Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Rafał Gadomski pawel sikorski Anders B Renata Gosia boj fra oszlo Jan Polak natalia MojaNorwegia GregIX Kuba D alexanord1 jasmina2 (16838 niezalogowanych)
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
tysiące dzieci w Norwegii jest seksualnie wykorzystywane

Pedofile są coraz trudniejsi do wykrycia w Norwegii.

Eksperci uważają, aż 55.000 jest dzieci.

Turid Kavli, szef jednostki urazowej w Betania Malvik centrum, niedaleko Trondheim, myśli, że rysunek jest tylko wierzchołkiem góry lodowej.

"Nikt nie wie dokładnie, jak duży jest problem wykorzystywania seksualnego dzieci , [ale] Jestem pewien, że istnieje wiele więcej ataków niż lubimy myśleć.

Margrete Wiede Aasland, specjalista w zakresie doradztwa i dyrektor Instytutu Seksuologii Klinicznej i Terapii w Oslo, mówi, wynika z badania naukowe wykazują aż 55.000 dzieci, pięć procent wszystkich dzieci poniżej 18 roku życia, są narażone na wykorzystywanie seksualne.

Pięć dorosłych oskarżonych o poważnie ataków seksualnych na czterech dzieci są w obliczu próby w tym tygodniu.

Pani Kavli mówi natomiast ta sprawa jest daleka od unikalny, co sprawia, że jest wyjątkowy, że policja został otwarty go. Nie jest też niczym niezwykłym, napastnicy się rodzice lub bliscy krewni, ona twierdzi.

"Wydaje się, że większość napastnicy są najwyraźniej dobrze funkcjonujące obywatele. Oni nie przyciągają uwagi. To również sprawia, że trudniej jest wykryć, co się dzieje. Odbywa się za wszystkich drzwi, fasad, ze wszystkich rodzajów dzieci. Wiele z nich ma wpływ na całe życie, i to jest duże ryzyko nadużywane ponownie ", mówi.
theforeigner.no/pages/news/thousands-of-...ren-sexually-abused/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
norgekowal napisał:
Czy ty masz jakąś obsesje.?? Proponuje zmień lekarza bo cie oszukuje

następnym razem otwieraj japę jak wkładasz sobie żarcie w nią lub jak całujesz pierścienie swemu panu norweskiemu-Bezmózgu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Davidzx napisał:
[quote]tysiące dzieci w Norwegii jest seksualnie wykorzystywane

Pedofile są coraz trudniejsi do wykrycia w Norwegii.

Niekoniecznie, w tej sprawie chłopców z Turcji, rodzicem zastępczym był właśnie nie tylko wykryty, ale za pedofilie skazany ...
www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/articl...763.ece#.UYebMKLxpW5

Temat przerabiany ale jak naświetla co może CPS w Norwegii..
Gmina wiedziała o tajnej kampanii do uprowadzenia dzieci z domu z Turcji...Operacja za ponad pół miliona koron..
www.nrk.no/nyheter/1.792442

...mimo że tureckie prawo dało chłopcom zakaz opuszacznia Turcji...
www.nrk.no/nyheter/1.875831

Opieki nad Dziećmi w Stavanger...łamiąc wszelkie prawa...aby odbić tylko dwoje dzieci ... /video/
www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/stavan...75.html#.UYeS4aLxpW4

Rodzice zastępczy przez władze Tureckie skazani... /video/
www.aftenbladet.no/nyheter/lokalt/Foster...36.html#.UYedu6LxpW4
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
181 Postów
D K
(antypolak)
Stały Bywalec
Jeżeli Barnevernet zabiera dzieci bez powodu to proponuje nie przyjeżdżać do No, wtedy nie będzie problemów i płaczu... Norwegowie nie są świętym narodem, w przeciwieństwie do 94% świętych katolików z PL Może tylko w PL nie zabierają dzieci bez powodu... Tylko pozazdrościć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
norgekowal napisał:... Norwegowie nie są świętym narodem ...
Dlatego właśnie Stworzyli Sobie Taką Instytucję zwaną ... Barnevernet ... by temu problemowi , chociaż w minimalnej skali zaradzić ... ! .
---
Oraz Oficjalnie ... Domki Trolli , przemianowano na Domki Lalek ... .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
norgekowal napisał:
Jeżeli Barnevernet zabiera dzieci bez powodu to proponuje nie przyjeżdżać do No, wtedy nie będzie problemów i płaczu... Norwegowie nie są świętym narodem, w przeciwieństwie do 94% świętych katolików z PL Może tylko w PL nie zabierają dzieci bez powodu... Tylko pozazdrościć.

Proponuje też napisać post na str.Norweskich w temacie o CPS ...

Jeżeli Barnevernet zabiera dzieci bez powodu to proponuje nie przyjeżdżać do No, LUB OPUŚCIĆ JĄ wtedy nie będzie problemów i płaczu...

...a wtedy dopiero nie będzie płaczu i problemu ,... np. z tematem w tej kwestii.

Jak pamiętam zaczęcie ... nie od Polskich rodzin pochodzi ,a jedynie Ich też sięga..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Lukasz .
(Blok)
Stały Bywalec
Gabriel o co chodzi z tymi domkami Troli, które przemianowano na domki lalek? już to kiedys pisałeś, a ja nie wiem o co chodzi.... wyjaśnij proszę, wiem że masz wiedzę,ja bym sie nigdy nie spodziewał w Norwegii takich żeczy, a w Szwecji legalnej Zoofilli to już wogóle, chyba ja zniśsli ostatnio bo za duzo krów ucierpiało i rząd podrapał sie pogłowie, że szkoda krów. Moja matak wychowana na wsi tak ja obrzydził ten teamat, że myślałem że się pożyga, tak ją odrzuciło. skomentowała ,,w Szwecji to jakieś chore, zasady normalnego ludziego życia odwrócone do Góry Nogami; jesli chodzi o Norwegów, to ich kazirodztwo chyba jest raczej kulturowym zachowaniem z braku mozliwości między sobą tworzyli rodziny, te sprawy pedofilów( np. w rodzinie, gdzie ojciec gwałcił córkę, to częściowo zarys przeszłej tradycji, histori, z dziada pradziada, tak wydaje mi się że funkcjonują, Poprawcie mnie jesli się mylę, ale to jest ciekawe, zę przez ich kazirodztwo, w cichym pozwoleniu ich sumienia biorą się za nieletnie małolaty, dziewczynki , czy dzieci te najmłodsze. z tymi najmłoszymi to już raczej choroba czy dewiactwo, ale te ponetne 12-14 letnie z cyckami to nie jednemu w glowie nieźle mącą. za przyzwoleniem historii ojców wikingów

jak się mylę, to porawcie mnie, tak się tylko zastanawiam, dlaczego tyle tej pedofilli w Norwegii. Pozdrawiam
mam mało czasu na neta mam wiele ciekawych nowym treści, znajomych Norwegów ale brak czasu i sił by sam to ogarnąć
Prawda was wyzwoli jak ktoś to kiedyś powiedział. .
SEE Yaa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
(pozazycie)
Wyjadacz
A to jest na zdjęciu tzw tata z rodziny zastępczej, wcześniej skazywany za pedofilie...
Do w/w sprawy dzieci z Turcji.
www.tv2.no/nyheter/innenriks/krim/smugle...napping-3129264.html

godny zaufania...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok