Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafał Gadomski pawel sikorski Anders B Renata Gosia boj fra oszlo Jan Polak natalia MojaNorwegia GregIX Kuba D alexanord1 jasmina2 (16548 niezalogowanych)
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Opieki nad Dziećmi mają prawo do użycia siły w oparciu do potrzeb każdego dziecka i nastolatka, w uzasadnionych przypadkach / rodzice nie mają prawa nawet w uzasadnionym przypadku
www.regjeringen.no/nb/dep/bld/aktuelt/ny...never.html?id=611987

Barrneombudet - Nie wolno uderzyć dzieci. Masz prawo do Opieki nad Dziećmi ...
Co mogą dzieci od "0" do "18"
www.barneombudet.no/rettighetsplakaten/

Opieki nad Dziećmi - Przestrzeganie porządku Międzynarodowego
Pełny opis i działania odebranych dzieci z Indii
www.familiestiftelsen.no/node/16534

Pełny opis przejmowania opieki nad 13 letnią dziewczynką, próby w szkole i w domu matki.
Wiadomośc:"Hi. Mamy zamiar umieścić córkę teraz. Możesz wybrać, w jaki sposób .... "
www.familiestiftelsen.no/node/15918

Rodzice z chorą córką zwrócili się o pomoc do Opieki nad Dziećmi.
Cyt.Sąd postanowił wysłuchać ekspertów opieki nad dziećmi.
- Tak jest w przypadku z opinii ekspertów, jesteśmy przekonani, że decyzje, które podjęliśmy były prawidłowe.
Pomoc przyznano- w postaci odebrania dziecka.
Poszli po pomoc,a stwierdzono, że rodzice żyją w wysokim konflikcie
/ dodam , BV ma wszystkich swoich ekspertów,psychologów,psychiatrów itp.i żadne zewnętrzne opinie ,nie mają wpływu i bytu w sprawach z BV, PROWADZONYCH w Sądach/
www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/1.7372107

Mała wioska A/vdal,noce długie...pedofilia ...pasierby...własne dzieci...konsultant dobra dzieci
U jednych rodzin aby dziecko zabrać drzwi wyłamią, a u swoich...
www.tv2nyhetene.no/tema/overgrepssaken_i_alvdal/

Podręcznik wybór klienta i pokrzywdzone dzieci.
www.nkmr.org/handbok_for_klientutvalg_og_barnevernsofre.htm

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Dziękuję Heleno za odpowiedź.

z twojego linku, ten artykuł jest dość wstrząsający. Matka i ojczym uprawiali seks z własnymi dziećmi, czasami przy towarzystwie innych dorosłych osób. takich spraw jest mnóstwo, chętnie poczytam. jakoś nikt nie zabrał głosu co do przyczyn tych pedofilii? w poprzednim moim komentarzu zadałem pytanie o historycznym pozwoleniuw Norwegii na uprawianie sesku wraz z nieletnimi. Szkoda że nikt się nie wypowiedział. bardzo bym był ciekawy czy jestem w błędzie...

a ha
nowość z Polski w sprawie Barnevernet.
ostatnio spotkałem kogoś kto miał doczynienia w Norwegii w Barnevenet i odebraniem dzieci na 24 godziny.

ta osoba jest tak wystraszona, mieszkając w Polsce nie chce na ten temat mówić, ze względów rodzinnych, tzn, bliscy mieszkają w Norwegii
mogłem powiedzieć tylko tyle....
co to znaczy Moc BV !

rozwiązaniem problemu powinny być rozmowy z norweskimi politykami, by naprawić BV

w Polsce też próby były robienia BV, nie wiem czy ta ustawa weszła ale tutaj ciekawy artykuł, ala próba utworzenia BV w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Obrona systemu - płatności w zamian za milczenie

Sylvi Listhaug, Oslo City Członek Rady Wykonawczej ds. Opieki Społecznej i Opieki Społecznej z FRP (Norwegian Right Party Sk) broni system:
- Zarząd nie Compensation Fund ma mieć jakąkolwiek opinię w kwestii winy. Jednym z wymogów, gdy ludzie zajmujące funduszu kompensacyjnego jest to, że informacje są chronione na rozkaz milczenia, powiedziała do TV 2 Nowości

poundpuplegacy.org/node/22609

mozna prztłumaczyć google translate

Sylvi Listhaug, Oslo City Członek Rady Wykonawczej ds. Opieki Społecznej i Opieki Społecznej z FRP (Norwegian Right Party Sk) broni systemu płatności w zamian za milczenie wobec kobiet drapieżników pedofilów działających w domach dziecka w Oslo.

child-abuse.blogspot.com/2008/01/5.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
w Polsce też próbowali robic BV

blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/02/20/ratujmy-dzieci-4/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
474 Posty
Marek Keram
(Optymus_anihilacja)
Wyjadacz
Admiin napisał:
www.facebook.com/photo.php?v=647573095329146

Hhehehee..jest moj faworyt. A juz myslalem, ze cie BV odebralo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
Optymus_anihilacja napisał:
Admiin napisał:
www.facebook.com/photo.php?v=647573095329146

Hhehehee..jest moj faworyt. A juz myslalem, ze cie BV odebralo

odebrali... i szybko oddali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów

(Crow)
Wiking
Czytam i czytam te wszystkie teorie spiskowe tutaj i .................. hm. Trudno mi tylko zrozumiec dlaczego Ci co tak strasznie sie boja o swoje dzieci, nie spakuja sie i nie pojada do kraju tak bardzo przychylnego dzieciom jakim jest Polska. Nikt ich przeciez na zsylke tutak nie wysylal. Zyc w ciaglym strachu o to ze ta przebrzydla Norwegia zabierze im dzieci graniczy z masochizmem. Oznaki na to jak mocno takie zycie w ciaglym strachu odbija sie na psychice niektorych jest latwo zauwazyc w wypowiedziach najbardziej zagorzalych przeciwnikow systemu. Hm ....... czy to czasami nie wynika z narodowych tendencji do umartwiania sie? Jak nam juz nie jest zle, to zrbimy sobie zeby bylo jeszcze gorzej Rola meczennika jest bardzo wygodna. Nie trzeba nic samemu robic i dobrze jest zwalic wine na kogos innego. Jak nie mam wroga to sobie go znajde bo to usprawiedliwia moja wlasna nieudolnosc. Zaraz, zaraz ................. czyz to nie jest praktyczne zasosowanie dialektyki marksistowskiej? Czyz my Polacy naprawde tacy jestesmy????.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok