Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
btomcio74.. wide ze w dalszym ciagu sie nie rozumiemy ..rzeczywiscie teoretycznie posiadasz odbiornik Tv ale z tunerem analogowym jakie byly do tej pory sprzedawane w sklepach,po zmianie sygnalu na cyfrowy Twoj odbiornik moze co najwyzej byc elementem wystroju wnetrza bo na pewno nie bedzie odbieral programow telewizyjnych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
tomasz b
(btomcio74)
Wiking
zgadza się więc artykuł nie daje nam praktycznej porady, ... bo musimy mieć cos co odbiera sygnał cyfrowy, ... i tu sedno ustawy prawie wszystko co odbiera sygnały cyfrowe (tv z mpeg4, dvd komputer z karta tv, dekodery satelitarne, etc.) podlega opłacie licencyjnej ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
uffffffffff...nareszcie ..ciesze sie ze zrozumiales...taka porada jaka pada w tym artykule jest po prostu jedna wielka bzdura...placisz autoryzowanemu servisowi za cos z czego i tak juz nie mozesz kozystac tuner analogowy jako taki jest bezurzyteczny a odbiornik Tv wyposazony w taki tuner wzasadzie z automatu staje sie monitorem (logicznie myslac) tyle tylko urzednicy nie mysla logicznie w zadnym kraju pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
tomasz b
(btomcio74)
Wiking
hehe.... ale miło było opinie wyrażać....
do miłego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
trza znależć pracę w NRK i po kłopocie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Kasia Ola
(zaskoczona)
Wiking
witam. ok 3 miesiecy temu zmienilam mieszkanie ale nie wymeldowalam sie jeszcze ze starego . dzisiaj na moj stary adres przyszla mi faktura za telewizje tylko problem jest w tym ze ja w starym mieszkaniu juz nie mieszkam tylko moj kolega. czy jestem zmuszona placic za telewizje w miescu w ktorym nie mieszkam ?? czy jesli wymelduje sie ze starego mieszkania i zamelduje w obecnym nie bede musiala placic abonamentu?? prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Endrjiu P.
(heidi2662)
Wiking
witam serdecznie
a ja mam takie pytanko do was bo pewnie będziecie się bardziej znać i orientujecie. Mam neta i telewizję od NextGentel, i żeby oglądać tv dostałem taki mały dekoder motoroli od NextGentel i mam do połączonego z TV poprzez kabel HDMI(a ta motorola jest połączona kablem z routerem). I teraz tu moje pytanie, czy jeśli założę plombę w serwisie jakimś na to wejście antenowe w TV czy nadal będę musiał płacić abonament dla NRK. Czy też od momentu kiedy to zrobię mój TV stanie się monitorem i unikam "legalnie" płacenia.
Z góry dzięki wszystkim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
Do zaskoczona..skoro jestes zameldowana pod starym adresem to nie bardzo rozumiem Twoje zdziwienie..tak faktura bedzie przychodzic caly czas na adres pod ktorym jestes zameldowana,po zmianie adresu w urzedzie musisz takze powiadomic urzad podatkowy..a NRK same cie znajdzie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Daro Gda
(Darogda)
Wiking
wlasnie sam sobie odpowiedziales na pytanie skoro dostawca firma NexGentel dostarcza Tobie sygnal telewizyjno-inernetowy..tak musisz oplacać abonament... oczywiscie istnieje mozliwosc zapytac firme czy mozesz zrezygnowac z uslugi swiadczenia samego sygnalu Tv ale jak juz jestes zarejstrowany w systemie to raczej ciemno to widze...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Daro.gda napisał:
,po zmianie adresu w urzedzie musisz takze powiadomic urzad podatkowy.

Nie, nie musi. Skatteetaten zawsze opiera sie na adresie z folkeregister.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok