowych samolotow,utrzymanie socjalu pochlania polowe kasy z ropy ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
103 Posty
nat pat
(oiom)
Początkujący
ale jajca102
dobrze ze norwegia doplaca
moglem kupic sobie najtansza plazme jaka byla w elkjop
wali piksele na 5cm2
az oczy za uszy wychodza
pewnie dlatego lezala rok na sklepie ze najlepsza
jak to mowia sajs cung
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:

dzien wolnosci podatkowej wypada w lipcu,wiec pol roku zapierdalamy na ten kraj,
i kolorowe towarzystwo,gdyby nie trzebabylo ich utrzymywac mogloby to byc cztery miesiace przy zachowaniu standardu,i zakupach nowych samolotow,utrzymanie socjalu pochlania polowe kasy z ropy ....

ja tu się na szczęście nie leczę, ale mój fastlege ma takie dziwne kolorowe nazwisko,
czuję gorzej
on ma ciapate i muslimskie nazwisko
a utwierdza mnie w tym przekonaniu fakt, że jak byłem za tłumacza z tymi z Polszy co wolnego u dochtora potrzebowali, to też to byli ciapate
no i jak sobie chcę coś zjeść w restauracji w Stavangerze to też właściciele prawie zawsze ciapate
a i od polskich cleaning ladies to też słyszałem, że sprzątają u ciapatych
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok