Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1497 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Lena, Ty mi nie musisz niczego polecac ani uswiadamiac
Ja doskonale orientuje sie w jakosci wedlin polskich

Poza tym, 8 zl. za kilogram, to chyba bylo 5 lat temu , bo dzis w tej za 20 zl. miesa zbyt wiele nie uswiadczysz

Inna sprawa, ze nawet jesli ta niby kielbasa, kosztowalaby nawet 5 zl. za kilogram, to producent nie ma prawa nazywac tego czegos kielbasa, a wylacznie wyrobem kielbasopodobnym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
oppland napisał:
oczywiscie,ze mozna kupic tu dobra kiełbasę normalna,jak i białą...ta biała nawet lepsza w smaku od polskiej chleb tez kupuje na zakwasie,okragły
i pyszny zupełnie jak polski na starej recepturze płacę 47 kr ale z chrupiaca skórka...mnam,mnam

no bez jaj... Gdzie znalazles chleb na zakwasie??? U mnie w piekarni i w sklepach w okolicy wszystkie sa pompowane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Anna K
(AniaOslo)
Wiking
Ja tam sama piekę chlebek na zakwasie, bo tych napompowanych norweskich po prostu nie da się jeść...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Adam Milewski
(milewski1982)
Wiking
chleb na zakwasie ...piekarnia SAMSON ...szczerze nigdy w pl lepszego nie jadlem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Yatsek napisał:
[quote]oppland napisał:
oczywiscie,ze mozna kupic tu dobra kiełbasę normalna,jak i białą...ta biała nawet lepsza w smaku od polskiej chleb tez kupuje na zakwasie,okragły
i pyszny zupełnie jak polski na starej recepturze płacę 47 kr ale z chrupiaca skórka...mnam,mnam

no bez jaj... Gdzie znalazles chleb na zakwasie??? U mnie w piekarni i w sklepach w okolicy wszystkie sa pompowane [/quot

to United Bakeries np ona jest w Grand Hotel,zreszta masz stronke www.united-bakeries.no może dowiesz się więcej sorry ale nie pamiętam nazwy chleba,zreszta nie potrzeba zauważysz go z pewnością
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
oppland & milewski1982: zeby wasze slonie kapaly sie w mleku... czy tez zeby traby waszych sloni nie trafily w kaktusy ) dziekuje dobrzy ludzie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
widziałes ten chleb na zgięciu..Pain des Alpes a jak go czasami nie ma to śmiało kup Landbrod taki sam w smaku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Yatsek napisał:
oppland & milewski1982: zeby wasze slonie kapaly sie w mleku... czy tez zeby traby waszych sloni nie trafily w kaktusy ) dziekuje dobrzy ludzie

Taka wdziecznosc, to normalnie poezja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
rzadko się zdarza nie prawdaż ale zdarza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Zapomnialam jeszcze dodac, ze lenie z was, postawic troche maki zytniej z woda na zakwas i rekawy wykasac

Ja zawsze pieke zwykly bez dodatkow, oraz z dodatkami (ziarna, suszone owoce). Najbardziej kocham z dodatkiem rozmarynu(wylacznie swiezy!) i polany oliwa z oliwek, cos na "ksztalt" focaccia Siwezy, ale wystudzony i tylko z maslem ! Poezja , a i zapach w chalupie bezcenny
Kiszka mi sie skrecila i ide zakwas nastawic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok