Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
M M Tomek Domurat krystian przedziuk sand vinik Alive a (6200 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
widze ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz
tu jest krzyk o to ze niby do nas doplacaja
nie o to ze ci zabiora polowe pensji
ale o to ze krzycza ze musza do ciebie dolozyc dwie pensje

...Nie bardzo rozumiem, skoro Ci tak zle i tak wielka "niesprawiedliwość" Cię spotkała, czemu do Ojczyzny, której tak bronisz nie wrócisz?!

Mimo tego, iż da Ci jakiś niewielki procent tego co daje Ci Norge, w ryzach jednak nie utrzyma, wszak chyba takim ja Ty, to tylko dyktatura do gustu przypadnie.

dla twojej informacji w Polsce zarabialem wiecej niz tu
i juz napisalem co mnie tu cyma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
na pewno mam więcej niż 200
dni na chorobowym???
sporo nadgodzin jak chcę
a ja rzadko kiedy pracyje wiecej niz 6 time dziennie bo musze dzieci do i ze szkoly wozic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
widze ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz
tu jest krzyk o to ze niby do nas doplacaja
nie o to ze ci zabiora polowe pensji
ale o to ze krzycza ze musza do ciebie dolozyc dwie pensje

nie chlaj tyle to może i zrozumiesz
kosztuje Norwegię w ciągu swojego życia średnio 4,1 miliona koron. Jednocześnie pozytywne efekty opłacalnej imigracji z krajów zachodnich (+ 800 000 koron na imigranta) są wyrównywane na zero przez nieopłacalną imigrację z krajów Europy wschodniej ( - 800 000 koron na imigranta)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
340 Postów
Sigurd I
(tosenevrati)
Stały Bywalec
norki mówiąc ,że dokładają do nas pewnie wliczają pożyczki dla naszego rządu >> i wtedy to się zgadza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Blackbird)
Wiking
Możliwe że dokładają do Afrykańczyków - ale sami ściągają, możliwe że dokładają do tych co mają rodziny w kraju - pendlerów . Ale jeśli mieszkam tu w swoim domu, pracuje, nie choruję , płacę podatki to uważam że do mnie nie dokładają, a jeśli tak to muszą dwa razy tyle dokładać do swoich którzy robią dwa razy wolniej ( lenistwo narodowe) i są leworęczni. Tak to wygląda na codzień. Ten premier to cwany gość - wie że jak ma gospodarka liczyć tylko na Norwegów to kryzys większy niż w Grecji.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no nie zrozumiesz hołoto za cholerę
jak i te śmierdzące wsiadające do autobusu miejskiego w np Warszawie, czy Krakowie
że jak kupili bilet, to już oni całkowicie słusznie i na własny koszt jadą
nawet im się we łbie nie zatli, że to do tej ich jazdy i wietrzenia smrodu spod pach trzeba dopłacać
bo oni tak strasznie drogo za bilet dali
co małpo i świnio nie rozumiecie, że do każdego obywatela i tak trzeba pieniądze z ropy dopłacać, aby utrzymać wysoki standard życia
a to pieniądze wyrzucone w błoto jak taki pułdupek jedną nogą tu, a drugą tam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ty gnido jebana masz jakies opracowane ze 800 000 kosztuje emigrant z Europy wch

czy tylko pierdolisz za polisz c

bo z raportu

Skatt- og trygderegnskap for utvalgte innvandrerhusholdninger

Human Rights Service (HRS)
www.rights.no
N-2-2013

nic takiego nie wynika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Blackbird napisał:
Możliwe że dokładają do Afrykańczyków - ale sami ściągają, możliwe że dokładają do tych co mają rodziny w kraju - pendlerów . Ale jeśli mieszkam tu w swoim domu, pracuje, nie choruję , płacę podatki to uważam że do mnie nie dokładają, a jeśli tak to muszą dwa razy tyle dokładać do swoich którzy robią dwa razy wolniej ( lenistwo narodowe) i są leworęczni. Tak to wygląda na codzień. Ten premier to cwany gość - wie że jak ma gospodarka liczyć tylko na Norwegów to kryzys większy niż w Grecji.
jeśli masz obywatelstwo, bądź prawdziwą chęć pozostania tu na stałe, to dokładają do ciebie tyle, co i do każdego Norwega
utrzymanie infrastruktury państwa niestety, ale bardzo dużo kosztuje i podatki obywatelskie jeszcze w żadnym kraju na świecie na to nie wystarczą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
patim napisał:
ty gnido jebana masz jakies opracowane ze 800 000 kosztuje emigrant z Europy wch

czy tylko pierdolisz za polisz c

bo z raportu

Skatt- og trygderegnskap for utvalgte innvandrerhusholdninger

Human Rights Service (HRS)
www.rights.no
N-2-2013

nic takiego nie wynika

jełopie
Jak donosi gazeta Finansavisen, a za nią Aftenposten,
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj