Dj Funky D napisał:
[quote]Lamikoboy napisał:
Dj Funky D napisał:
Lamikoboy napisał:
nie bądźmy świniami, dajmy zarobić rodakom
hehe
Norwegia ma chore przepisy jeżeli chodzi o sprzedaż alkoholu, tragiczny wybór, i wysokie ceny ... dlatego zamawiać sobie będę ze swoich źródeł i w dupie mam opinie lizodupów norweskich , sami Norwedzy często zaopatrują się z lewego źródla ...w Polsce przemyt na wschodniej granicy ma się dobrze i nikt problemów nie robi, a tu widzę święte kurwy znaleźć można
Właśnie po wypowiedziach takich rodaków widać ze zaczyna się robić kolejna Anglia i Iralandia
Co raz gorsza holota się zjeżdża!!! A jeszcze 5-6 lat temu było tu tak spokojnie
Przypomnijcie sobie jak szybko spier.... sie wasze Angielsko/Irlandzkie eldorado
Raptem kilka lat się nacieszyliscie aż się ujebalo, a teraz się was nawalilo i znów to samo robicie!!! Zastanawiam się kogo te wszystkie mamely które popierają przemyt itd. będą potem oczerniać za to ze nas juz nie lubią i chcą nas wyrzucić
Będziecie Qrwa psioczyć na rząd norweski, a nie na jeba.... Kowalskiego co kradł czy przemycal!!! H.... wam w dupe i chlajcie sobie ten przemycany alkohol az Qrwa oslepniecie od tych podróbek
I tak jeszcze na marginesie popierając to wszystko takie same bezwartościowe śmiecie jesteście!!!! Dajcie Qrwa żyć normalnie wartościowym ludziom!!! Brakuje Ci polskości, alkoholu itd. to wypierdalaj do Polański, a moze stawkę polską też wam trzeba tu dać żebyście się czuli tu swojsko 
Nie bulwersuj się bo ci stanie jeszcze
, w podatku rząd norweski zabiera mi 36%, do tego dochodzi vat, akcyzy , opłaty na bramkach itp itd ....
jak już wspomniałem , przepisy jeżeli chodzi o sprzedaż alkoholu są tu tragiczne , mocny alkohol tylko w jednym sklepie na miasto, sprzedaż ograniczona czasowo, z piwem podobnie, to jest łamanie moich swobód obywatelskich i ja się z tym nie zgadzam , do tego kompletny brak wyboru w Vinemonopolu... Hmmnm skoro czujesz się urażony z za wysokich podatkow oraz czujesz ze ktoś zabiera Ci Twoja swobode to chyba czas wracać do polszy
Zle mi to wracam!!! Nie narzekaj Qrwa bo jak znam życie to rabotajesz na budowie w dodatku jako pendler. Odliczasz sobie diety, przeloty itd. do tego Twoja stara dostaje na dziecko będąc w polsce takie same pieniądze co tu kobiety w NO i jeszcze wam Qrwa mało. Znam takich co Qrwa dostają po 40-60 tyś. zwrotu i jeszcze im Qrwa mało!!! Na wymioty bierze jak widzę najebanych roboli na lotnisku w dodatku ubranych kurwa jak w latach 90' Taki hajs zarabiać i wywozić i sie Qrwa nie ubrać czy kupić markowe perfumy. Wstyd nie wspominając juz o wrażeniu jakie pozostawiają w poczekalni przed odlotem
Dla Twojej informacji to idzie ku lepszemu na szczęście dla mnie i innych znających język oraz mających obywatelstwo
Jestem w trakcie przeprowadzki i zmiany pracy, myślałem ze będzie ciężko pomimo tego ze jestem długo i znam norweski. Okazało sie ze było zajeb... łatwo i dostałem wiele propozycji
Wybrałem ta najlepsza opcje a reszcie podziękowałem proponując moich dobrych znajomych z dobrym angielskim. Co sie okazało? Wszędzie odmówili
Chcą z doświadczeniem i językiem, wiec bzdury gadasz bo juz tak łatwo nie jest!!! Nawet do sprzątania ich nie chcieli!!! I co Ty na to?
sraja muchy idzie wiosna bedzie lepiej trawa rosla...
[quote]Lamikoboy napisał:
Dj Funky D napisał:
Lamikoboy napisał:
nie bądźmy świniami, dajmy zarobić rodakom

Norwegia ma chore przepisy jeżeli chodzi o sprzedaż alkoholu, tragiczny wybór, i wysokie ceny ... dlatego zamawiać sobie będę ze swoich źródeł i w dupie mam opinie lizodupów norweskich , sami Norwedzy często zaopatrują się z lewego źródla ...w Polsce przemyt na wschodniej granicy ma się dobrze i nikt problemów nie robi, a tu widzę święte kurwy znaleźć można

Nie bulwersuj się bo ci stanie jeszcze

jak już wspomniałem , przepisy jeżeli chodzi o sprzedaż alkoholu są tu tragiczne , mocny alkohol tylko w jednym sklepie na miasto, sprzedaż ograniczona czasowo, z piwem podobnie, to jest łamanie moich swobód obywatelskich i ja się z tym nie zgadzam , do tego kompletny brak wyboru w Vinemonopolu... Hmmnm skoro czujesz się urażony z za wysokich podatkow oraz czujesz ze ktoś zabiera Ci Twoja swobode to chyba czas wracać do polszy

sraja muchy idzie wiosna bedzie lepiej trawa rosla...