Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz Migała (2364 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
nie chce nikogo usprawiedliwiac,ale chcialbym ciebie zobaczyc w takiej sytuacji,pozatym chcesz przez to powiedziec ze norweskie mamusie nie pija?
oczywiscie chlaja,i gdyby tylko za to odbierano im dzieci braklo by im ropy na utrzymanie bv.i tych dzieci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:

---

---
A Ty , wyjeżdżasz TU z górnolotnymi stwierdzeniami , nie chcesz brać udziału w intelektualnej zabawie , to NIE ... jednak nie staraj się "dołować" , ponieważ nie każdego to Tyka , tak dokładnie jak Ciebie samego .![/color]

Tu nie ma nic gornolotnego. To tylko fakty. Nie chce mi sie cytowac kolejnych bledow logicznych w twojej wypowiedzi ktora ma przykryc ignorancje.
proponuje przerzucic sie na osoby nie znajace drogi do NAV tudziez skatt. Tam mozna blysnac - tu tylko smiech
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kryss napisał:
nie chce nikogo usprawiedliwiac,ale chcialbym ciebie zobaczyc w takiej sytuacji
ale mnie doświadczenie życiowe nauczyło i doskonale wiem
kto w sytuacjach stresowych sięga po alkohol
mi nie potrzeba więcej danych, aby być pewnym, że ta matusia nie raz już była nachlana
bo to na pewno nie był jej pierwszy stres w życiu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kryss napisał:
nie chce nikogo usprawiedliwiac,ale chcialbym ciebie zobaczyc w takiej sytuacji,pozatym chcesz przez to powiedziec ze norweskie mamusie nie pija?
oczywiscie chlaja,i gdyby tylko za to odbierano im dzieci braklo by im ropy na utrzymanie bv.i tych dzieci

MASZ rację , Norgi chleją na potęgę i Ja twierdzę , że Nam daleko do Ich Umiejętności markowania tego problemu...
---
Oni .../ Norgi /... wiedzą co w trawie piszczy , bo tak są wychowywani od paru pokoleń .
---
My natomiast , zderzamy się z twardym sprzeciwem / u Nas , jest inny model tego problemu / .
---
Tu występuje więcej obłudy i tzw. ...TAJEMNICY POLISZYNELA... i każdy jest kontent .
---
A życie toczy się dalej .! .
---
I jeżeli chcemy , Tu spokojnie i prawie niezależnie istnieć , ...MUSIMY ... się do tego systemu DOSTOSOWAĆ ...! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gabriel napisał:

MASZ rację , Norgi chleją na potęgę .

wow
a to ilu już widziałeś Gabryś Norgów pijanych jak Polaki?
tzn leżących, rzygających, zataczających się, bełkoczących coś niezrozumiałego itp
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:gabriel napisał:
MASZ rację , Norgi chleją na potęgę .wow
tzn leżących, rzygających, zataczających się, bełkoczących coś niezrozumiałego itp

POWIEM więcej , mam wątpliwą przyjemność , co roku uczestniczyć w takiej imprezie , od paru lat w Czerwcu na przesilenie .
---
Nawet z swobodnym ..."mieszaniem krwi " ... włącznie ...
---
Różnica między Ich imprezami , a Naszymi jest podstawowa ...
---
BRAK AGRESJI , jeśli bawią się w Swoim gronie .
---
BEZWZGLĘDNY...BRAK dzieci , poniżej 18 roku życia .
---
WÓDKA / BIMBER...60% polewana jest z kanistrów 5-litrowych , zagryzana Świeżym Morskim Łososiem , zapijana zwykłą wodą z miejscowego źródła .
---
Więcej szczegółów nie pamiętam ... tracę przytomność , po dwóch pojemnikach wódy ..
---
Jednak nie jest tak źle z Moją osobą , skoro już w tym roku , mam z wyprzedzeniem zaproszenie na podobną Imprezę .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak

o to mi chodzi
bo ja z podobnych imprez to widziałem jak tylko Polaków trzeba wynosić, albo gdzieś układać, coby w przemieszczaniu się nie przeszkadzali i smród za wielki się nie roznosił i obrzydliwość nie brała
P.S poproś zawczasu, żeby cię sfilmowali
będziesz później wiedział jak wypadłeś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
piatek,sobota, centrum stavanger po 12 w nocy ,szczegolnie latem widoki takie jak gabrys opisal,no bez tych kanistrow,
jak jest cieplo to tez czesto zajszczanych zurkow norweskich mozna trafic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:...a to ilu już widziałeś Gabryś Norgów pijanych jak Polaki?

Czepiasz się szczegółów ... a to jest... Błąd...
---
Niemniej , Ja w Pijackich Imprezach obracam się w towarzystwie Osób grubo po 40 - ...
---
A tacy , nawet Norgi , Mają już jakąś ogładę ... niemniej , zachowują się o niebo bezpieczniej od Naszej Polskiej Nacji w porównywalnych warunkach ... Co nie znaczy Iż nie leżą w trawie , Obrzygani jak Oseski .
---
Do tego nie trzeba być Polakiem lubo Chińczykiem ..!!! , jeżeli akurat Nasz organizm się buntuje ode nadmiaru ... lubo niedomiaru .... bla...bla , bla.
!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Poznalam te rodzine i goscilam.
Moje zdanie o nich - sa bardzo cieplymi i spokojnymi ludzmi ,a do tego wspaniale zajmujacy sie malenstwem jakie im zostalo.Lecz moja opinia...jest daleka do wiarygodnosci gdyz moge byc stronicza.
Zas z dokumentow wynikalo..

-kilka miesiecy badan rodziny zleconych przez BV -opinia bieglych pozytywna
-monitoring zlecony przez BV w domu rodzicow /kazdy krok i zachowanie nagrywane na kamere/-bardzo pozytywny
-spotkania w domu i w biurze z BV-opinie pozytywne....
-opinia z polski zaciagnieta przez BV-bardzo pozytywna
-zeznania swiadkow sasiadow z pl-pozytywne
....wiec co jeszcze moga miec rodzice na swoja obrone aby odzyskac dzieci.

Natomiast BV odrzucilo swojego bieglego pozytywna opinie o rodzine o czym tez wspomniala P.Witoszek
Nie przesluchano sasiadow na okolicznosc w tej sprawie -bo tez mieli pozytywna opinie o rodzinie.
Czy to jest w pozadku...Jak wiec maja rodzice bronic sie i jak odyzyskiwac stracone dzieci.

zapomnialam dodac...rowniez mieli do nie dawna kontrole i spotkania z bieglymi jakimi sa rodzicami w stosunku do malenstwa ktore pozostaje z nimi-i rowniez bardzo pozytywna opinia.

Co do matki ze rzekomo tego dnia siegala po piwo ...
Czytalam 2 wersje,jako 1-mata byla w lozku,jako druga-matka usiadla przy stole i zaczela pic piwo.
Gdy zaczela byc pijana,zabrano dzieci.

Wiec albo duzo promili te piwo mialo, aby sie jednym piwem upic ,albo policja i BV duuuzo czasu by stac i czekac az matka wypije i sie rozejdzie po kosciach....

Podejrzewam ze tym wynikiem badan rodziny i sprawozdan,rodzice wygrali sprawe w Sadzie i dzieci mialy byc zwrocone.
Ale BV sie odwolalo,zlozylo do Sadu ze rodzicom bedzie ciezko z trojgiem dzieci,oraz ze dzieci juz sie zzyly z zastepczymi i w zwiazku z tym powinny pozostac u zastepczych.I te sprawe jako ostania rodzice przegrali z racji odleglych terminow i nabycia przez dzieci pobytu stalego u rodzin zastepczych.
A w prawie niestety jest i opiera sie ono ,ze jesli dziecko jest rok czasu w danym miejscu,nie nalezy je narazac na traumatyczne przezycia i nalezy je pozostawic.
I tak rodzice stracili chlopcow....
Zaczelo sie od piwa GOSCIA a skonczylo na stalym pobycie dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok